Skin Update! (Screw You Acne!)

Het is alweer forever geleden, althans zo voelt het, dat ik voor het laatst een skin update deed. Zo begon ik eerst met mijn bietensap actie, stopte ik met de pil en ging ik de malle molen rond in het ziekenhuis met een dermatoloog.

Ik vind het ook echt rete spannend en word een beetje nerveus om onderstaande foto zo te posten, met al mijn littekens op rug en schouders exposed, maar het hoort er bij >.< Alles om iedereen die met dezelfde skin issues struggled een zelfvertrouwen-boost te geven! Mocht je trouwens benieuwd zijn naar meer naked skin pics, check dan even mijn instagram.

DSC_0609 copy small

My long story short: volwassenen acne in het gezicht en op de rug en schouders. Sinds mijn 13e/14e kamp ik al met acne en was ik er met behulp van de diane pil (begonnen toen ik 14 was) voor een enorm groot deel vanaf, tot mijn huid zo’n 3 jaar geleden weer begon te bitchen. Ik switchte van pil (een aantal keer zelfs omdat mijn huid helemaal koekoek ging), maar niets leek te helpen, het werd alleen maar erger. Mijn huisarts verwees me uiteindelijk naar het ziekenhuis om een dermatoloog te spreken.

Ik was als de dood dat ik aan de roaccutane zou moeten (smerig spul wat meer kapot maakt dan wat anders), maar ik ben eerst begonnen met 2 lange kuren minocycline. Dat is een soort antibiotica die ik sinds eind november 2014 tot nog zo’n 2 weekjes dus tot half maart 2015 gebruik. Gelukkig heb ik daar amper bijwerkingen van gehad, alleen was ik snel super draaierig, ook wanneer ik gewoon aan het werk was en mijn hoofd net wat te snel omdraaide of wanneer ik te snel opstond. Naast die antibiotica kreeg ik een gel mee welke ik elke dag moest gebruiken op mijn rug/schouders en gezicht. De naam daar van weet ik zo snel even niet, maar dat spul droogt uit als een malle! Op een gegeven moment zo rond januari gebruikte ik het uit angst maar even om de dag, omdat de huid in mijn gezicht en dan vooral bij mijn kin en neus zo ontzettend dun werd dat het zowat scheurde, zeker met de kou van de winter was dat niet zo’n pretje.

Afgelopen dinsdag (24feb2015) was ik weer op controle bij de dermatoloog en hij was best positief en enthousiast. Nu is dat voor de dermatoloog die ik heb best een uniek moment want die man is over het algemeen nogal een stugge botte eikel, of althans, zo komt ‘ie over op me. Er is vooral in mijn gezicht zichtbaar veel verbetering. De acne die ik altijd had waren echt van die grote super pijnlijke rode plekken en bulten die niet echt naar boven kwamen in of op de huid en welke ontzettend langzaam wegtrokken, cystic acne is de engelse term; google het en wordt heel erg bang. Dat had ik dus vooral op en rond mijn kin, ook wel wat op mijn kaaklijn zo nu en dan, en vooral veel op mijn rug en schouders. Ik moet zeggen dat mijn rug en schouders ook veel minder van die grote pijnlijke acne heeft sinds de kuur, maar ik zit echt onder een shitload donker rode littekentjes die niet weg willen trekken, zie de foto bovenaan dit artikel. Ik ben net een gevlekte panther ;) Maar ik moet zeggen dat ik wel veel minder snel nieuwe acne heb gekregen en wat ik kreeg ook erg klein was en super snel weer wegtrok. Hooray!!

22feb2

 

Deze foto maakte ik gisteren, ik draag wel een sheer foundation maar de littekentjes in mijn gezicht zijn zo ontzettend ver weggetrokken, en alles wat “nieuw” komt door bijvoorbeeld die periode welke ik het  maandelijkse feestje noem, is super klein en rete snel weg :D

Over 3 maanden, eind mei, moet ik weer terug naar de dermatoloog. Nog 2 weekjes de kuur afmaken maar wel tot en met mei blijven smeren met die gel. De dermatoloog denkt dat mijn acne met behulp van dit duwtje in de rug (de kuur en de gel) spontaan vanzelf over zal gaan omdat mijn pilgebruik in de loop der jaren de acne altijd heeft onderdrukt. Nou ik ben nog vrij sceptisch over die uitspraak maar de tijd zal het leren.

Voor nu ben ik in ieder geval vrij blij, het kan beter, zeker op mijn rug, maar misschien is dat gewoon mijn negativiteit speaking die alleen nog maar alle littekentjes ziet. Let’s hope for the best!

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

13 thoughts on “Skin Update! (Screw You Acne!)”

 1. Wat fijn dat het al wat beter gaat! En hopelijk blijft dit ook zo…
  Ik weet hoe je je volgt, heb er zelf ook last van. Ook al meerdere dingen gebruikt, maar blijf vooral veel last houden van de littekens. De puistjes die ik dan wel nog best regelmatig krijg, is al veel meer onder controle dag 1,5 jaar terug (ben nu 15, heb niet wat last van puistjes maar echt acne). Ik gebruik nu een lotion en een gel, nadat ik ongeveer driekwart jaar naar de dermatoloog ben geweest. Ik vraag me af of het dezelfde gel is, zou je dat eens willen kijken?

  Liefs, Marly

 2. Jeetje, klinkt heftig! Ik hoop voor je dat het na je kuur ook goed blijft gaan!
  Ik heb gemerkt, dat toen ik voor anderehalve maand 100% Paleo at, mijn pukkeltjes als sneeuw voor de zon verdwenen! (op mijn schouderbladen)

  Ben benieuwd hoe het bij jou gaat verlopen de komende maanden!

 3. Wat fijn dat je dit deelt, voor jou niet fijn dat begrijp ik maar wel goed dat er schot in de zaak zit! ben benieuwd of het helemaal weggaat, zelf heb ik er nooit echt last van gehad. Had wel eens een pukkeltje of iets maar nooit heel erg!

 4. Wat fijn dat het beter gaat en ik hoop dat het goed blijft werken! Ik heb zelf ook acne op mijn rug de laatste tijd, het is niet zo heel veel maar ik hoop dat het niet meer wordt D:

 5. leuk om weer een update te lezen. Hoop dat het nog beter wordt bij jou dan t al is. Ik ben zolangzamerhand ook wel klaar met mn acne huid en littekens en heb gisteren een afspraak gemaakt om te laseren. Zou erg goed moeten zijn en wordt deels vergoed door de zorgverzekering. Ben erg benieuwd en heb volgende maand mijn eerste afspraak.

 6. Ik ben blij dat je dit artikel hebt geplaatst. Heb het van de week al gelezen. Ik denk dat ik ook een doorverwijzing ga vragen aan mijn huisarts. Heb er sinds mijn 10de al last van en ben nu 26 >.<

  1. Oh i feel your pain girl! Goed aangeven dat je er echt klaar mee bent tegenover je huisarts. Ik ben heel benieuwd hoe jouw anti acne traject zal verlopen, ik duim voor je! ♡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//