Tips & Tricks Om Zo Fijn Mogelijk Door Je Menstruatie Heen Te Komen.

Ola lieve lezers!

Als vrouw zijnde ontkom je er niet aan; ongesteld worden. Sommigen hebben er veel last van in de vorm van  5 dagen hoofdpijn, rugpijn, buikpijn en 100 andere pijntjes en ongemakken, anderen zijn er lekker snel en pijnloos vanaf. In dit artikel mijn persoonlijke tips en tricks die ik zelf altijd gebruik als miss ongesteldheid weer eens bij mij voor de deur staat, gewoon om het allemaal wat fijner en gemakkelijker te maken.


Als eerste een paar tips tegen de pijnlijke ongemakken (hoofdpijn, buikpijn, rugpijn enzovoorts); Hou een stripje ibuprofen bij de hand, neem er een paar mee in je tas als je naar school, werk, stage of wat dan ook gaat want je weet maar nooit wanneer je weer eens een fijne hoofdpijn bui krijgt. Hoofdpijn heb ik vooral de dag voordat het feest begint maar ook de eerste twee dagen van de menstruatie zelf. Ik hou echt helemaal niet van pillen slikken en al die fratsen, maar soms lijkt niets anders te helpen dan een roze smartie of twee (aka ibuprofen). Wat bij mij ook vaak blijkt te werken is een lekkere warme douche of bad en daarna lekker warm in een cozy bed kruipen. Veel slapen is niet alleen fijn als je je niet helemaal lekker en florisant voelt, het is ook goed voor je huid en welzijn in het algemeen!

Om die ene week in de maand net iets leuker te maken; kijk films (of lees boeken in bed of op de bank terwijl je als een rolmops in een warm dekentje gewikkeld ben) de je normaal nooit kijkt om welke reden dan ook. Ik kijk bijvoorbeeld bijna geen horrors ondanks dat het mijn favoriete genre is (vriendlief is er niet zo gek op als ik) maar probeer deze wel lekker te kijken op momentjes dat ik er echt zin in heb. Kopje lekkere warme thee er bij met een (chocolade)koekje en ik ben happy voor in ieder geval een halve dag.


Iets anders wat ik fijn vind om te doen, zeker als ik me wat minder happy en pretty voel tijdens die akelige week die ons altijd duidelijk herinnerd dat we vrouw zijn, is een meidenavondje. Nodig wat vriendinnen uit en ga los met gezichtsmaskertjes, nagellak en make-up. Natuurlijk kun je dit ook allemaal lekker in je eentje doen met je favoriete muziek aan of tijdens het lezen van verschillende beautyblogs! (kun je gelijk wat ideeën opdoen om zelf maskertjes of nail art te maken)

Eet wat je wilt die ene paar dagen. Screw it wat anderen er van vinden, het mag! Sommige vrouwen hebben enorm veel zin in chocolade tijdens hun period maar ik ben meer van de appelkruimeltaart, hartige broodjes en fast food *nomnom!*. Eet het natuurlijk wel met mate maar voel je er eens niet schuldig over. Iedereen wil wel eens wat lekkers en al helemaal wanneer je nergens anders zin in hebt en je je al niet al te vrolijk voelt.


Mijn laatste tip is; wees blij dat je ongesteld wordt! Veel vrouwen kunnen dit niet door verschillende redenen (denk aan vrouwen die vroeg in de overgang waren, eetproblemen of veel last van stress hebben). Ook kun je vieren dat je niet zwanger bent als je bijvoorbeeld bang was dat je het onverwacht toch was (een ongelukje zit echt in een klein hoekje,.. of klein condoompje). Je bent vrouw en wees er trots op ondanks dat we elke maand in hetzelfde schuitje zitten, onszelf verschrikkelijk vinden en voelen en we zo snel mogelijk weer uit die akelige bloederige week willen komen. Vrouwen zijn sterk en elke keer maar weer opnieuw ongesteld worden is daar het bewijs van!

Hebben jullie nog tips of tricks om net even iets lekkerder door je menstruatie heen te komen?

x femketje

PS: Doe ook mee met de nieuwe winactie en maak kans op €50 shoptegoed!

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

18 thoughts on “Tips & Tricks Om Zo Fijn Mogelijk Door Je Menstruatie Heen Te Komen.”

 1. Ik zou het liefst in die week onstag willen indienen als vrouw zijnde haha, helaas is me dat nog nooit gelukt. Ik heb er ook altijd zo`n last van, soms tot aan migraine aan toe. Ik slik tegenwoordig een tabletje fenimax (Aleve) als ik menstruatiepijn voel op komen. Dan is het net iets beter te doen voor mij :-)

   1. ik slik echt 4 aleve (feminax) tabletten dan op een dag en vaak ook nog wel 3 paracetamollen! zoveel pijn heb ik 3 dagen lang!:( en ik ben pas 15! *zucht* we moeten er maar allemaal zo goed mogelijk doorheen komen!;)

    Ik maak vaak ook een kruikje en leg die lekker tegen m’n buik en/of rug aan!:)

 2. Wat een leuk artikel! Ik ben er toevallig weer bijna vanaf! Hoofdpijn en buikpijn heb ik zelf ook last van, maar dat is eigenlijk alleen maar de eerste paar dagen zo, daarna heb ik nauwelijks nog last. En ehh ik ben juist nu verdrietig als ik weer ongie ben geworden, if you know what i mean ;-)

  1. omg ja dat heb ik ook, ik moet dan echt geen zielige dingen gaan kijken op tv ofzo, dan is het net een waterval aan tranen wat op de bank zit XD

 3. Handige tips. Zelfs heb ik nogal wat moeite met het positieve te zien in deze nare tijd van de maand. Heb er sowieso altijd heel erg last van, maar het is ook iedere maand weer een teleurstelling omdat manlief en ik graag een kleintje willen.

 4. Op de bank liggen onder een dekentje is altijd goed ja, als je ongesteld bent. M&m’s binnen handbereik, serie opzetten en vegeteren maar ;)

 5. Ik heb altijd heel veel last, week ervoor, week zelf, week erna, net als ik er weer een beetje bovenop ben, begint het weer opnieuw. Ik heb dan wel ME, maar weet dat een groot gedeelte door hormonen komt waardoor ik me naast de ME nog 2x zo slecht voel dan ‘normaal’ door m’n hormonen, pil e.d. en zelfs pijnstillers word ik alleen maar zieker van, is niks voor mij, voel dat het troep is in mn lichaam en krijg daar weer vele andere klachten van dus dat schiet niet op, dus zal het er maar mee moeten doen I guess.:( Van mij zou het mogen stoppen, maar ja, weet ook als je alles laat verwijderen je ook weer pillen moet gaan slikken omdat je dan weer van van alles last krijgt, dus dan schiet je er dus eigenlijk niks mee op, anders zou ik het serieus overwegen.

  Ik heb vooral de week ervoor heel veel trek in van alles en nog wat, eet voor 3 personen per dag ik weet dan zelf niet waar ik het laat, week erna heb ik vaak net nergens zin in, dat scheelt weer, want dan kom ik niet gelijk een paar kg p/m aan en blijft het een beetje in balans, hahaha. :P

 6. goede tips!
  zelf heb ik erg gelukkig bijna geen last van! de eerste dag (of ja eignelijk paar uur) een klein beetje buikpijn, daarna vergeet ik soms biojna da tik het ben :P

 7. Wat een leuk artikel! =) Ik ben altijd een emotioneel wrak rond deze dagen. Vreselijk! Om niks huilen. Vaak voel ik me de eerste dag grieperig =( En wil ik warm in bed blijven liggen, maar dat gaat niet.
  Ik gebruik vaak een lekkere warme kruik en probeer dan lekker veel aan mezelf te denken.
  Ik heb laatst ontdekt dat de gewone pijnstillers van Aleve 275 mg exact hetzelfde zijn als de Aleve Feminax! Dus die gebruik ik dan vaak.
  Maar je hebt wel gelijk dat we blij mogen zijn dat we ongesteld kunnen zijn en dat we vrouw zijn =) We zijn sterker dan de mannen :P

  1. Yeahh GO GIRLPOWERRRR XD

   maar eerst had ik er echt geen last van maar nu: I know what you mean >.< ik heb altijd erg last van mijn buik/rug en dan een ruzietje met vaders en moeders valt dan net verkeerd en dan ben ik de nigeriawatervallen (ofzoo) al houdt mijn moeder er wel een beetje rekening mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//