Cruelty Free, Dierendag & Zeg NEE Tegen Het Afschieten Van Zwerfkatten!

Vandaag is het de dag der dieren, internationale dierendag 2013. Elk jaar ben ik zo’n weirdo die mijn katten iets extra’s lekkers geef en ze nog meer platknuffel en snoezel dan normaal. Toch zijn er nog steeds zo veel (beauty)merken die op dieren testen. Europa is voor het grootste gedeelte dierproefvrij op cosmetica, maar alsnog worden er producten verkocht die bijvoorbeeld in China of de VS gemaakt worden, waar nog wel op dieren getest wordt. Dat vind ik zelf niet kunnen en probeer die merken ook vollebak te boycotten, negeren en vooral ontzettend op af te raden tegenover andere beautylovers.

Sta jij er eigenlijk bij stil of een product op dieren wordt getest voordat je het in je winkelmandje gooit? Ik probeer er altijd wel over na te denken. Ben ik niet zeker van een merk dan zoek ik het op, zo ja: dag mooie foundation of poeder, ik neem je niet mee naar huis.

Ook worden er nog zo ontzettend veel lieve dieren mishandeld door mensen die denken dat ze dat kunnen maken. Om zichzelf stoer of sterk te voelen doen ze dieren pijn, filmen het vaak voor de lol en zetten het online. Because they couldn’t care less. Dierenmishandeling maakt me altijd zo ontzettend kwaad en ik schaam me voor mensen die dat doen. Ik kan het al niet eens uitstaan wanneer een irritant rot jong in de stad een paar meeuwen of duiven van straat wil schoppen. Ik ben zo iemand die daar ook echt wat van zegt zonder enige schaamte. Meestal gaat dat in de vorm van ‘zou ik jou eens van straat af schoppen?’. Vaak schrikken ze er erg van als iemand als ik, die over het algemeen redelijk mainstream en onopvallend is wanneer ik geen opvallende kleding of make-up draag, er wat van zegt. Die schrik laat zien dat ze doorhebben iets te doen wat niet normaal is en ik accepteer dat van niemand, of je nu 5 jaar of 50 bent: ik zal je altijd bij je lurven pakken!

Wees vandaag extra lief voor alles en iedereen om je heen, mens en dier. Want als je het goed bekijkt, zijn mensen niet veel anders dan dieren. We hebben allemaal gevoel maar dieren kunnen het vaak niet zeggen met woorden die wij begrijpen. Ik geef dieren graag een stem, een keiharde als het moet en zal dat altijd blijven doen wanneer het nodig is.

Help dieren door cruelty free producten te kopen en kijk om je heen hoe je jezelf en anderen daar aan kunt herinneren.

Ben jij net als ik iemand die dierenmishandeling, misbruik en het afmaken van dieren in asiels of zwerfdieren niet vind kunnen?Teken dan nu de petitie tegen het afschieten van duizenden zwerfkatten per jaar hier in Nederland!
Ga snel naar dierenbescherming.nl/NEE en teken met je naam en emailadres! Het tekenen is helemaal gratis en er zijn geen rare fratsen of spam mailtjes aan verbonden!

x femketje
*en een dikke knorrige knuffel van Timmi en Tjappi :3*

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

17 thoughts on “Cruelty Free, Dierendag & Zeg NEE Tegen Het Afschieten Van Zwerfkatten!”

 1. Goede post! Ik ben ook een dierenfreak en kattenliefhebber en kan mij ook zo kwaad maken en opwinden als ik op het nieuws weer iets zie van mishandelde dieren of via Facebook weer gevonden kittens in een doos op straat zijn gevonden… Grrr vind dat zo vreselijk, dieren zijn weerloos!

  Mijn drie poezewoesels krijgen vandaag extra lekkers/knuffels en heb een leuk dierenspeeltje voor ze gekocht hihi ;-)

 2. Goed dat je aandacht besteedt aan het dierenwelzijn en ook in de gaten houdt of make-up op dieren getest is!
  Zelf ben ik daar niet heel bewust mee bezig, maar zou er inderdaad vaker op moeten letten

 3. het is zieliger als ze die zwerfkatten niet afschieten. in het rijnmond (rotterdam) gebied zijn er al 33.000 zwerfkatten. die gaan echt niet allemaal een huis vinden. Heb je dan liever dat ze op straat blijven? Kou, honger, ziekte en eenzaamheid? Nee, dit lijkt me echt een betere optie

  1. Het is een kwestie van meningen en ik snap beide kanten. Ik zou ze het liefst allemaal in huis nemen als ik er de ruimte voor had. Maar ik zou als mens zijnde niet doodgeschoten willen worden als ik dakloos zou zijn, en zou het ook niet normaal vinden als dit met zwervers zou gebeuren. Een dierenleven is voor mij even veel waard als een mensenleven.

 4. Ik heb gelijk getekend. Ik hou echt superveel van katten <3 Goed dat je hier een artikel aan besteed. Zelf kijk ik niet gelijk of een merk dierproefvrij is, maar ik heb zelf gewoon 3 vaste merken en daarvan weet ik dat ze dat niet doen.

 5. Goed dat je aandacht besteed aan dieren leed! Ik vind het heel belangrijk dat mensen goed zijn voor de dieren. Ik gebruik ook geen producten die op dieren getest zijn! Ik eet biologisch vlees omdat die dieren vaak een beter leven hebben gehad.
  Echter geloof ik niet dat een dierenleven net zoveel waard is als een mensenleven. Maar ik denk dat voor ieder weer anders voelt.
  Ik teken de petitie niet omdat ik niet denk dat het een oplossing is om asiel en zwerfdieren altijd maar t laten leven. Wel vind ik dat als de dieren afgemaakt moeten worden het snel, pijnloos en met respect voor het dier moet gebeuren.

 6. Ik vind het ook niet normaal dat er nog steeds op dieren wordt getest. Wat maakt een dier minder waard dan een mens? Een dier voelt ook pijn en verdriet. En jammer dat de dure make up merken vaak getest worden op dieren =(
  Met dierendag verwen ik mijn dieren ook extra veel =D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//