Catrice – Sand Nudes Eyeshadow Palette.

DSC_2857

Het is weer eens tijd voor een review over een basic oogschaduw paletje wat vrij makkelijk te verkrijgen is in de meeste KV filialen. Op zich ben ik altijd best wel fan van zulk soort daily paletjes met draagbare tinten. Benieuwd wat ik van deze vind, lees dan snel verder!

DSC_2881

Het palette bevat 6 kleuren, allemaal (zoals de naam al doet vermoeden) zand achtige bruine tinten, twee beige en een soort zalm achtige kleur welke net een beetje die pop of colour aan een dagelijkse look kan geven. Er zitten matte en shimmery finishes bij. Het palette kost €4,99.

DSC_2879

Ik weet eerlijk gezegd niet zo wat ik van het palette moet vinden. Als ik het vergelijk met bijvoorbeeld mijn vertrouwde naked 3 palette van Urban Decay is het echt een crappy palette. Maar toch vind ik de shimmery beige tint en de 2 donkerste kleure niet verkeerd. Ze blenden wel lekker en de pigmentatie is niet too bad. De overige 3 tinten zijn eigenlijk wel pretty badly, ze vervagen als sneeuw voor de zon wanneer je ze op je ooglid aanbrengt, laat staan als je nog ff lekker gaat blenden. De look die ik hierboven laat zien is een super basic look waarbij ik beide beige tinten, de zalm tint, de lichtste bruine en donkerste tint heb gebruikt. De look had zeker nog een zwarte eyeliner nodig met een goede laag mascara om er nog wat van te maken, dus vandaar dat die er ook nog in verwerkt zijn.

Ik vind de shimmery beige tint mooi voor in de binnenste ooghoek en de lichtste bruine is pretty om zachtjes de crease aan te zetten. Maar daar is voor mij persoonlijk dan ook wel alles mee gezegd. Sowieso is een primer onder deze oogschaduws nodig om nog iets meer uit het pigment te halen.

It’s a shame dat dit soort paletjes niet erg goed zijn, eigenlijk ben je dan nog stukkenbeter af met een betaalbaar ELF palette, of eentje van Essence of I Heart Make-up welke wel super pigment hebben voor een mooie lage budgetproof prijs. Dit palette ga ik ondanks de matige pigmentatie toch in mijn stash houden, gewoon omdat ik de beige tint best pretty vind om dagelijks te gebruiken.

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

16 thoughts on “Catrice – Sand Nudes Eyeshadow Palette.”

  1. De palettes van Catrice weten me op de één of andere manier eerlijk gezegd nooit echt te overtuigen. Dit palette ook niet, helaas!

  2. Voor die prijs vind ik hem nog wel meevallen. Maar inderdaad, als het vergelijkt met een heel goed palette, dan kun je deze beter aan de kant leggen. Je hebt er wel een hele mooi look mee gemaakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//