Catrice – Prime & Fine Beautifying Primer.

DSC_2854

Tot een paar maanden geleden gebruikte ik eigenlijk nooit een primer onder mijn make-up. Sowieso niet in het dagelijks leven want dan draag ik niet meer dan een beetje mascara, maar ook niet bij het maken van looks voor de blog. Tot ik de nivea aftershave balm probeerde en hooked was on het resultaat wat het me gaf onder concealer of foundation. Ik ben altijd een beetje bang dat primers mijn huid messed up maken door de siliconen e.d. die er in kunnen zitten, maar toch heb ik besloten om deze Catrice primer een kansje te geven.

Benieuwd naar mijn mening en ervaringen, lees dan snel verder! (Op de foto hieronder heb ik de primer voor de eerste keer getest en ik kan vast verklappen dat hij best lekker z’n werk doet.)

DSC_2892 copy small

Als eerste wat basic info: het is een beautifying primer welke een natuurlijk glowy effect zou moeten geven wat door je foundation heen zou moeten “shinen”. Het zou een goede basis moeten zijn voor gezichtsmake-up producten en je huid optisch egaler maken. De tube vind ik wel nice, een mooi nude kleurtje en duidelijke text. Wanneer je stash wat rommelig is valt hij alsnog op tussen de rest van je producten. Het is een tube waarmee je makkelijk doseren kan, wat ik zelf wel fijn vind want ik haat het om product te verspillen!

DSC_2852

De primer is qua dikte en structuur redelijk normaal, niet runny dun maar ook niet super dik. Hij is makkelijk over het gezicht te verdelen en in te smeren en je voelt het naderhand niet op je huid liggen maar trekt mooi in.

Of ik nu echt merk dat hij mijn huid egaler maakt en meer glowy, mehh… ik zie het niet zo gauw. Ik zie wel een lichte shimmer in de primer zitten maar zie deze dan weer niet zo super terug op mijn huid, en zeker niet nadat er foundation of concealer over heen zit. Wat ik wel merk is dat hij mijn foundation of concealer erg mooi en makkelijk egaal laat aanbrengen en ook nog eens lekker lang mooi blijft zitten.

Als ik hem vergelijk met mijn nivea aftershave balm vind ik het wel lastig om een betere favoriet te kiezen, maar als ik wat langer na denk zou ik toch eerder voor deze van Catrice gaan. Hij is 1. betaalbaar (€4,59) en 30ml gaat ontzettend lang mee (a little goes a very long way), punt 2. Catrice items worden niet op dieren getest en punt 3. hij heeft een fijn en subtiel geurtje wat niet naar mannen ruikt ;)

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

16 thoughts on “Catrice – Prime & Fine Beautifying Primer.”

  1. Ik heb een fine and prime potje van Catrice, die werkt ook heel fijn vind ik. En zeker een voordeel dat het niet op dieren is getest!

    1. Dat is het zeker :D Je doet er ook lang mee en kost wat minder, en daarbij wordt er niet op dieren getest. HUGE win win situatie :D

  2. Deze lijkt mij heel fijn! Stond er laatst nog naar te kijken maar twijfelde nog.. Jij hebt me overtuigd haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//