MAC Pro Longwear Concealer – NW15.

Mijn eerste MAC product ever is deze concealer waar ik zo ontzettend veel goeds over gehoord heb. Toen ik eindelijk eens een beetje extra geld over had *een eigen huis kost stieken bergen met geld, zeker als je het wilt inrichten naar je eigen smaak ^^*, kocht ik deze concealer online in de Douglas webshop voor 18 euro. Een pittig prijsje voor een simpel iets als een concealer van maar 9ml, maar een hoge prijs betekent vaak ook een perfecte kwaliteit.

DSC_6973

Eerst moet ik zeggen dat het een heel getwijfel was welke kleur ik nodig had. Sowieso de lichtste maar ik had geen idee of ik NW of NC moest hebben. Uiteindelijk na lange tijd swatches bekijken en met behulp van mijn lieve vriendinnetje Alexa, had ik besloten de NW15 te nemen. Ik heb een koele ondertoon in mijn huid dus NW was volgens ‘de boekjes en regeltjes’ hoe MAC werkt geschikt voor mij. De concealer belooft een goede dekking te geven zonder gedurende de dag over je gezicht heen te smudgen. De concealer heeft een pompje wat soms niet zo handig werkt. Je schiet snel uit met het pompje waardoor je al snel veel te veel concealer op je hand hebt. Ook is de substantie erg vloeibaar, maar dat vind ik zelf eigenlijk alleen maar een pluspunt. Hierdoor blend hij fijn en laat het geen cakey laag achter.

DSC_6975 DSC_6976

Ik heb de concealer nu al een aantal weken en heb ‘m dus eerst grondig en op verschillende momenten in de maand uitgeprobeerd. Ik zal super eerlijk zijn: Het is een prima concealer, de kleur matcht geweldig goed met mijn gezicht en de dekking is medium tot full coverage en makkelijk op te bouwen. Vergeleken bij mijn favoriete concealer op dit moment, de NYX HD photogenic concealer, vind ik deze veel duurdere van MAC net ietsjes minder fijn. Okay, de concealer doet wat hij belooft, het blijft goed zitten, geeft geen cakey effect en trekt vrijwel niet in lijntjes, maar ik had het idee dat ik er net iets sneller breakouts en kleine rode plekjes van kreeg. Dit heb ik totaal niet gehad van de NYX concealer die nog geen 7 euro kost en ook mega goede dekking geeft zonder cakey effect. Erg jammer maar niets aan te doen, that’s just my crappy skin reacting to stuff. Daarom gebruik ik deze concealer alleen op speciale gelegenheden zoals bepaalde feestjes of wanneer ik er echt amazingly goed en flawless uit moet zien.

Voor de look van onderstaande FOTD-foto had ik de MAC pro longwear concealer gebruikt om al mijn littekentjes weg te werken, totaal geen foundation meer nodig! :)

DSC_6722 (2) copy cropped small

Conclusie: Hij is wel erg fijn, werkt erg nice en bedekt mijn littekentjes en nieuwe onzuiverheden aardig goed. Alleen krijg ik er persoonlijk sneller breakouts door terwijl ik vaak niet zo’n reactie op foundations en concealer heb als ze een vloeibare substantie zoals deze MAC concealer hebben. Zou ik hem opnieuw kopen?: Zeker weten als ik het budget er voor over heb. Alleen denk ik dat ik eerder mijn op dit moment favoriete concealer van NYX opnieuw koop dan deze stukken duurdere concealer van MAC. Ook omdat ik die stiekem toch net ietsjes fijner vind en heel wat liever voor mijn portemonnee.

Wat was jouw eerste MAC product?

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

17 thoughts on “MAC Pro Longwear Concealer – NW15.”

 1. Mooie look zeg! Ik moet zeggen dat ik nog nooit een consealer heb geprobeerd van MAC, wel de foundations en daar ben ik erg over te spreken. Ik ben nu wel nieuwsgierig naar de NYX, die ga ik uit proberen!

 2. Echt een goede review! Vind het tof dat je duidelijk zegt waarom je deze iets minder fijn vind. En meid die ooglook is echt prachtig !x

 3. Ik hoor ook alleen maar positieve verhalen maar ik vind het lastig om mijn kleur te kiezen

 4. Ben nu wel heel benieuwd geworden naar die van NYX. Ik heb nog nooit een concealer van Mac geprobeerd, maar hoor er wel veel over.

 5. Klinkt als een fijne concealer, ik heb er nu eentje van Estee Lauder. Met sommige producten heb ik ook meer last van acne.
  En mijn eerste MAC product? Dat waren twee oogschaduws, blauw (die echt heel slecht is, krijg je bijna niet mooi aangebracht) en een roze kleur.

 6. Leuke review! Wil deze concealer ook al een tijdje proberen, misschien toch nog eens een bezoekje brengen aan MAC.. En mijn eerste MAC product was mijn geliefde highlighter in ‘soft and gentle’ die ik nog steeds met veel liefde gebruik :)

  Liefs

 7. Mijn eerste Mac product was ook een concealer, maar dan ik een potje. Die is vrij dik en stug en gaat wel in de lijntjes zitten. Ik ben er ook niet zo tevreden over. Ik gebruik hem zelden en dat is zonde want hij was best prijzig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//