Mijn Beauty/Make-up Boeken.

Jullie hebben ze misschien wel al eens voorbij zien komen in 1 van mijn filmpjes of op foto’s op instagram en facebook: mijn (nu nog) kleine collectie beauty/make-up boeken. Ik ben zelf altijd erg kieskeurig qua boeken, zeker als ze wat meer dan een duit kosten en vraag ze daarom ook vaak voor mijn verjaardag of koop er zelf 1 als ik een must have boek zie. In dit artikel mijn 5 beauty/make-up boeken waar je niet alleen wat van kunt leren maar waar ook drop dead gorgeous foto’s in staan.

DSC_2707 copyAls eerste Make-up Is Art (kost tussen de €30 en €40): Echt mijn favoriet en meteen ook de duurste. Het was nog een heel karwij om aan dit boek te komen want overal was het toendertijd uitverkocht of boven de €50 tweedehands. In dit boek staan veel gorgeous looks en foto’s, van rustige romantische looks tot extreme knalkleuren over het hele gezicht en lichaam. In dit boek staan ook veel tips en tricks beschreven hoe je verschillende technieken toe kunt passen, erg handig als je visagist bent.

Dan Making Faces van de welbekende Kevyn Aucoin (kost tussen de €18 en €20): Dit boek vind ik ideaal om een full face make-up aan te brengen bij andere dames. Ieder gezicht is anders en dit boek kan je helpen om per gezichtsvorm en huidskleur een mooie basismake-up te maken. Ook staan hier weer prachtige totaal looks en foto’s in. Perfect om inspiratie uit op te doen.

Bobbi Brown’s Make-up Manual (kost tussen de €28 en €30) is een boek wat volgens mij vele beauty liefhebbers in huis hebben. Dit boek is in mijn ogen erg basic en legt per onderdeel ontzettend veel uit over verschillende technieken maar ook over wat kleuren in make-up voor fotografie kan doen.

DSC_2709 copyNog een boek van Kevyn Aucoin is Face Forward (kost tussen de €20 en €23): In dit boek staan ook wel weer wat technieken en veel tips en tricks beschreven maar dit boek heb ik gekozen omdat er zoveel awesome foto’s in staan. Veel bekende Hollywood sterren zijn voor dit boek omgetoverd in totaal andere personages en karakters die vroeger hebben bestaan. (denk aan Cleopatra en Queen Elizabeth)

Als laatste een schattig en erg betaalbaar boekje met een prijs van maar €12, Eyecandy: De naam zegt het eigenlijk al, allemaal eyecandy ooglooks die stap voor stap zijn uitgelegd maar die je natuurlijk altijd je eigen draai kunt geven in eigen werk. Ik vind dit een handig boekje als ik even geen inspiratie heb voor bijvoorbeeld een EOTD of wanneer ik iemand anders opmaak die eigenlijk niet precies weet wat ze wil.

Ik denk zomaar dat er in de komende jaren nog wat mooie boeken bij gaan komen. Zo staat het Beauty boek van Lauren Conrad nog steeds op mijn verlanglijstje…. Jammer dat mijn verjaardag in oktober nog best ver weg is!

x femketje

PS: Doe jij al mee aan de nieuwe winactie waarbij je kans maakt op een nagellak setje met producten van o.a. Catrice en Essence?

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

21 thoughts on “Mijn Beauty/Make-up Boeken.”

  1. Ik zou het boek eyecandy en die van Bobbi Brown, heel erg graag willen! Lijkt me zo leerzaam, en volgens mij kan je er ook veel inspiratie van halen :)

  2. Leuke boeken! Ik heb zelf het boek van het merk Hannah en het boek van Lauren Conrad: Style. Ik wil ook nog haar boek wat over beauty gaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//