Vooroordelen.

DSC_0767 copy small

Geef maar toe, ook jij hebt af en toe vooroordelen over mensen die je eigenlijk helemaal niet (goed) kent. Het is menselijk om meteen bij een eerste opslag een mening bij iemand te hebben. En dat is okay, maar hoe ga je er mee om? Hoe zorg je er voor dat wellicht een bepaald verkeerd beeld van iemand niet de rest van de (online) “relatie” beïnvloed, en je daardoor misschien een echte vriendschap misloopt?

Iedereen heeft vooroordelen, of een mening na iemand te hebben gezien in real life of online. Ikzelf maak het continu mee met mensen die in eerste instantie denken dat ik een HUGE kutwijf ben, een bitch like a boss... En dat alleen maar omdat ze 1 keertje mijn blog hebben bekeken waar ik eerlijk en open schrijf over producten of situaties in life waar ik het graag over wil hebben en wil delen met de rest van de wereld. Mijn persoonlijke beauty blog waar ik zeker het laatste jaar steeds meer foto’s deel van mezelf waarin ik mooie make-upjes laat zien. Het jammere is dat ze alleen niet verder lezen, en zien dat ik al mijn lezers stuk voor stuk waardeer en probeer te leren kennen als mens. Vandaar alle personal reacties op elke comment, om te laten weten dat ik jullie weldegelijk zie.

Ik gebruik mijn gezicht als canvas, meer is het feitelijk niet. Er wordt gedacht dat ik een verwend meisje ben wat zichzelf amazing vind en kilo’s make-up per dag op m’n mik smeer. Terwijl ik juist alles behalve dat ben. Ik werk voor mijn geld en mijn hobby’s, make-up en pretty nagellakjes. Okay, ik draag make-up en vaak wat meer extremere looks en kleuren dan iemand anders zou dragen voor mijn blog, maar dat doe ik niet eens wanneer ik bijvoorbeeld fulltime aan het werk ben bij mijn nu alweer vaste baan en 6 werkdagen non stop aan de bak ben. Het is eigenlijk een wonder wanneer ik een keertje make-up draag naar het werk XD

Raar eigenlijk dat mensen je alleen al anders aan kijken wanneer je net als ik gewoon gek bent op mooie looks maken, en in real life een heel normaal mens bent. Vrij verlegen zelfs in sommige situaties en totaal geen schreeuwerd die bergen aandacht wil. Ik heb denk ik wel al 1000 keer gehoord van “goh, in het echt ben je heel anders dan dat ik dacht” of “ik dacht echt dat je een bitch was maar eigenlijk ben je super lief”.

Het hele punt van dit rommelige ramble verhaal is: don’t judge a book by its cover. Kijk verder dan je neus lang is. Misschien zit er achter dat meisje wat je elke dag ziet wel een heel bijzonder verhaal, of misschien is die rare enge man in de stad wel een heel normale dude met interessante hobby’s. Make the world a better place, en ga uit van het goeds in de mens. De laatste tijd wordt er zo veel gefocussed op het negatieve (en dat wordt er met al die enge aanslagen niet beter op), maar zou life niet veel leuker zijn als je de mooie dingen ziet?

Noem me naïef en denk over me wat je wilt, dat maakt me niets uit. *ben een huge voorstander van vrije meningsuiting ;)* Elk mens is een mogelijke vriend in life en zo zal ik iedereen in eerste instantie blijven bekijken :)

Share the love!

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

22 thoughts on “Vooroordelen.”

  1. Goed dat je dit stuk geschreven hebt! Ik heb soms wel een ‘vooroordeel’ wat dan meer een vermoeden is , maar ik ga nooit ergens vanuit. Ik leer liever iemand kennen en dan merk ik het vanzelf wel. Eigenlijk lijk je me gewoon iemand die graag met make-up speelt, en om dat voor je blog te doen is dat natuurlijk nog leuker. Je looks blijven prachtig! Ga zo door :D

  2. Leuk dat je dat zegt dat je je gezicht als canvas gebruikt, zo zeg ik dat ook altijd! Ik zie mijn gezicht als een kunstwerk, iedere dag mag ik er weer wat anders van maken! ik mag spelen en combineren met kleuren.

  3. Amen! je hebt helemaal gelijk! En nu vooral bezig blijven met de dingen die je zelf leuk vindt, het leven is al zo kort.

  4. Mooi stukje. Ik geef toe dat ik ook wel eens geoordeeld heb. En ook mijn zegje deed over iemand waar ik nog steeds geen spijt van heb, omdat ik eerlijk ben.
    Ben ik dan een bitch? Nee, dat vinden ze dan maar. Omdat ze iets lezen via via via… En zo is het, mensen die je echt kennen weten wel hoe de vork in de steel zit en blijf bij jezelf. Blazen ze je niet om.

  5. Wat een goede post zeg! Denk dat dit vele oogjes kan openen! Ik vind je looks altijd prachtig! Heerlijk dat het weer eens wat anders is en soms wat “heftiger” dan wat anderen doen, I love it!

  6. Echt heel goed geschreven! En ik ben het ook helemaal met je eens! Meeste mensen denken ook gelijk al dat ik arrogant ben. En ik snap echt niet waar dat vandaag kom! XD Okeej, ik hou van foto’s maken en poseren. Maar om dan te denken dat ik helemaal vol ben van mezelf vind ik alleen maar kortzichtig. Het is precies zoals je zegt. don’t judge a book by its cover.-x-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//