Maybelline Fit Me Concealer #10.

Eerder schreef ik al over de Fit Me foundation in de kleur 115 Ivory en dat deze eigenlijk net wat te donker was in de winter maar die ik toch wel een ruime voldoende gaf. Vandaag is het de beurt aan de concealer in de lichtste tint verkrijgbaar namelijk nummer 10. Een naam heeft deze concealer voor zover ik kan vinden niet, en of er nog lichtere tinten in andere landen te krijgen zijn is mij ook nog een raadsel.

DSC_2564 copy DSC_2565 copy Op zich ben ik niet zo happy met deze concealer. Ten eerste de kleur: als dit serieus de lichtste tint is zijn alle bleke huidjes zoals ik screwed. Hij is namelijk veel te donker en veel te oranje *oempa loempa face!* en helemaal niet matchend met mijn eigen huidskleur. En dat terwijl hij er in de huls toch een stuk lichter uit ziet dan op de huid. Ook vind ik de dekking niet heel erg goed, zeker niet als ik kijk dat een concealer als deze toch zo naar de €10 loopt in prijs. Als ik dan kijk naar die fijne Essence duo concealer van nog geen €3 (match 2 cover concealer als ik het goed heb) vind ik die echt 100 keer beter. Maar dit is een liquid concealer en geen dikkere creamy concealer zoals die van Essence wel is. Ook zitten er in de concealer wat parabenen maar daar heb ik zelf geen problemen mee. Als je hier niet tegenkunt dan raad ik je de concealer niet aan.

De concealer heeft wel een fijne sponsapplicator maar daarmee heb ik de positieve kant van de concealer wel weer gehad. Voor gepigmenteerde vlekjes zoals littekentjes, of wanneer je puistjes en andere onzuiverheden weg wil werken, vind ik ‘m niet zo erg goed. Ik had er zeker wel meer van verwacht! Het geeft een lichte tot medium dekking en dat is voor mijn littekentjes niet dekkend genoeg.

DSC_2566 copy

Op zich denk ik dat deze concealer wel geschikt is als je een medium getinte huid hebt of gewoon 2 tot 3 tinten donkerder bent dan ik, en wanneer je niet erg gepigmenteerde vlekjes en plekjes weg wilt werken en maar lichte dekking nodig hebt. Wel kun je de concealer onder je foundation gebruiken als deze ietsjes te donker is, maar voor mij werkt dit jammergenoeg alsnog niet. Ik ben er in ieder geval niet echt van onder de indruk en gebruik echt zo veel liever mijn goedkope Essence concealer die ook nog eens perfect mijn lichte kleur is!

x femketje

PS: Doe jij al mee aan de nieuwe winacties op femketje.nl? Je maakt kans op een nagellak setje met o.a. Catrice en Essence, en in een andere winactie geef ik 3x een 15ml sample arganolie weg!

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

25 thoughts on “Maybelline Fit Me Concealer #10.”

  1. Jammer. Zeker de kleur. ik moet wel zeggen dat het echt een concealer is waar je weg mee loopt of totaal niet, je leest er echt hele verschillende review’s over.

  2. Fijne review. Momenteel ben ik deze ook aan het testen.
    In de winkel vergeleek ik de beschikbare kleurtjes, en volgens mij is nr 15 de lichtste kleur. Die is een pak bleker en koeler van ondertoon dan nr 10. Misschien dat nr 15 een betere kleurmatch voor je is?

  3. Wauw, dit is toch perfect voor als je heel bleek bent?! Als je in de zon staat te bakken ja! Maybelline, je stelt mij diep teleur. Sowieso vind ik het matig hoe drogisterij merken hun prijzen opkrikken, maar niets doen met de kwaliteit. Breng dan ook eens tinten als wit aan. Frustratie!

  4. Wat jammer dat de kleur tegenvalt! Ik ken het probleem maar al te goed ja. Misschien kun je ‘m als oogschaduw basis gebruiken? Dat doe ik ook wel eens met concealer en dat kan soms goed werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//