Fulltime Werken & Bloggen.

DSC_2644 copy small

Fulltime werken en elke dag bloggen? It is hard work maar ik hou er van. Heel simpel gezegd ben je eigenlijk ALTIJD aan het werk. Met 5 a 6 dagen in de week werken hou je er nog een extra grote hobby/baan op na. Ik krijg vaak vragen per email hoe ik het doe, volhoud en waar ik inspiratie uit op doe om te bloggen.

Don’t get me wrong, ik hou er van om altijd bezig te zijn en zeker met mijn blog welke nu alweer ruim 5.5 jaar bestaat. Alleen is het soms wel vermoeiend om (voor je gevoel) elke dag een artikel te moeten posten als je een werkdag van 10 uur hebt gehad. Wat mijn beste tip is is om goed vooruit te plannen en werken. Zo doe ik vaak veel voor mijn blog in 1 dag. Plan ik van te voren een hele week wat ik per dag online wil zetten. Daarna fotografeer/edit ik en schrijf ik het artikel. Wat betekend dat ik vaak 5 a 6 artikelen per dag of avond schrijf. Meestal zit ik in een writers flow, wat het dan weer erg makkelijk en snel maakt om posts te typen :) Zeker wanneer je inspiratie hebt of in zo’n flow zit gaat het vlotjes. Maak ook gebruik van zulke moment en schiet er meteen een post of 5 uit!

Vooruit plannen en werken is dus mijn manier om met fulltime vaste baan met het bloggen te combineren. Wat voor mij wel vaak lastig is, is het bezoeken van persevents. Deze moet ik door mijn baan ook vaak cancellen, wat ik wel erg jammer vind. Ook woon ik zelf in het altijd zonnige Zeeland, wat betekend dat ik vaak minimaal een uur of anderhalf in de auto moet zitten om naar een event te gaan. (we want more events in zeeland!)

femketje

Wat ik ook erg handig vind is social media voor je blog. zelf heb ik los van mijn persoonlijke Facebook account ook een pagina specifiek voor mijn blog. Instagram en Twitter zijn bij mij gewoon gemengd maar gebruik ik vooral voor mijn blog en mijn random rambles ;) IG is ideaal om even gauw een sneak peak foto of een foto uit je artikel te plaatsen. Hierbij is weten waar je bent in je planning cruciaal. Ik check ook elke dag of mijn site nog helemaal up and running is, en of de post die ik geplanned had ook daadwerkelijk online is gekomen. Dit gaat makkelijk eventjes een minuutje voordat ik ga werken, of in mijn pauze tussen de middag. Ook vanuit social media doe ik veel inspiratie op, daarnaast ben ik addicted to sommige YT channels. Vaak ga ik gewoon zitten met een berg make-up producten voor me, en begin ik mezelf op te maken met als resultaat weer een kekke look voor de blog!

Vind je elke dag bloggen echt too much? No problemo! Ikzelf heb afgelopen jaar een lange tijd alleen geblogd toen ik wilde. Dat waren dan zo’n 3 artikelen per week. Dat is al een stuk beter te behappen als je weinig vrije tijd hebt en volkomen te begrijpen. Wanneer je bloggen een grote hobby is, hou dat dan ook in gedachten dat je het vooral voor jezelf doet omdat je het leuk vind. Dan voelt het niet als MOETEN maar gewoon als relax tijd ;)

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

16 thoughts on “Fulltime Werken & Bloggen.”

 1. Het ligt er ook heel erg aan hoe groot je artikelen zijn en wat voor artikelen je schrijft en wat voor foto’s daarbij horen natuurlijk. Ik hoop dat ik t binnenkort ook weer zo kan oppakken.. Maar ik moet eerst mn minor goed afronden.. wat nu nogal pittig wordt na wat er allemaal gebeurd is dd afgelopen dagen

 2. Ik herken je heel erg in je verhaal, ik heb soms ook moeite om school en het bloggen te combineren, zeker nu de examens steeds dichterbij komen!

 3. Ik vind het heel goed dat je het zo goed combineert! Ik werk 4 dagen en post momenteel wekelijks 3 artikelen! Vind dat al best lastig.. Haha! Maar je tips zijn erg handig!

 4. Ik vind dat jij het erg goed weet te combineren, respect. Zelf blog ik als ik zin heb, dat kunnen 3 artikelen op 1 dag zijn of 3 weken niks 🙈 Maar het is dan ook echt hobby

  1. Dat heb ik vorig jaar een tijdje gedaan, beviel wel lekker maar vond het de eerste weken lastig om het echt los te laten ^^’

 5. Wat een handige tips! Sowieso leuk om te zien dat je blog goed loopt. Ik ben er nu 1,5 jaar mee bezig, maar loopt nog niet zo heel goed, helaas ook nooit uitgenodigd voor persevents.

  1. It takes a lot of time, zeker events duurde bij mij een jaar of 3. Je moet op een gegeven moment in het vizier komen van bedrijven en dan komt alles vanzelf :)

 6. Heel leuk artikel! Je geeft mooi weer hoe het leven van een blogger is!
  Momenteel heb ik nog geluk aangezien ik nog werkzoekend ben en hierdoor veel tijd heb. Al kijk ik wel erg uit naar het werkleven! Al zal ik daar later misschien anders over denken. haha :-D

  Liefs Astrid (timeless elegance)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//