Gezondheid op nummer 1!

Je fit voelen is natuurlijk nooit verkeerd. Zonder moeite met de fiets naar school  of werk, niet hijgend en puffend de trap op lopen en natuurlijk een avondje feestend doorhalen zonder uitgeput te raken. Maar helaas dames, daar moeten we natuurlijk wel wat voor doen. Zeker als we ons oog stiekem al een beetje op de toekomst richten: de lente en de zomer! Ga fanatiek aan het werk en proberen wekelijks te sporten en elke dag gezond en gevarieerd te eten. Lees snel verder voor wat leuke tips omtrent deze sportieve uitdaging.

In gevecht met striae?
Die verschrikkelijke rode striemen op je buik, benen of borsten, not very charming! Ontzettend veel vrouwen én mannen moeten hiermee dealen. Een zwangerschap, een flinke groeispurt en een snelle spiergroei kunnen allemaal oorzaken zijn van deze striae. In feite ontstaan de striemen door een snelle groei van een specifiek lichaamsdeel, waardoor het onderhuids bindweefsel scheurt. Deze scheurtjes zijn op het huidoppervlak (helaas voor ons) goed zichtbaar. Aan het begin zijn ze vaak rood en erg gevoelig. Gedurende tijd zullen ze lichter worden en tevens niet pijnlijk meer. Gelukkig voorzien de drogisterijen ons van lekkere crèmes en serums die de huid versoepelen, zoals de PCLE crème. Probeer deze crème dagelijks te gebruiken, zodat de huid soepel blijft en gemakkelijk mee kan rekken. Deze smeersels werken tevens tegen een droge huid. Dat is voor ons, twee vliegen in één klap! J

Scrub, scrub, scrubben!
Een goede scrub-beurt kan wonderen verrichten voor ons gevoelige huidje! Met het srubzout schuur je in feite de dode huidcellen van je lijf af en maak je plaats voor de nieuwe en gezonde. Je huid voelt weer zo zacht als een babyhuidje en straalt dit ook uit. Daarnaast zullen de oneffenheden en puistjes, in bijvoorbeeld het gezicht, verminderen, zodat je huid er weer op en top uit ziet. Dit wondermiddel is verkrijgbaar in de drogisterijen en natuurlijk bij de bodyshop en rituals. Naast het srubzout is het mogelijk om de scrub op basis van een olie of butter te kopen. De olie zorgt voor een vettere huid en voed deze tevens tijdens de behandeling, zodat je kunt genieten van een dubbele werking. .  De Talasso Scrub van Collistar is zo’n scrub met olie, die werkt tegen een droge huid en heerlijk ruikt.

Gezond eten
Je porties fitness, huidverzorging en eten moeten natuurlijk wel in balans zijn. Tweemaal in de week sporten en ondertussen fanatiek uitgaan en bittergarnituur eten is uiteraard een beetje zinloos. Probeer drie maaltijden op een dag te nuttigen en tussendoor voor iets gezonds te gaan, zoals een smootie of een kiwi. Af en toe eens wat lekkers kan natuurlijk geen kwaad, maar probeer dit niet elke dag te doen, maar bijvoorbeeld alleen in het weekend. Voor wat leuke en gezonde kooktips zoek je even op internet of in de AH allerhande. Gebruik een handige iPad 2 hoes of bijvoorbeeld een Nokia Lumia 625 accessoire, afhankelijk van jouw telefoon, met een ingebouwde standaard. Zo kun je eenvoudig het recept aflezen en lekker kokkerellen tegelijk. Misschien een headset op voor complete focus of juist een ontspannen sfeertje. Zoek wat lekkers en gezonds uit en duik de keuken in, succes!

x femketje

Dit artikel is geschreven in samenwerking met N. Janssen.

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

8 thoughts on “Gezondheid op nummer 1!”

  1. Motiverend artikel, want meestal houd ik het een week vol en verval dan weer in m’n ‘oude’ schema, maar dit zijn echt handige tips! Leuke schrijfstijl heb je trouwens ook!

    Liefs!

  2. Wat een leuk artikel, weer eens wat anders! Handige tips ook! Ik probeer over het algemeen wel gezond te leven, maar nu het vakantie is komt het er daar toch wat minder van..:) als de vakantie weer is afgelopen weer lekker er tegenaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//