Dingen Die Altijd Kwijt Raken.

Je kent het wel, je bent weer eens wat kwijt net op het moment dat je het nodig hebt. Er zijn zo een aantal dingen die bij mij altijd kwijt raken en ik heb geen idee hoe het komt en waar het allemaal blijft.

DSC_2581 copyAls eerste (haar)elastiekjes. Geen idee wat ik er mee doe en waar ik ze laat. Ik vreet ze figuurlijk op! Elke twee maanden moet ik wel een nieuw setje kopen want in no time zijn ze allemaal kwijt. Soms heb ik geluk en vind ik er een paar terug in mijn tas maar 9 van de 10 keer zijn ze echt van de aardbodem verdwenen. Een tip die ik ooit kreeg was om ze rond het handvat van je haarborstel te doen, maar om 1 of andere reden doe ik dat 1 keer en dan vergeet ik het. Misschien werkt dit wel voor jou als jij je elastiekjes ook altijd kwijt raakt, maar voor mij hielp het ongeveer een dag!

Pennen. Ook deze zijn altijd kwijt hier in huize femketje. De grootste reden is volgens mij dat mijn twee katers er mee vandoor gaan. Ze moffelen ze gewoon van tafel en bureau af om er mee te spelen en meestal belanden ze dan ergens onder een kast of bank of tussen de verwarming waar ik dan weer net niet bij kan of tussen pas met mijn arm. Op dit moment hou ik me aardig goed aan mijn eigen opgestelde regel door wanneer ik klaar ben met bloggen of lijstjes maken, de gebruikte pen netjes in mijn pennen/potloden blikje te zetten op mijn bureau. Het blikje wat ik nu gebruik is kitty-proof. Ik heb namelijk al eens eerder meegemaakt dat die twee katten-apen de pennen uit de blikjes en houders haalden om er mee te spelen waardoor ze, ofcourse, alsnog allemaal kwijt raakten.

Rollen plakband: nog zoiets waarvan je weet dat je ze ergens in huis moet hebben maar ze nooit kan vinden op het moment dat je iets moet plakken. Elke keer maar weer een nieuwe set rollen kopen heeft er voor gezorgd dat ik nu genoeg plakband heb voor de komende 5 jaar. Ik zet ze nu, erg netjes al zeg ik het zelf, nog ingepakt in het plastic folie’tje op mijn bureau in een hoekje, ook zodat de katten er niet meer aan de loop kunnen gaan in een gekke speelse bui.

Iets wat hier ook altijd foetsie is, is de afstandbediening van de tv. Meestal is Roy daar de schuldige van die ‘m echt overal in de woonkamer neerlegt, op de meest niet-logische plekken. (denk aan onder een stapel kussens; in de bank gesettled en bijna vast in de bank zelf; onder een van de katten die er ook maar al te graag op gaan liggen; op de vloer want tja, dat was ff handig volgens de man des huizes…. mannen en logica: onzin!)

Het laatste wat ook altijd kwijt is zijn usb stickjes. En mensen, wij hebben er ontzettend veel in ons huis rondslingeren. (Roy is computernerd to the max en heeft er in zijn hele leven wel al 100 gehad volgens mij) Als meneer er dan weer eens een kwijt is geeft hij mij altijd de schuld, want ja, ik zal het wel weer ergens hebben neergelegd tijdens een opruimbui en dat terwijl ik die van hem altijd laat liggen waar ik ze vind. Mannen, soms wil je ze achter het behang plakken maar dat geeft ook weer van die lelijke bobbels aan de muur!

Ik woon samen met een sloddervos en ruim ook vaak dingen achter zijn kont op. Sommige dingen raak je gewoon altijd kwijt, met welke (onbekende) reden dan ook. Het houdt je bezig en inventief als je manieren bedenkt om bepaalde dingen niet meer kwijt te raken. Als je je verveelt: kijk eens onder de bank, misschien vind je wel een stel rollen plakband, usb stickjes en elastiekjes terug!

Wat raken jullie altijd kwijt?

x femketje

PS: Doe jij al mee met de nieuwe winactie? Je maakt kans op €45 shoptegoed bij haarshop.nl! De actie loopt tot en met 3 maart 2013.

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

20 thoughts on “Dingen Die Altijd Kwijt Raken.”

 1. Haha leuk artikel, ik ben ook aaltijd haarelastiekjes kwijt. Dan koop ik een heel nieuw pak en na 2 weken zijn ze allemaal spoorloos haha

 2. Kousen!!! In de wasmachine!!! Ze gaan er telkens per paar in en er komt maar 1 terug uit!!!!! Ik weet echt niet hoe ik het doe???? Frustrerend!! :)
  En elastiekjes, inderdaad.. geen idee waar die zijn??
  Eefje

 3. Hahaah, zo herkenbaar! Vooral de afstandsbediening. :’) Sleutels, mobiele telefoons, mp3’s of hele oogschaduws.. NEE. Opladers! Nee. Oordopjes.. oh god. ;’)

 4. Hahaha, zo herkenbaar! Ik raak altijd schuifspeldjes kwijt, haarelastiekjes en 1 sok van een paar sokken. Ik heb een stapel eenzame sokken in onze kast, omdat de andere helft ze in de steek heeft gelaten haha.

 5. Hahah zeer herkenbaar, ik ben vaak mijn telefoon kwijt. En ook de afstandsbediening en haarelastiekjes raken hier zoek.

 6. Heel erg leuk en handig artikel! =D Het verhaal met je katten klinkt me bekend! Dat had ik ook toen ik katten had, overal spelen ze mee.
  Ik ben zelf gelukkig niet vaak iets kwijt, ik ben erg perfectionistisch. Al ben ik ooit op vreemde wijze mijn fietssleutels kwijt geraakt. En ze zijn nooit meer terug gevonden.
  Tip voor de afstandbediening, koop een grote overdreven afstandbediening ;-) Tegen kwijtraken.

 7. Waar zal ik beginnen, elastiekjes, plakband, sokken(?!) sleutels, afstandbediening (ooit teruggevonden in de koelkast!) pennen, agenda, mobiel, oorbellen.
  Mean, ernstig is dit eigenlijk. En dan ben ik waarschijnlijk nog maar op 1/20 van de lijst…..

 8. Leuk artikel! Haha, ik raak gelukkig nooit dingen kwijt. Alles hebben een vaste plek, m’n vriend en ik zijn totaal geen sloddervossen. Afstandbediening gaat meteen in het bakje onder de TV, sleutels in de hal aan de sleutelrek, elastiekjes om m’n pols of in m’n haar, en pennen in het pennenbakje. Erg georganiseerd dus XD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//