Foto Tutorial: Gradient/Ombre Nail Art.

Omdat ik via youtube, facebook en email heel erg vaak gevraagd ben of ik een tutorial wilde maken over hoe ik een gradient/ombre nailart maak, bij deze dus een foto tutorial! Het zijn eigenlijk maar een paar hele simpele stappen en je kunt deze natuurlijk altijd zelf nog aanpassen als jij het zelf anders fijner vind werken etc.

Als eerste breng ik altijd 1 basiskleur aan nadat ik natuurlijk een basecoat heb aangebracht. Zorg er voor dat deze niet al te donker is en in ieder geval niet te donker is vergeleken bij de andere kleuren die je gebruikt, anders heb je kans dat je gradient niet mooi overloopt en de kleuren flets en te donker worden door de donkere basiskleur. Laat dit een tijdje drogen en ga dan verder naar stap 2.

De tweede stap is heel simpel. Pak een (stukje) spons en breng hier een laagje lak op aan. Dep dit even een paar keer lichtjes op een papiertje zodat er niet teveel lak aan het sponsje zit. Dep dit daarna op de plaats waar je het op de nagel wilt laten overlopen qua kleur. Herhaal dit zo vaak je wilt, let wel op: hoe vaker je dept, hoe intenser te kleur. Blijf ook niet op 1 punt hangen maar verplaats een beetje zodat de kleuren beter in elkaar overlopen.

Stap 3 is eigenlijk hetzelfde als stap 2 maar dan met een extra kleur toegevoegd. Zelf heb ik er voor gekozen om 3 kleuren te gebruiken maar je kunt bijvoorbeeld ook 4 of zelfs 5 kleuren gebruiken als je ook wat langere nagels hebt. Op kleinere nagels zou ik het persoonlijk bij 2 of 3 kleuren houden, anders krijg je al snel een rommelig en messy effect wat niet altijd mooi is!

Stap 4 doe je als je je gradient heb aangebracht zoals jij wilt en de kleurtjes mooi overlopen. Bij gradient/ombre nagels breng ik vaak nog een extra glitterlakje aan, dit fleurt het allemaal nog net een beetje meer op en wordt het ook nog opvallender!

Stap 5 is de topcoat. Ik kies vaak voor een glitter topcoat zoals bijvoorbeeld deze van Catrice, om alles goed in te sealen en er voor te zorgen dat je mani lang netjes blijft zonder te chippen. Wat ik daarna meestal ook nog doe is nog net een extra laagje blanke topcoat aanbrengen, zodat ook alle glitters uit de glitterlak en glittertopcoat goed op hun plaats blijven.

En dat is alles, het lijkt heel veel nu ik alles woord voor woord beschreven heb maar, geloof mij, het is zo gepiept als je er eventjes de tijd voor neemt om het te oefenen. Geef ook vooral niet op als het de eerste paar keer niet zo goed lukt of niet zo netjes wordt als je wilt. Hoe meer je oefend hoe beter het wordt!

x femketje

Psssst! Heb jij al je brandende vragen aan mij al gesteld?

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

9 thoughts on “Foto Tutorial: Gradient/Ombre Nail Art.”

  1. Ik heb het net gedaan met paars tinten!
    Is echt heel goed gelukt, en het was heel simpel!
    Super leuk.
    xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//