Freedom – Pro Artist Pad; Black Arts.

DSC_3093

Afgelopen week kon ik na een aantal keer voorbij lopen en negeren, het niet meer aan zien dat dit Freedom make-up palette me zo aanstaarde in het KVschap. Ik nam ‘m mee voor een afgeprijsd kostenplaatje van €14,95 (full price was €29.95). De volledige benaming van dit palette luidt: Pro Artist Pad, Black Arts.

DSC_3092

Het is een zwart palette met een hard back cover en een zachte flip over front cover met aan de binnenkant een spiegel. Het is geen echte glazen spiegel maar zo’n nepperd die je ook vaak in kindermake-up terug vind. Dit vind ik wel erg jammer want dat betekend dat ikzelf dit spiegeltje nooit van mijn leven ga gebruiken, aangezien hij je spiegelbeeld vervormd en dit niet erg handig is tijdens het make-uppen ;)

Het palette bevat maar liefst 48 prachtige tinten. Allemaal vrij draagbare kleuren variërend in finishes als matte, shimmer en metallic. Het zijn vooral tinten waarmee je makkelijke basic smokey eyes kunt maken met eventueel een pop of colour in blauw, goud of rusty rood.

DSC_3096 DSC_3100

De verschillende tinten en finishes doen me wel wat, ik hou er van :D Een goed basic palette om mee te nemen op vakantie waarmee je honderden verschillende looks kunt maken is altijd nice. De pigmentatie verschilt heel erg per kleur, sommige tinten zijn wat chalky, maar opzich nog wel goed mee te werken. Pas dus wel op voor fallout met sommige kleurtjes. Ik ben wel erg verbaast over de donkere tinten, deze hebben massive goed pigment. Laat je trouwens ook niet al te veel overdonderen door de matte witte/creamy tinten en die rusty rode tint. Want OMG die zijn pretty! Ook zijn de meeste matte bruine tinten super nicely gepigmenteerd, ideaal voor in de crease. De kleuren die me wel echt tegenvielen waren de blauwe kleur en de zilver helemaal rechts bovenaan. De blauwe bevat grove glitter en geeft gewoon niet genoeg pigment.

DSC_3106 copy DSC_3109 copy

Hierboven 2 looks welke ik even snel met dit palette heb gemaakt. Met snel bedoel ik dat het niet langer dan 5 minuutjes duurde om elke look tot in detail af te krijgen. Een fijn palette om dus snel mee te kunnen werken :)

Zoals je kunt zien heb ik bij de eerste look een erg rustige vibe willen houden, een shimmery tint op het bewegend ooglid, matte tint als inner corner en wenkbrauwbot highlight, en een matte zachte tint in de crease met een donkere touch in de buitenste ooghoek. De 2e look is een stuk extravaganter, met rusty rood, goud en zwart en een creamy matte highlight op het wenkbrauwbot.

Al met al, voor die 15 euro die ik er voor heb betaald ben ik er wel echt happy mee. Het is in mijn ogen ook een fijn palette om gewoon eens mee te experimenteren, of om aan te schaffen als je net met make-up begint.

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

14 thoughts on “Freedom – Pro Artist Pad; Black Arts.”

    1. Ik heb er eerst 3 keer mee in mijn handen gestaan, elke keer gedacht van nehhhhh ik heb al genoeg… maar ben toch blij dat ik ‘m uiteindelijk gescoord heb :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//