Dierenarts Update :3

Ola lieve lezers!

Ten eerste allemaal super bedankt voor het meeleven en alle lieve berichtjes en wensen. Ik moest vandaag de hele dag werken en Roy had vrijgevraagd van zijn werk omdat Tjappi vandaag waarschijnlijk naar huis mocht. We hadden gister avond nog even gebeld maar toen was er nog geen nieuws over zijn toestand. Uiteindelijk werd Roy rond 10 uur gebeld en hij mocht Tjappi ophalen.

Mijn vermoedens waren juist: Tjappi had blaasgruis en zat echt bijna helemaal verstopt. Hij is niet geopereerd en hoefde niet eens een catheter maar zit nu wel aan de pijnstilling en a.s. vrijdag beginnen we met een antibiotica kuur. Hij ziet er verder weer goed uit maar hij moet 2 maanden op een soort dieet wat er voor zorgt dat al het gruis wat nog in hem zit weg gaat. Na 2 maanden moeten we ook even wat kattenpies afleveren bij de dierenarts, die gaat dan kijken of alles ook echt weer back to normal is, of dat er misschien alsnog verder onderzocht moet worden.

Het enige probleem wat we nu hebben is dat Timmi ontzettend lelijk doet tegen Tjappi (die natuurlijk nog naar dierenarts e.d. ruikt. Ze vechten mekaar de kamer uit dus we proberen ze uit elkaar te houden voordat ze elkaar de ogen uitkrauwen. Wel geven we ze de kans om aan elkaar te wennen, maar Timmi moet op dit moment helemaal niks van hem hebben. Hij begon zelfs tegen Roy te grommen en blazen. Toen ik uiteindelijk na 6’en thuis kwam, kwam hij wel normaal naar mij toe *eenkennig beestje*. Ik hoop dat ze in de loop van morgen alweer wat rustiger en liever gedragen naar elkaar toe.

Ik ben zo ontzettend blij dat ik optijd de juiste keuze heb gemaakt om met Tjappi naar de dierenarts te gaan. Als we een dag langer hadden gewacht had het een heel ander einde kunnen hebben >.< Ik moet wel zeggen dat ik er echt van aangeslagen was, vooral vannacht. Ik kon gewoon niet slapen en mistte Tjappi echt enorm. Gelukkig is hij nu thuis en nog steeds lekker knuffelig (zolang Timmi niet in de buurt is in ieder geval XD). Nu ik dit type zit Timmi wel naast me op de bank, eindelijk van onder bed gekomen om te socializen. Tjappi ligt ergens tussen de bank en muur, in zijn eigen veilige rustige plekje waar Timmi niet bij kan komen.

Een volgende update zal zeker over 2 maanden komen, zodra we de uitslag van het laatste onderzoek hebben. Super bedankt allemaal voor alle lieve woorden! <3 Ik heb gemerkt dat er super veel kattenliefhebbers mijn blog volgen :3

x femketje

Doe jij al mee met de winactie om de gorgeous Essence Floral Grunge Blush te winnen?

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

23 thoughts on “Dierenarts Update :3”

 1. Fijn om te horen dat tjappi weer thuis is! Ik hoop dat de uitslag over 2 maanden ook goed is!
  Met timmi en tjappi samen zal het ook wel goed komen!

  xx

 2. Wat fijn dat Tjappi thuis is, gelukkig was je er op tijd vij, want ze kunnen er zo verschrikkelijk ziek van zijn. Hé wat vervelend dat Timmi, Tjappi even niet accepteert, komt vast weer goed, hij ruikt nu zo anders….maar ben erg blij voor je, nu kun je weer lekker slapen met gesnor naast je

 3. Oh wat fijn dat hij weer thuis is! Ik kon ook niet goed slapen toen mijn kat bij de dierenarts was, zo helemaal alleen in een kooitje, terwijl hij normaal altijd lekker bij ons op bed ligt.. hihi echt een poezenmens hoor ;-)
  Fijn dat hij ook geen katheter hoefde!
  En dat blazen gaat meestal na een dagje over, bij ons moesten ze ook niets meer van hem hebben toen hij terug van de dierenarts kwam, hij rook ook anders en ook naar urine, hij moest zichzelf weer leren wassen. Misschien een tip om ze beide tegelijk snoepjes te geven, en dan als je die snoepjes even in je hand wrijft (ruiken je handen naar lekkers) en dan Tjippi even goed aaien, dan ruikt hij ook lekker voor de andere kat en dat hielp bij ons iig ;-)
  Succes en geniet ervan dat ie weer lekker thuis is! :-)

 4. Oh my god, god blessed Tjappekind! Men, ik schrok mij wel even een hoedje toen ik het las, heel vervelend. Goed dat je gewoon naar de dokter bent gegaan! Tjappi is een bikkel! Hopelijk wennen ze weer snel aan elkaar en doet Timmi binnenkort weer normaal. :) Ik hoop op een goede update over twee maanden!

 5. Ahh, gelukkig is Tjappi weer thuis! Wel vervelend dat ze zo tegen elkaar doen! Alles komt vast weer goed ^^

 6. Fijn dat het weer goed gaat! Onze kater had afgelopen winter blaasstenen en moest geopereerd worden. Nu mag hij enkel nog speciale voeding krijgen. Het gaat verder wel prima ondertussen :)

 7. Wat fijn dat hij weer thuis is! Hopelijk zijn de uitslagen allemaal goed en gaan ze snel weer leuk met elkaar om!

 8. Gaat helemaal goedkomen :) zodra de pijnstillers beginnen te werken zal hij zich ook wel weer normaal gaan gedragen ;)

 9. Jeetje, wat eng zeg! Gelukkig was je er nog op tijd bij. Blaasgruis is zo veelvoorkomend bij katers :( En wat naar dat Timmi zo raar tegen hem doet! o.O Daar snap ik helemaal niets van….

 10. Gelukkig dat je op tijd naar de dierenarts bent gegaan en dat het nog goed is afgelopen! Wel ontzettend jammer dat Timmi lelijk doet nu. Hopelijk zal dat gauw veranderd zijn.
  Ik ben zelf ook een kattenmens en ik kan het goed begrijpen dat je niet kon slapen toen Tjappi weg was. Gelukkig is hij weer terug =)

 11. Als je de volgende keer terug komt van de dierenarts, kan je Tjappie inwrijven met een dekentje waar ze veel op slapen (of iets van jezelf) voordat je Tjappie de kamer in laat gaan. Daardoor gaat hij minder naar de DA ruiken en meer naar bekende geurtjes. ;)

  1. Dat had ik zelf ook willen doen maar ik was die dag niet thuis >.< vriendlief had hem opgehaald en had daar helemaal niet bij stilgestaan ¬¬

   1. Klinkt bekend! Ik zelf vergeet het 5 van de 10 keer als ik een keer terug kom van de DA.
    Doet Timmi nog steeds gemeen?

    1. yups, vooral als Tjappi erg dichtbij komt.. maar net hield ik de twee bij elkaar en snuffelde ze heel lief aan mekaars koppies :3 Tjappi kan ook steeds wat dichterbij komen dus vooruitgang wordt zeker wel geboekt, alleen niet zo vlot als ik zou willen XD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//