Dr. Hauschka Reinigend Masker.

Vorige week reviewde ik al een prachtig matte oogschaduw palette van Dr. Hauschka. Vandaag een heel ander product, namelijk een gezichtsmasker. Het reinigend masker is geschikt voor de ontstekingsgevoelige, onzuivere, en de wat vettere huid, precies wat mijn huid is op dit moment.

DSC_8523

Wat Dr. Hauschka er zelf over zegt: “Reinigend Masker zuivert en reinigt de huid diep. Reinigend Masker is de ideale intensieve verzorging voor de onzuivere, vette huid en de huid met grove poriën en verhardingen. De samenstelling van Oost-Indische kers en toverhazelaar maakt vuildeeltjes los en bindt ze actief. Mee-eters worden verwijderd, roodheid wordt verminderd en de huid wordt gekalmeerd.”

Het masker zit in een witte glazen kleine pot en wordt verder verpakt in een klassiek maar simpel doosje waar alle informatie die je nodig hebt al op staat. Het masker is geen kant en klaar goedje; je moet het licht bruine zand-achtige poeder nog mengen met water (of met reinigingsmelk voor de wat drogere huid). Zelf had ik bij de eerste keer gebruiken net iets te veel water gebruikt waardoor het te dun en waterig was. Gelukkig was dit snel en makkelijk opgelost door er wat meer poeder bij te doen. Toen had ik wel wat teveel masker voor 1 keer gebruik, maar practice makes perfect zullen we maar zeggen. Ik heb het goedje trouwens gewoon in een klein schaaltje gemengd met een theelepeltje, en aangebracht met datzelfde lepeltje.

DSC_8524

Het eerste wat me opviel toen ik het masker op deed was de geur. Deze ruikt niet erg lekker maar na een paar minuutjes wen je er wel aan. Ik neem aan dat dit komt omdat er geen enge goedjes of schadelijke stoffen en parfum in dit masker zitten. Ik heb zelf het masker zo’n 7 minuten laten zitten, maar het ligt er een beetje aan wat je zelf fijn vind. Aangeraden wordt om het zo’n 5 tot 10 minuten te laten zitten voordat je het af doet met een vochtige warme doek. Naderhand voelde mijn huid pretty squeeky clean. Schoon met een iets trekkerig gevoel wat gelukkig niet erg lang aanhield. Misschien kan ik een volgende keer beter een pompje reinigingsmelk toevoegen, zodat het masker wat minder ontvettend werkt en de huid minder trekkerig maakt.

Of het masker nu ook echt helpt om mee-eters en ontstekingen (zoals acne en ontstoken schijven in de huid al die fratsen) te voorkomen/weg te halen weet ik nog niet, daar voor heb ik het masker nog te kort gebruikt. Wel reinigt het masker goed en grondig, en maakte het mijn huid super zacht aanvoelen!

De prijs van dit masker: €23,95 voor de fullsize pot van 90 gram; €3,45 voor een sample van 10 gram.

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

8 thoughts on “Dr. Hauschka Reinigend Masker.”

  1. Ik ben niet zo’n fan van poeder maskers.. doe er altijd teveel water bij. Het masker klinkt wel fijn!

  2. Fijne review! ik denk dat ik eerst een sampel probeer en als het me echt bevalt, schaf ik zeker de grote pot aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//