Essence All About Matt! Fixing Compact Powder.

Ik was toe aan een back up setting powder toen ik laatst in mijn class of 2013 LE translucent powder de pan had geraakt. Het moment waar elke beautylover van houdt, of haat. Ik vind het altijd wel leuk, zeker als het een favoriet product is wat je opzich makkelijk opnieuw kunt kopen. Het was dan wel een limited edition product, Essence heeft gelukkig wel een prima vervanger in het vaste assortiment toegevoegd, namelijk de All About Matt! Fixing compact powder.

DSC_4262 copy Deze 8gram bevattende compact powder kost maar 2,99 en heeft een witte kleur die, eenmaal uitgeblend, totaal transparant wordt en een matte finish geeft. Volgens de info op de achterkant van het doosje kun je de poeder ook goed gebruiken voor het blenden van blush in je al aangebrachte foundation. Zelf gebruik ik het alleen als directe setting powder nadat de foundation aangebracht is, waar ik later dus nog met blush, bronzer en/of highlighter heen ga. De poeder voelt lekker zacht aan op de huid en is eigenlijk minder brokkelig en poederig dan de limited edition translucent powder die ik al lange tijd gebruik. Hij is naar mijn idee wat steviger gepressed in de pan dan de LE variant. Dat is wel een pluspunt want zo doe je zuinig aan met je product en krijg je geen cakey/over powdered effect op je huid wanneer je teveel poeder op je kwast hebt.

DSC_4263 copy

De verpakking vind ik wel fijn maar merk wel dat het dekseltje erg snel open gaat, ook in je make-uptasje! Aan de ene kant een voordeel voor dames zoals ik met lange nagels die soms moeite hebben met lastig te openen verpakkingen, maar aan de andere kant moet je er wel op letten dat de poeder niet all over the place komt als deze per ongeluk open gaat in je tasje of in je stash.

Ik ben, ondanks de net wat te makkelijk te openen verpakking, wel erg tevreden over deze matte setting powder en weet zeker dat het een favoriet gaat worden zodra ik mijn oude limited edition powder helemaal opgebruikt heb!

x femketje

Psssst! Doe jij al mee met de Essence Ticket To Paradise Shimmer Powder winactie?

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

18 thoughts on “Essence All About Matt! Fixing Compact Powder.”

  1. Ik vind hem ook erg fijn! Jammer genoeg heb ik toen mijn vorige op was en een nieuwe wilde halen er toen niet één kunnen vinden. Op de een of andere manier is bijna altijd alles wat ik wil op bij de Kruidvat haha.

  2. Ik ben zo ontzettend nieuwsgierig naar dit product. Toch moet ik van mezelf eerst eens even iets opmaken voordat ik iets nieuws koop….

  3. Lijkt me een super fijne poeder =) Soms gebruik ik ook een heel klein beetje baby poeder, ik heb het idee dat dat ook wel hetzelfde resultaat geeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//