Maybelline Fit Me Foundation 115 Ivory.

De zoektocht naar de perfect matchende foundation is een ongoing battle als je het mij vraagt. Toch waagde ik een gokje door laatst deze Maybelline foundation mee te nemen. De kleur 115 Ivory is de lichtste tint die hier in Nederland verkocht wordt en ik snap niet waarom de lichtere tinten hier niet te krijgen zijn. Ik ben zelf 100% Nederlands en zeker in de winter zo bleek als een A4 velletje, dus waarom alleen de medium tot donkere tinten in de schappen staan: Ik heb geen flauw idee. Zo zijn er ook een aantal van mijn gorgeous bleekhuidjes-vriendinnen die (net als ik) vaak de sjaak zijn als het gaat om een goed matchende foundation te vinden. En dat frustreerd volgens mij nog veel meer dames hier in de lage landen.

DSC_2563 copy Maar hoe is deze tint mij bevallen en kan ik er iets mee of is het weggegooit geld: Ik geef ‘m als cijfer een mooie 7! De kleur 115 Ivory is zeker weten okay voor mij in de zomermaanden. Toen ik het gebruikte op mijn nu nog vampier-bleke huidje was hij zeker wel een tint te donker maar nog wel werkbaar door de kleur goed uit te blenden. Punt is wel dat wanneer je een foundation ver uitblend, de dekking ook ver te zoeken is. Ik zoek namelijk wel een medium dekkende foundation. Op zich is deze foundation dat ook wel, mits je hem niet te veel uitblend zoals ik nu wel moet om de kleur nog een beetje a la femketje te krijgen. Om er nou als een oempa loempa bij te lopen ziet er ook niet zo florisant uit.

DSC_2568 copy

(Ik heb er geen fullface foto bij gedaan omdat je met het grauwe licht van de laatste week het te donkere resultaat niet goed zag. Laten we het er op houden dat ik een dikke tint donkerder was in mijn gezicht dan in mijn hals >.< Ik hoop dat de lente en zomer snel komen! Ook merkte ik dat de swatch op de foto hierboven er een stuk lichter uit ziet dan wanneer de foundation geset en opgedroogd was. Hij oxideerd op mijn huid dus wel een beetje!)

De foundation zelf geeft dus een medium dekking, goed genoeg om je huid mooi egaal te krijgen en om niet al te donker gepigmenteerde vlekjes zoals littekentjes te bedekken. De foundation is best vloeibaar merkte ik en trouwens ook aardig goed op te bouwen als je een nog betere dekking wilt. Wel merk ik dat, wanneer ik een tweede laagje aanbreng voor meer dekking, mijn huid er een beetje cakey uit begint te zien. En al helemaal wanneer ik het afpoeder met een transparante setting powder. Ondanks dat de foundation er wat cakey uit kan zien als je meer dekking wilt, heb ik niet het gevoel een masker op m’n gezicht te hebben wanneer ik de foundation draag. Het ziet er alleen op dit moment niet zo super uit (of je moet natuurlijk van een cakey resultaat houden, dat kan ook). Ook kreeg ik gelukkig geen enge breakout reactie op de foundation ondanks dat er toch wel wat siliconen in zitten. Als je hier wel gevoelig voor bent zou ik voorzichtig zijn met deze foundation.

De 30ml flacon ziet er goed uit, best fancy eingelijk en het pompsysteem werkt prettig en hygiënisch. De prijs voor een foundation van deze Fit Me lijn is €14,23 bij het Kruidvat. Ik vind de foundation geen weggegooit geld, hij moet alleen nog eventjes in mijn stash chillen tot ik wat gebruint ben in het zonnetje. Ook kan je de foundation nu al gebruiken als je het mengt met bijvoorbeeld een lichtere foundation, maar dat vind ik zelf vaak teveel gedoe als ik snel de deur uit moet naar m’n werk!

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

18 thoughts on “Maybelline Fit Me Foundation 115 Ivory.”

  1. Klinkt goed hoor! Ik heb ook altijd een bleke huid, ook in de zomer. Beetje vervelend soms als je echt een goede foundation zoekt :). Meeste zijn echt te donker..ik ben wel benieuwd naar deze :).

  2. Hmm toch beb ik vaak van 2 dunne laagjes foundation en dan soms af poederen, maar als hij dan een cakey effect heeft is het niks voor mij.

  3. Jammer van het cakey effect vanaf een tweede laag. Ik gebruiken altijd maar één laag, dus dan zou het nog wel mooi staan. Helaas ben ook ik zo wit als babybillen, dus voor mij is het ook niks!

  4. het lijkt me een goede en fijne foundation.
    Komt er ook nog een review van de concealer ?

  5. Ik heb deze foundation al een paar maanden en het is echt de beste en mooiste die ik ooit gehad heb, en ik ben van mezelf echt een bleekscheet. Hij is heerlijk, je brengt hem nat aan maar het verandert al gauw in een heerlijke zachte makkelijk uitsmeerbare poeder. Voor mij was hij elke cent waard!

  6. Ik herken het zo! Ik ben ook zo’n bleekscheetje en al die foundations zijn vaak te donker! Ik heb nu wel een foundation gevonden van de hema die wel bij mijn kleur past!

  7. Ik heb ook zelf erg veel moeite met het vinden van de juiste kleur foundation. Zelfs Catrice en Essence zijn net te donker voor me. Maar, er is echt een goed merk die veel kleuren heeft! Ik heb nu een foundation van het merk Kryolan en die bevalt me echt ongelooflijk goed! Nooit meer een ander merk voor mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//