Nivea Aftershave Balm Als Primer.

DSC_2520 copy smallEen hele tijd geleden al kwam naar buiten dat een standaard mannenproduct perfect was voor ons foundation en concealer gebruikende dames. De nivea men aftershave balm (voor gevoelige huid) zou een holy grail zijn als primer voor je flawless face!

Vandaag review ik deze beauty hack met mijn acne gevoelige en gecombineerde huid. Benieuwd naar mijn ervaringen en ongezouten mening, lees dan snel verder :D

DSC_1115 copy smallIk kocht deze glazen en redelijk zware flacon bij KV voor €7,99. Je kunt hem online of tijdens kortingsacties vast wel wat goedkoper krijgen, maar ik moet zeggen dat ik nu echt al FOREVER doe met deze flacon, aangezien je echt maar een klein beetje nodig hebt om een goede basislaag aan te brengen tussen je huid en make-up. Er zitten aardig wat ingrediënten in, maar de belangrijkste vind ik glycerine. Deze geeft dat tacky/semi plakkerige effect wat je wilt als primer. Op die manier blijft je foundation en concealer de hele dag goed zitten. Wat ik ook erg fijn vind is dat er geen alcohol en andere irriterende goedjes in zitten, waar mijn huid alleen maar messed up van kan raken door de acne- en eczeem gevoeligheid.

In het begin was ik bang dat deze aftershave balm me huge breakouts zou geven, maar eerlijk gezegd heb ik het idee dat het juist goed doet voor mijn gezicht. Het maakt roodheden minder opvallend en zeker minder geïrriteerd. Het verkoeld en verfrist best lekker en als het er ook nog voor zorgt dat mijn make-upjes mooi en lang blijven zitten ben ik allang blij. Zelf draag ik dan echt alleen voor mijn blog of af en toe wanneer ik uit ga een full face make-up, maar ik vind het eigenlijk wel erg fijn spul om zo af en toe op een minder make-up dagje ook te smeren. Het hydrateert aardig en makes my skin happy :) Ik gebruik hem nu ook echt tijdens het creeren van elke look voor femketje.nl

Mocht je bang zijn voor de mannelijke aftershave geur: Het blijft niet lang hangen, zeker niet wanneer je er met je make-up over heen bent gegaan. Zo’n 5-10 minuutjes en de geur is weg, wat ik eigenlijk wel jammer vind want ik hou van die geur ;)

Het enige echte minpunt is dat nivea nogsteeds op dieren test >.< BOOOOOO!

Ik vind het echt een geslaagde beauty hack, en wellicht kun je deze aftershave balm wel van je man, vriendje, broer of vader bietsen mocht je niet meteen een fullsize flacon willen scoren. (Ik heb ook gehoord dat de basic huismerk aftershave balsems van etos en kv fijn werken, deze heb ik zelf nog niet geprobeerd maar ga ze binnenkort denk ik wel ff testen)

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

23 thoughts on “Nivea Aftershave Balm Als Primer.”

 1. Fijn om te horen dat de balsem van Etos ook goed werkt, waarschijnlijk, Nivea test nl nog steeds op dieren, blèhh, en ga ik dus niet kopen. Ben benieuwd naar de reviews van die balsems.

 2. Ik vind het ook een hele fijne primer maar ik merk wel dat foundation aanbrengen alleen fijn gaat met een vochtige spons!

  1. Oh daar heb ik totaal geen problemen mee, gebruik al jaren een angled kabuki brush :) Ben zelf juist totaal niet van de sponsjes!

 3. Hij is echt heel fijn he! Hij voelt lichtelijk een beetje plakkerig in het begin, maar niet oncomfortabel en geeft juist het idee dat daardoor make-up beter aan m’n gezicht plakt :D

 4. Ik ga nivea ook echt niet aanschaffen, puur omdat ze nog op dieren testen :( fijn dat Etos en Kruidvat alternatieven zijn! Die wil ik wel proberen! :D

 5. Ik wil deze zo graag proberen hè! Halverwege de dag zit mijn foundation namelijk helemaal niet meer goed door mijn glanzende huid. Need to try this

 6. Ik heb er ook veel goeds inderdaad over gelezen. Ik hoop wel dat Nivea toch ook in de toekomst dierproefvrij word.

 7. Ik heb het nog steeds niet geprobeerd, maar begin wel meer en meer benieuwd te worden! :-) Mijn vriend kan deze echter niet verdragen na het scheren, dus hij heeft hem ooit gehad toen deze hack nog niet bedacht was zeg maar… Hij gebruikt nu de scheercrème/aftershave in een pot van Rituals, die kan hij wel verdragen.

 8. Ik lees dit zo vaak! Heb nog met zo’n potje in mijn handen gestaan. Maar nu ik lees dat ze op dieren testen, ga ik binnenkort toch maar eens voor het huismerk van kv.

  1. Ik ga binnenkort ook een aantal van drogisterijen proberen welke niet op dieren testen :) Kijken of er echt verschil in zit qua ingrediënten e.d. :)

 9. Test Nivea ook al op dieren?!?! Het stopt gewoon niet. Maar ik gebruik deze ook en het maakt mijn gezicht zo lekker zacht. Dit werkt voor mij beter dan de echte primers :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//