2x Essence Velvet Matt Lipstick.

DSC_2910

Essence blijft 1 van mijn favoriete merken als het om lipsticks gaat. Zeker de laatste paar jaar is hun verpakking en kwaliteit er super op vooruit gegaan. Zo was ik ook al instantly in love met een cotton candy lipstick en een roze nude tint met de naam natural beauty.

Vandaag 2 Velvet Matt lipsticks in dit artikel, namelijk Velvet Matt 23 en 24. Benieuwd naar swatches en de hele rambam, lees dan snel verder!

DSC_2912

DSC_2941Als eerste nummer 23. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel jammer vind dat Essence deze lipsticks alleen een nummer heeft gegeven en geen kekke naam zoals ze normaal gesproken wel doen bij alle producten. #23 is een zachte zalm/nude-ish tint welke eigenlijk wel een perfecte go to kleur is in de lente en zomer. Het maakt elke look net wat meer dressed up en af, and i just love it :)

DSC_2943Velvet Matt nummero 24 is een naar mijn idee wat betere kleur voor het najaar. Een donkere plum-ish berry tint met een roze ondertoon. Ik had met deze lipstick wel ietsjes meer moeite hem mooi en egaal aan te brengen (hij wil zonder lipliner/primer wel wat bloeden), maar met 2 laagjes zit je goed.

Beide lipsticks horen dus een semi matte finish te hebben, en ik vind ook dat dat wel klopt. Ze brengen lekker creamy en vol aan, en eigenlijk slap je de kleur zo op je lippen zonder echt moeite te hoeven doen. Ze drogen je lippen niet uit en hebben een draagtijd van zo’n 4 uur, mits je niet uitgebreid eet. Drankjes overleefde deze lipsticks aardig goed eigenlijk, maar tijdens een avondje uit gaan zou ik ‘m voor de safe wel meenemen en af en toe bijwerken (zeker in geval van #24). De verpakking is prima en slik, lekker strak zwart met een klein kleuraccentje halverwege de huls.

De prijs voor een pretty lippie als deze: €2,39. Mooi en budgetproof dus!

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

25 thoughts on “2x Essence Velvet Matt Lipstick.”

  1. Velvet Matt nummero 24 is een perfecte kleur voor het najaar inderdaad. Wat goed dat ze de lippen niet uitdrogen, dat is wat ik zelf vaak wel heb met andere matte lipsticks.

  2. Velvet Matt 24 is echt mijn favoriet van deze twee, hij is prachtig. Maar ik ben het met je eens dat het meer een herfstkleurtje is.

    1. Ik merk dat het fijner werkt wanneer ik eerst met een mini beetje foundation of concealer over de lippen ga, dan pakt de lipstick/het pigment veel beter :)

  3. Als je de stift zo ziet dan lijkt hij echt niet matte maar op je lippen wel. Ziet er goed uit en ben wel positief verrast.

    1. Ja dat merkte ik ook op, en ze werken super creamy terwijl dat normaal bijna nooit zo is bij matte achtige lipproducten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//