Essence Class Of 2013; Translucent Powder 01 Sheerleader.

De LE’s van Essence trekken me de laatste tijd wat minder aan dan normaal. Ook dit keer heb ik van deze Class Of 2013 LE maar 1 product meegenomen na lang te hebben staan twijfelen over de lakjes en of ik de kleuren toch nog niet had. Ik ben blij dat ik alsnog deze poeder heb meegenomen want een translucent poeder als deze is nooit weggegooid geld!

Als eerste de prijs, voor maar €2,99 heb je een grote verpakking met 7 gram poeder. Zelf doe ik hier echt eeuwen mee omdat ik dit altijd gebruik om foundation (of eerder alleen maar concealer in mijn geval) mee te setten. De poeder gaat zo’n 2 jaar lang mee volgens de houdbaarheidsinfo op het doosje maar vaak zijn ze, mits je er met schone kwasten in gaat, langer te gebruiken.

De poeder zelf ziet er in het doosje wit uit maar is wanneer je het op je huid aanbrengt transparant na het blenden. De poeder ruikt trouwens ook erg lekker en voelt zacht aan. Ook laat het geen witte waas achter en dat vind ik zelf wel erg fijn. De poeder matteerd en set de foundation/concealer goed maar het is ook goed te gebruiken als je even je gezicht moet ‘blotten’. (oftewel eventjes dat vettige/olie achtige laagje van je huid af wilt halen… gecombineerde tot vettige huidtypes weten wat ik daar mee bedoel ^^). De poeder matteerd dus goed maar neemt ook meteen dat vettige laagje perfect op!

Een vergelijkbaar product wat ik al in mijn stash heb is de ELF HD powder. Het enige verschil met de ELF poeder en de Essence poeder is dat de ELF een losse substantie heeft en de Essence vast. Zelf vind ik het vaste poeder iets fijner werken en ook makkelijker om mee te nemen in je tas. Een nadeel daarvan is weer dat je poeder kan breken als je het per ongeluk laat vallen.

Al met al, ik ben blij dat ik deze poeder niet heb laten liggen. Wat ik dan wel weer jammer vind is dat deze soort poeder niet standaard in het Essence assortiment zit, ik denk dat dat voor veel meiden en vrouwen een goede uitkomst zou zijn!

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

16 thoughts on “Essence Class Of 2013; Translucent Powder 01 Sheerleader.”

  1. Ik vind zelf de vaste vorm toch iets fijner. Weet je of Essence die ook in het vaste assortiment heeft? Ik heb die nog nooit gezien ^^

   1. Essence heeft een losse transparante poeder in het assortiment maar die ligt in het 2de essence schap :)

    1. Ah vandaar dat ik hem niet tegen ben gekomen! Hier hebben we jammergenoeg niet echt zulke grote Essence schappen in de buurt >.<

 1. In de vaste collectie van Essence zit wel een transparante compact powder, en ook een loose powder (: Maar het kan wel zijn dat de LE powders toch ietsje anders zijn.

 2. Ik ga hier altijd zo snel doorheen! Maar dat komt omdat ik altijd losse poeder gebruik, deze heb ik ook gekocht, vast lijkt mij handiger :D

 3. Deze lijkt me best fijn maar mijn poeder is nog lang niet op, ik doe altijd zo lang met poeder…

 4. Ik zag deze in de winkel liggen en dacht, nee, ik koop ‘m niet. Maar nu ik er zo over lees misschien toch nog even gauw langs het Kruidvat gaan =D Klinkt echt goed!

 5. ik heb alles in de winkel laten liggen van deze collectie,heb al meer dan 2 maanden niks gekocht van de le.
  Ze spreken me echt niet.
  Misschien dat ik deze toch maar is ga halen,het klinkt goed.

  xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//