Tips & Tricks – Liquid Lipstick.

DSC_1748 copy small

Veel mensen denken: make-up, ach wat is daar nou voor moeilijks aan. Well let me tell you something, niet iedereen is zoals Maybelline “born with it” en sommigen kunnen wel een handje gebruiken. Ik krijg de laatste weken erg veel vragen over het goed aanbrengen van liquid lipsticks, en het leek me leuk om eens een artikeltje te typen waarin ik mijn tips en tricks met jullie deel :)

Liquid lipstick is a bitch als je niet weet hoe je het netjes en strak aan kunt brengen. Het staint je lippen en soms ook de huid rondom je lippen, het droogt je lippen uit, bleeds all over the place en noem maar op…

DSC_1776

Zelf vind ik het fijn om bij sommige erg vloeibare substanties in liquid lipsticks eerst een lipliner aan te brengen in dezelfde tint. Op die manier leg je een laagje tussen je huid en het product en is de staining powder op langere termijn wat minder heftig als je het weer van je snoetje af wilt poetsen. Ook voorkomt dit het “bloeden” van de lipstick op de huid rondom je lippen. Sowieso raad ik altijd aan om eerst een lipbalm aan te brengen en deze eventjes een paar minuutjes lekker in te laten trekken. Dan zijn je lippen al wat zachter en heb je minder kans op zichtbare velletjes en andere droge plekjes, wat liquid lipsticks altijd erg accentueren. Af en toe je lippen scrubben kan ook een goede hulp zijn van te voren, maar voor mij doet vaak het dagelijks gebruiken van een vaseline lipbalm al veel goeds.

Ik vind het zelf fijn om na mijn concealer of foundation de lipstick aan te brengen, sommigen doen dit liever naderhand. Maar ik vind het nogal een hassle om wanneer de lipstick perfectooo zit, er nog met foundation of concealer rondom te moeten priegelen. Wat ik wel doe op het moment dat ik net iets te ver ben gegaan, is het met een klein concealer kwastje bijwerken met wat concealer, en ook met poeder naderhand. Natuurlijk zorg ik er liever voor dat ik dat niet hoef te doen, dus concentratie is gewenst tijdens het aanbrengen van je liquid lippies.

DSC_1783

Veel liquid lipsticks hebben zoals lipglossjes een sponsachtige applicator, vaak met een wat schuin afgesneden kant. Daar kan je best netjes mee werken zolang je een steady hand hebt. Leun met je elleboog op een tafel en met je hand/pink op je kin. Dan zit je net wat steviger en schiet je niet snel uit. Mocht dit wel gebeuren, geen paniek! Pak asap een wattenstaafje of swipe het weg met je vinger. Wees wel snel wat deze mooie lippies drogen rete snel. Mocht je niet zo’n fan zijn van de spons applicator, dan kun je altijd een smal lip penseeltje gebruiken.

Is je liquid lipstick na het drogen wat plakkerig? Gebruik dan een klein beetje setting powder (welke je ook gebruikt om je foundation/concealer te setten, deze is vaak transparant). Dit maakt je lippen niet alleen nog mooier matte maar haalt de stickyness weg en geeft een nog langere “draagtijd” als je snapt wat ik bedoel.

Voor het verwijderen gebruik ik vaak mijn oogmake-up remover. Deze is net wat krachtiger dan een ander product wat ik in mijn badkamer kastje heb staan en werkt gewoon snel en efficiënt. Wanneer je lippen weer squeeky clean zijn, vergeet dan niet nog even een fijne verzorgende lipbalm te gebruiken. Zoals ik eerder al zei: liquid lipsticks hebben de neiging om je lippen goed uit te drogen dus pak dat blikje vaseline er maar bij en smeer like a boss ;)

Tot zover mijn tips en tricks die ik zelf altijd toepas wanneer ik voor een kek kleurtje liquid lipstick ga! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben :D

Binnenkort komen er trouwens weer wat nieuwe liquid lippies binnen, ook een paar dubbele die ik per ongeluk 2 keer heb besteld. Deze ga ik weggeven in een winactie hier op de blog!

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

9 thoughts on “Tips & Tricks – Liquid Lipstick.”

  1. Fijne tips! Ik ga dat van die lipliner tegen het bloeden eens proberen. Verder vind ik het zelf fijn om liquid lipstick te verwijderen met een reiniger met olie of gewoon kokosolie, omdat het dan voor mijn gevoel makkelijker gaat en mijn lippen voelen daardoor meteen al iets minder droog.

    1. Oeh dat is ook wel een handige tip inderdaad :D Zelf heb ik dat nog nooit geprobeerd omdat mijn make-up remover al zo snel is!

  2. Wat een handige tips! Gelukkig ben ik zelf inmiddels pro-liquid lippies, maar de eerste keer was echt een struggle!

    1. Mijn eerste keer viel mee, maar ik zat echt zo van WTH is happening with my lips toen ik het er af wilde halen :’) het leek er forever op te blijven zitten haha

      1. Hahaha oh echt? :’) dat viel bij mij gelukkig mee! Maar had geen lipbalm gebruikt voordat ik hem opdeed, dus m’n lippen waren mega droog hahaha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//