Column – “Natural” Beauty?

Als beautyblogger en ook zeker als model krijg ik vaak vragen of opmerkingen over dat je niet “echt” mooi bent als je make-up draagt en wat mijn mening daar over is. Echte schoonheid zit vanbinnen en is niet te faken met make-up of wat dan ook. Maar: make-up kan je wel de zelfverzekerdheid geven om te shinen like a diamond.

DSC_9196 copy small

Iedereen die mij echt kent in real life, of wanneer je mijn IG account volgt, weet dat ik 9 van de 10 keer niet met een fullface make-up rondloop in het dagelijks leven, en ik al helemaal niet ga werken met lagen foundation en de hele rambam. Ain’t nobody got time for that! Ik ben voor sommigen bijna onherkenbaar wanneer ik bijvoorbeeld alleen met een beetje mascara en mijn bril op aan het werk ben. No biggy to me, maar mensen kijken je wel heel anders aan zodra ze weten dat ik “femketje” ben en behandelen me dan ook anders wanneer ik er als “gewoon Femke” uit zie. Heel apart maar het is niet anders. Ik heb er in de loop van de jaren mee leren leven. Everybody judges you on your appearance. Ook merk ik een verschil zodra mensen mij in daily life zien (lekker casual dus met weinig make-up), en ze er achter komen wat mijn beauty achtergrond is qua modellenwerk en bloggen. Super grappig en best wel oppervlakkig van “de mens”, want mensen denken spontaan dat je een bitch bent en kijken je weer totaal anders aan. Terwijl ik helemaal geen bitchy persoon ben en juist altijd met iedereen door een deur kan. Personality overrules everything in mijn ogen.

4

Nu moet ik zeggen dat we sowieso in een wereld leven waarbij zowat alles om uiterlijk draait, maar iemand kan in mijn ogen prachtig zijn door alleen maar vriendelijk te zijn en echt gemeend te glimlachen, maar er verder totaal onverzorgd uit zien. Persoonlijkheid is voor mij zo ontzettend belangrijk als het gaat om natural beauty. Wanneer je vanbinnen mooi bent, kan het niet anders dan dat je dat aan de buitenkant gaat zien. Al heb je een crappy huid, een kromme neus, een hoog rimpelig voorhoofd of wat dan ook, wanneer je vanbinnen echt mooi bent zullen anderen dat vanzelf zien, als je ze de kans geeft je innerlijk te bekijken en te ervaren.

Of ik mezelf een natural beauty vind?; op een bepaalde manier wel want ik neem mezelf voor om altijd vriendelijk en eerlijk te blijven. Tegen anderen maar vooral ook tegen mezelf. Accepteer je onzekerheden, tover ze om in je sterke punten met make-up of een bepaalde mind-set. Be kind and work hard, dat is mijn motto! Flaunt what you’ve got, zeker wanneer your momma gave it to you ;)

Dit is best een rommelige column geworden, maar zo ben ik af en toe. Ik denk (te)veel na over bepaalde dingen en ramble door als een malle just to get it off my chest. Om even een mooie afsluiter te geven: everyone is beautiful, because beauty is in the eye of the beholder.

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

11 thoughts on “Column – “Natural” Beauty?”

 1. Schoonheid zit inderdaad vanbinnen hoe je voelt straal je uit en dat is zoveel meer mooier dan lagen make-up. Eigenlijk zeg ik dus het zelfde als jij ;-).

 2. Goede column, ik denk zeker ook dat je innerlijke schoonheid van buiten ‘ziet’. Al voel ik me toch altijd nèt iets zekerder met makeup op, ik ben ook niet bang om zonder de deur uit te gaan :)

 3. Ik ben het dus helemaal met je eens! Je bent niet in een hokje te plaatsen door een bepaald uiterlijk of wat dan ook. De persoon wie je bent zit verpakt in een dikke verpakking en zonder die verpakking ben je gewoon altijd dezelfde persoon!

 4. Leuk artikel :) Ik zie niet in waarom je anders zou moeten behandeld worden als je met een opvallende make-up look rondloopt. Zeker in een klein dorp kijken mensen raar op als je even met een felle ooglook naar de bakker gaat.

 5. Schoonheid aan de binnenkant is zeker veel belangrijker, maar als ik voor mij zelf spreek voel ik me toch zekerder met make-up, al vind ik het ook niet echt een probleem om zonder make-up de deur uit te gaan.. Leuk artikel!

 6. Mag ik nu heel hard zijn? In my opinion, mensen die zeggen dat schoonheid van binnen net zo belangrijk is als schoonheid van buiten, die vertellen niet de waarheid. Het zou inderdaad zo MOETEN zijn, maar de praktijk wijst helaas anders uit. Mensen oordelen nou eenmaal op eerste indrukken (dat is meestal toch uiterlijk), daar komen ook de vooroordelen vandaan….

 7. Wat een goed artikel en discussie punt! Ik snap ook helemaal wat je bedoeld ook met dat mensen je als bitchy gaan zien simpel weg omdat je in de modellen wereld zit/zat. Nu zitten er natuurlijk wel een aantal tussen.. Hahaha.
  Zelf word ik ook wel vreemd aangekeken soms. ‘Je bent toch mua en beautyblogger? Waarom heb je dan geen makeup op?’. Ik ging naar shoots ALTIJD zonder makeup werken, omdat ik houd van extreem en donker en sommige modellen en fotografen dan direct een oordeel klaar hebben staan.

  Oh en btw, ik vind jou echt wel een natural beauty. <3 Prachtige vrouw ben je!

  1. Aww lief! ♡ ik snap je punt over dat je liever zonder makeup gaat werken dan in een epic look wat helemaal jouw ding is, ik ben wat dat betreft precies hetzelfde xD

 8. Dit heb je wel goed kunnen verwoorden, mooi artikel =) En echte schoonheid zit inderdaad van binnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//