Doei make-up, hallo natuurlijke schoonheid!

Less is more, ja het is echt zo! Je hebt geen lagen make-up nodig om jezelf te laten stralen en zelfverzekerder te voelen. Zodra je alleen het hoognodige gebruikt, zal je geen last meer hebben van oranje vlekken in je nek en hoef je bij een flinke Nederlandse regenbui ook een stuk minder bang te zijn voor een uitgelopen gezicht. Deze naturelle trend is niet alleen mooi, maar ook nog eens razend  populair!

DSC_6147 copy copy

Als de basis maar goed zit
Gelukkig zijn foundation en mascara gewoon toegestaan binnen de naturelle trend en kunnen we ons daar vrolijk mee uitleven. Om te beginnen, het wegwerken van donkere kringen, rode vlekjes en puistjes. Wist je dat je een groene concealer kunt gebruiken om rode puistjes en vlekjes te camoufleren? Dit klinkt misschien gek, maar rood en groen zijn complementaire kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Dit betekent, in dit geval, dat je rode oneffenheden binnen no-time verwijdert met een groene concealer, handig!

De multifunctionele foundation van tegenwoordig heeft nog meer functies dan enkel het camoufleren van oneffenheden. Je kunt foundation namelijk ook gebruiken om bepaalde delen of punten van je gezicht naar de achtergrond te brengen of om deze juist te accentueren. Het accentueren doe je met een camouflage in één tint lichter dan je eigen huidskleur, terwijl je een donkerdere tint gebruikt om het tegenovergestelde te doen. Dit zogenaamde highlighten hoef je natuurlijk niet elke dag te doen, maar voor een speciale gelegenheid kan het heel erg mooi uitpakken!

Stap 2, de mascara
Zodra de basis goedzit, gaan we door met de mascara. Ook hier kan je lekker spelen met verschillende kleuren uit de complementaire kleurencirkel. De meiden met blond haar kunnen eens gaan experimenteren met paars. Het contrast van de blonde lokken en de paarse mascara doen jouw ogen extra fel uitkomen, precies wat we willen! Voor brunettes is een licht- of donkerbruine mascara een goede optie. Deze bruine kleur zorgt voor een extra volume boost van de wimpers, ook niet verkeerd! Gebruik je Huawei smartphone als spiegel als je even wilt checken of je make-up nog wel goed zit. Een Ascend Y550 case kan van pas komen om te beschermen tegen foundationhandjes en mascara kwastjes!

Ben je er klaar voor? Tijd voor een selfie! Zet je iPad neer in z’n iPad Mini 3 hoes of iPad Air 2 hoes (afhankelijk van jouw gadget) en de foto is zo gemaakt!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met N. Janssen.

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

8 thoughts on “Doei make-up, hallo natuurlijke schoonheid!”

  1. Ik draag zelf ook vaak weinig make-up behalve als ik echt weg ga. Ik probeer het zo natuurlijk te houden blijft toch ook heel mooi.

  2. Hihi nou gelukkig mag mascara gewoon want zonder lijk ik hartstikke ziek ^^ ben het verder trouwens wel eens met het artikel hoor, less is more!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//