Wij Gaan In Ondertrouw!

Vorige week liet ik het al een beetje doorschemeren bij de bruidsnagels NOTD op dinsdag. Roy en ik gaan vanmiddag in ondertrouw! Heel veel mensen zaten er eigenlijk op te wachten tot het zou gebeuren, aangezien Roy en ik alweer bijna 9,5 jaar samen zijn. Maar wij hebben er nooit zo’n haast mee gehad.

large

De reden waarom we in ondertrouw gaan is niet meteen om te trouwen en een big ass feest te geven, maar om een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Fun thing is, dat de wet trouwen en geregistreerd partnerschap als hetzelfde ziet, je hebt gelijke rechten en plichten and all that jazz. Het is eigenlijk trouwen zonder verplicht feest of bruidsjurk, maar je hebt wel je getuigen nodig en je moet in ondertrouw gaan. Ik kan zelfs al zijn achternaam aannemen als ik zou willen, maar dat laat ik tot het moment dat we echt gaan trouwen met feest, jurk en de hele rambam. Omdat we eind vorig jaar een huis hebben gekocht is het zeer verstandig om alles even goed te regelen, en dat gaat het snelste door of te trouwen, of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Mocht er nu iets met Roy gebeuren, zou dat betekenen dat ik ons huis uit moet, nergens recht op heb en tsja.. daar zitten we niet echt op te wachten! En vanzelfsprekend doen we dit omdat we van elkaar houden. Maar dat leek me best wel obvious omdat we al zo lang samen zijn ;)

Waarom we niet meteen gaan trouwen heeft verschillende redenen, ten eerste het financiële aspect wat nog lang niet aanwezig is. Want als ik ga trouwen wordt het natuurlijk wel het perfecte totaalplaatje en dat kost een aardige duit.. of beter gezegd een paar duizend duiten….. Een diamanten ring is voor nu dus ook nog niet in the picture, hier is Roy best picky over want hij wil me een enorme steen aan m’n vinger geven en alles dan super officieel en netjes doen.

100227-white-and-pink-trailing-bridal-bouquets-3

Maar yeaaah we gaan in ondertrouw… Woooooot! :D Het leuke is ook dat je nadat je een geregistreerd partnerschap bent aangegaan, je dus eigenlijk ook gewoon man en vrouw bent, maar je nog wel later voor het super deluxe echie kan trouwen.

Stiekem vind ik het best spannend, we zijn straks voor de wet 1 in plaats van 2! We hopen dat de datum 1 september nog vrij is om te ‘partnerschappen’, dat vinden we de leukste datum tot nu toe. We zullen zien, later meer updates! :3

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

40 thoughts on “Wij Gaan In Ondertrouw!”

  1. Ah, wauw! Gefeliciteerd! Ik zag het al een beetje aankomen sinds die nagels van gister:)

    Geniet van deze mooie dag en van elkaar!

  2. Ik verwachte al zoiets omdat je inderdaad al een hint gaf. Super leuk :D Gefeliciteerd! Goede keuze om het zo te doen, zo heb je veel dingen al geregeld en kan je later ‘op je gemak’ nog een grote bruiloft houden!

  3. Jaaaa! Wat super leuk! Van harte gefeliciteerd. En die bruiloft komt nog wel hoor. Handig dat je nu al je zaakjes al op orde hebt en daarna kan gaan sparen voor een mooie jurk enzo. :D

  4. Wat ontzettend leuk voor jullie, gefeliciteerd! 9,5 jaar samen, jeetje dat is een hele tijd! Veel geluk samen :D

  5. Gefeliciteerd alvast :p Ik wou niet trouwen omwille van het huis en financiele rimram dus wij zijn wettelijk samenwonend zoals dat hier heet. Idd dezelfde rechten en plechten, al kun je ook bvb met je zus wettelijk samenwonen of met een vreemde :p Anyway, nogmaals gefeliciteerd :)

  6. Wat een super nieuws! Gefeliciteerd! Geniet er maar lekker van! En idd trouwen met de hele rataplan is duur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//