Column – Winterdip & Omgaan Met Tegenslagen.

14188426_1101190153282605_539918497297182484_o

(en ja, dit is mijn salontafeltje waar ik elke keer weer happy van wordt als ik er naar kijk en de kaarsjes aan doe op donkere dagen…)

Ik heb het bijna elk jaar weer, een winterdip. Zodra het weer vroeg donker is buiten en het kwik daalt raak ik meestal in een negatieve spiraal waar ik lastig uit kan komen. Het is een goed iets dat ik het van mijzelf weet en dat ik het ook herken op het moment dat het weer zo ver is. In dit column achtige artikel deel ik mijn ervaringen en tips om de winterdip zo snel mogelijk uit te komen, en hoe je om kunt gaan met tegenslagen in life.

Doe leuke dingen en maak je vooral niet te druk. Zolang je doet wat je leuk vind en gewoon in je ritme blijft is de winter zo voorbij. Wat voor mij ook helpt is om op vrije dagen niet te lang in bed te blijven dwalen, ook al wil je er eigenlijk niet uit komen. Probeer elke dag productief te zijn, al is het op je werk of wanneer je je nagels een uitgebreide manicure geeft na het grondig schoonmaken van de badkamer. Het gezellig maken in huis verzacht de winterdip ook vaak wel. Eet lekker en probeer een beetje gezond te doen door bijvoorbeeld lekkere mandarijntjes te nommen. Doe kaarsjes aan, geurkaarsen met een favoriete geur (magnolia of vanille in mijn geval) geven me een fijn gevoel en uiteindelijk ook meer zin en energie om dingen positiever te bekijken.

Maar soms is het zo ver. Je voelt het al aan je water dat er een crappy dag aan komt en dan krijg je ineens een bord vol ellende voorgeschoteld. Ik kan er in geuren en kleuren over meepraten. Ik heb bijvoorbeeld op dit moment wat issues met dat mijn schoonvader in het ziekenhuis ligt en de wereld eigenlijk eventjes stil staat. Ik kan me minder goed focussen op het werk omdat het gegeven van het ziekenhuis in mijn hoofd blijft spoken. Een ding ga ik zeggen: it is okay to cry it out. Even goed huilen om iets omdat het ook gewoon zwaar klote is, helpt voor mij echt enorm. En praat over de dingen die niet lekker lopen. Al is het tegen je vriend, vriendin, moeder of internet friend. Gewoon even gehoord worden lucht soms al heel erg op. En don’t give up als er ineens een hele hoop beren op de weg zitten, die lopen vanzelf toch ook wel weer rustig door ;)

Neem wat personal time als het nodig is en duw de rem er op als het teveel wordt. Iedereen heeft wel eens een mindere periode of een dip waarbij alles mis lijkt te gaan. Voor je het weet is het weer lente en gaat de zon schijnen!

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

11 thoughts on “Column – Winterdip & Omgaan Met Tegenslagen.”

  1. Winterdipjes komen mij helaas ook bekend voor. Bij mij werkt het inderdaad goed om productief te zijn. Zo lang ik me in allerlei leuke projecten stort, vergeet ik vaak dat het donkere, kille weer me een beetje down maakt.

  2. Wat een fijn artikel! Wel heel vervelend dat je schoonvader zo ziek is
    Hopelijk mag hij snel weer het ziekenhuis verlaten.

  3. Kan me voorstellen dat je van dat tafeltje weer vrolijk wordt; leuk gedaan! Hoop verder dat het snel beter gaat met je schoonvader!

  4. Wat een handige tips, vooral de geur kaarsen ga ik proberen! Ik heb ook gauw last van een winterdip. Nu helemaal, elke dag regen. En dan kijk ik elke dag naar het weer overzicht voor de komende week, zie je alleen maar regen, regen en nog eens regen. Pff, kan wel huilen, bah :-(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//