Review – Foto Op Glas.

Een tijdje terug kreeg ik de vraag of ik een Foto op Glas wilde laten maken en reviewen. Ik heb nog een berg foto’s liggen van onze trouwdag dus opzich leek het me wel een goed idee om 1 van die foto’s te laten afdrukken op glas. Ik ben altijd vrij picky en kritisch als het op zulke producten aan komt, dus ben je benieuwd wat ik er van vind en of ik het aanraad, lees dan snel verder!

20150120_154342

Ik koos deze foto van Roy en ik, in onze achtertuin. Wat me als eerste opviel is dat ze de foto gespiegeld hebben afgedrukt. En ja, ik heb de foto hierboven met de goede zijde naar voren. De achterkant van het glasplaatje is namelijk matte en ietwat wittig. Daarnaast heb ik van deze voorkant ook een velletje plastic af moeten halen, dus weet ik zeker dat dit de voorkant is. Toch is de foto origineel gespiegeld waarbij ik dus links sta en niet rechts. Beetje vreemd waarom ze dat gedaan hebben terwijl ik het originele massive grote bestand verstuurd had om te printen.

De kwaliteit van het plexiglas plaatje is wel erg nice, moet zeggen dat het wel plexiglas is en dus geen echt breekbaar glas als een raam. Hierdoor is de plaat wel erg licht van gewicht en makkelijk ergens op te zetten of op te hangen.

20150120_154410Wat me verder nog opviel, vergeleken met de originele foto welke ik trouwens ook op goed fotopapier afgedrukt in de woonkamer heb staan, is dat de kwaliteit van de foto wat minder is (waarschijnlijk door het proces van het afdrukken van de foto op glas!). Hij lijkt wat zachter en iets gespikkeld op het glas, wat het wel weer een erg lief effect geeft.

Of ik een foto op (plexi)glas aanraad? Ik vind het wel een leuk idee, maar moet zeggen dat ik een foto op papier (of op aluminium wat ook super mooi is!) toch nog altijd wat leuker vind, maar misschien ben ik gewoon een beetje ouderwets wat dat betreft. Voor nu heeft deze print een mooi plaatsje gekregen naast mijn andere kekke foto’s en lijstjes tegenover de eetkamertafel. Voor een print als deze (20x30cm en 6mm dik glas) betaal je 21 euro. Een leuk prijsje om als cadeau te geven!

x femketje

PS: ik heb expres deze post laten wachten tot vandaag, nu Roy en ik alweer 10 jaar samen zijn :D

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

3 thoughts on “Review – Foto Op Glas.”

  1. Wat een mooie foto heb je laten afdrukken, en het effect op glas is mooi zeg kende dit nog niet. Ik wist niet dat je al getrouwd was wel dacht ik van de week van waarom gaan ze niet trouwen na 10 jaar ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//