Catrice Treasure Trove – Eyeshadow Palette.

DSC_0670 copy smallGisteren kwam er al een artikel online waarbij ik hysterisch enthousiast was over de blush en highlighter van de nieuwste Catrice LE collectie, Treasure Trove. Vol goede moed testte ik ook het 8 kleurige oogschaduw palette uit, welke voor zo’n €7,99 in de schappen staat. Benieuwd naar mijn mening, ooglook en eerlijke review over dit palette, lees dan snel verder!

DSC_0634

Als eerste de verpakking, I LOVE IT! Ik ben echt een sucker for packaging dus well done Catrice, je hebt me weer goed te pakken. Het palette is echt een eyecatcher in de collectie, zo erg zelfs dat ik bijna over de gorgeous blush en highlighter heen keek toen ik afgelopen donderdag voor het schap stond. Een stevig wit plastic doosje met daarop een berg gouden sterretjes en sparkles. De pans zelf met de oogschaduw zitten verzonken in het palette en simpel gezegd betaal je per kleur €1.-

DSC_0636De kleurtjes zelf zijn heel erg neutraal en de meeste hebben een subtiele shimmer. Alleen de donkerste tinten en de meest linksboven tint zijn matte. Om 1 of andere reden ziet de lichtste tint linksboven er erg donker en gelig uit op bovenstaande foto, in realiteit zijn de kleuren gelijk aan hoe het palette er uit ziet op de eerste foto ;)

Het pigment van de kleurtjes is wisselend. De donkerste tinten zijn wel echt de beste, de rest is qua swatch op mijn onderarm nogal vaag en poederig, zelfs met die 2 laagjes die ik over elkaar heen gedaan heb. Toch moet ik zeggen dat ze op het ooglid niet helemaal deprimerend zijn. Maar, de waarheid moet gezegd worden, het kan wel beter.

DSC_0641 DSC_0669 copy small

Ik vind het palette niet echt die 8 euro waard. Voor 2 euro meer heb je een gorgeous Sleek palette met meer kleuren en geweldig goede pigmentatie. Of kijk bijvoorbeeld naar de I Heart Makeup palettes, die zijn voor hetzelfde geld stukken beter en veel meer tinten. Helemaal negatief ben ik niet, voor een subtiele dagelijkse look is het een okay paletje, maar voor die hard make-uppers die wel van wat extremere dingen houden is het een beetje saai. Mooie verpakking, normale donkere matte tinten en daar is alles wel mee gezegd. Ondanks dat vind ik de look die ik er mee gemaakt heb wel geslaagd. Pretty en basic, draagbaar en vooral klassiek ;)

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

12 thoughts on “Catrice Treasure Trove – Eyeshadow Palette.”

  1. De verpakking is inderdaad zo mooi! Zonde van de pigmentatie. Wel goed voor een subtiele look. En je hebt er ook weer een mooie look mee gemaakt :)

    1. Dankjewel! Ja ik had er wel wat meer van verwacht gezien de prijs, maar op zich is het geen compleet verkeerd palette

  2. Pffff, wat een domper van Catrice. Ik dacht dat ze de (wéér) verhoogde prijs wel waar zouden maken, maar dit valt me slecht tegen. Nee, Catrice, houd jij je maar bij je simpelere palletjes, en houd het echte werk aan de grote jongens over. ;)

  3. Wat een fijne en vooral eerlijke review. Ik vind het zo jammer dat de producten van Catrice wel steeds duurder lijken te worden.

    1. Inderdaad! Ik weet nog wel dat ik een jaar of 4 geleden bijvoorbeeld Catrice lakjes kon scoren voor maar 2 euro of 2,50, nu zijn ze al richting de 3,50, om maar te zwijgen van de overige prijzen!

  4. Catrice heeft wel wat problemen met hun lichtere kleuren in hun palettes. Bij het absolute nude palette was dit hetzelfde als bij dit palette: donkere kleuren oké, maar de lichten waren zwak gepigmenteerd. De kleuren zijn wel prachtig en de look die je ermee gemaakt hebt, is dit ook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//