Just A Little Make-up Awareness!

sparkle-12

*bron*

Ola lieve lezers,

ik kreeg een tijdje terug een mail vanuit Terre Des Hommes Nederland of ik wat bekendheid over een specifieke petitie wilde creëren. Het gaat namelijk over het volgende: Er is een ingrediënt wat in ontzettend veel prachtige shimmery producten zit. Het is een natuurlijk product wat in zowat elk van onze gorgeous highlighters en oogschaduws zit: Mica.

Het product zelf is het probleem niet, maar wel de manier waarop Mica gemijnd wordt. Het wordt namelijk door kinderen uit mijnen gehaald, waar het niet alleen gevaarlijk is, maar waar jonge kiddo’s te werk gaan omdat de gezinnen waar ze uit komen ontzettend arm zijn dat ze wel moeten werken op jonge leeftijd. Simpelweg het ingrediënt mica boycotten en niet meer gebruiken voor producten heeft geen zin, dan blijven de gezinnen in armoede leven en daar is niemand mee geholpen. Toch proberen er al een aantal grote cosmetica ketens rekening mee te houden en er een andere draai aan te geven.

Ben jij net als ik tegen kinderarbeid en wil je ook helpen dit te voorkomen, teken dan zeker de petitie! Hoe meer handtekeningen hoe beter, en hoe sneller wij als Nederland kinderarbeid in andere landen aan banden kunnen leggen!


//Hi everyone! Just a short post today about something I got asked to talk about on my blog and social media. Not many make-up lovers know that the most pretty products contain the ingredient mica. This mica stuff is actually called nature’s glitter and is a completely natural product. But the issue is that it is mined by little children in pour conditions. If you are against child labour, just as I am, please sign the petition to ban child labour from our cosmetic production!

Thanks al ot for your time if you did sign it <3

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

12 thoughts on “Just A Little Make-up Awareness!”

  1. Wat goed dat je hier aandacht aan besteed!! Ik vind het vreselijk om te lezen en eerlijk gezegd was ik mij er ook niet bewust van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//