3X Essence Colour Flash Volume Mascara.

Een weekje of 2 geleden was ik spontaan met Roy het kruidvat ingestapt waar ze een wat groter schap hadden van Essence. Daar zag ik eerder al een aantal gekleurde mascara’s liggen maar had nooit de moeite genomen ze mee te nemen. Zo lief als dat Roy was, kocht hij er 3 voor me omdat hij me er voor zag staan kwijlen als een hondsdolle vleermuis.

Van de in totaal 5 kleuren heb ik de volgende 3 grondig uitgetest: 02 miss sue blue – kobalt blauwe tint, 03 miss mary berry – een warme knalroze kleur en 04 miss louise turquoise –  gorgeous felle turquoise kleur.

20150123_143954

20150123_144038

De mascara’s zijn volgens Essence volume mascara’s met een kleurtje. Ik vind wel dat ik zelf van dat extra volume niet veel merk. De borsteltjes zijn vrij standaard maar op zich wel prettig om mee te werken. Ze separeren redelijk okay, het kan zeker beter maar het is niet slecht. De pigmentatie van de mascara’s is amazing, zeker voor knallende kleure als deze! Op blonde wimpertjes als de mijne zie je snel veel kleur terug. Wat je kunt doen mocht je donkere wimpers hebben is om eerst een witte basis aan te brengen. Essence verkoopt ook een lash base, dat is een wittige mascara die elke kleur kan laten knallen.

20150123_144136Ik moet zeggen dat de substantie van de mascara’s vrij dun is, je hebt wel echt 2 laagjes nodig om de kleuren goed tot hun recht te laten komen. Vooral bij de kobalt blauwe is dit het geval. De roze heeft dit iets minder en de turquoise is gewoon lekker “dik” qua substantie en dus super qua pigmentatie. De turquoise is zelfs zo gepigmenteerd dat de swatch op mijn hand zelfs met die enkele minuutjes mijn huid gestained heeft! Ik loop nu dus al een dag of 2 rond met een stukje smurfen-huid. Maar ach, alles voor de blog zullen we maar zeggen ;)

Qua looks heb ik alleen de roze en turquoise nog maar gebruikt voor 2 uitgebreid FOTD artikelen. Hieronder alvast een voorproefde van de 2 looks, en natuurlijk de roze en turquoise mascara op de onderste wimpers aangebracht.

DSC_0001 copy small

DSC_0163 copy cropped smallDe mascara’s kosten 2,99 euro als ik het me goed herinner en zijn daarmee lekker budgetproof!

x femketje

 

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

11 thoughts on “3X Essence Colour Flash Volume Mascara.”

  1. Wauw, ze zijn echt super goed gepigmenteerd, dat had ik helemaal niet verwacht. Ik heb al een tijdje gekleurde mascaras van MUA liggen, maar die vind ik te ‘vezelig’ (als dat uberhaubt een woord is?). Deze zien er super fijn uit :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//