Bietensap Er Uit, Ziekenhuis En Antibiotica Er In.

Eind september schreef ik over mijn besluit om te beginnen met dagelijks een glaasje bietensap te drinken. Nou dit heb ik ongeveer 5/6 weken gedaan en ben er mee gestopt. Simpelweg omdat ik totaal geen verschil in mijn huid merkte. Niet op mijn gezicht en ook niet op mijn schouders en rug. Dikke vette fail wat dat betreft dus. Gelukkig vond ik het niet vies om te drinken, en merkte ik wel positief verschil in mijn energie level gedurende de dag. Dus mocht je zelf een energie boost nodig hebben dan raad ik je af en toe een glaasje bietensap wel aan; maar voor een beter en acne vrije huid: NOPES.

08oktThank God for make-up, mijn huid is nog nooit zo erg geweest als nu >.< Heel veel bumps, ontstoken rode plekken en pijnlijkheid door face (en back) demons welke ik los van de looks die ik maak en schiet voor de blog in ongeveer een half uurtje per keer, amper bedek met make-up. Dus daar komt het in ieder geval niet door :D Hooray!

I’m getting desperate. Mijn huid is erger dan dat hij was in mijn bietensap artikeltje. Daarom besloot ik eind oktober naar de huisarts te gaan en een doorverwijzing naar de dermatoloog te vragen. Deze kreeg ik zonder moeite (ik heb een erg aardige huisarts en hij was mijn huid en klachten net zo beu als ik), en vanochtend had ik eindelijk mijn afspraak. Voor de eerste keer in het ziekenhuis naar aanleiding van mijn huid. Ik was zo nerveus! En eigenlijk helemaal voor niks. Ik denk dat ik nog geen 10 minuten in het kamertje bij de dermatoloog was. Hij stelde me een paar simpele vragen over leeftijd, wie-wat-waar-wanneer betreft wat ik er al allemaal aan geprobeerd had en hij bekeek mijn huid voor ongeveer een minuutje, als het al een minuut was. Hij schreef me 2 receptjes uit. De ene voor een antibiotica kuur en een ander voor een soort ontsmettende en ontstekingsremmende creme die ik nu (minimaal) 6 weken moet gaan slikken en smeren.

Begin januari moet ik weer terug naar het ziekenhuis om te checken hoe het gaat, of ik misschien iets anders moeten gebruiken of dat ik misschien (en vooral hopelijk) forever van mijn problemen af ben. Van mij mogen al die face demons van ellende afsterven en meest belangrijk, uitsterven.. Amen!

Ik ben erg benieuwd hoe ik ga reageren op de antibiotica kuur en of ik veel last van de bijwerkingen zal hebben. De creme lijkt op eentje die ik ergens in juni dit jaar al een keer had geprobeerd, maar is toch iets anders. De bijwerkingen daar van zijn vooral droge en iets jeukende huid omdat het je bovenste huidlaag uitdroogt en dunner maakt. Ik mag nu dus met die antibiotica en creme niet in de zon komen, maar you all know me: ik kom sowieso amper in de zon als semi vampier dat ik ben ;)

Ik ben erg benieuwd, maar stiekem ook bang dat het niet werkt zoals ik zou willen, en zal sowieso terug komen op dit onderwerp en mijn vooruitgang qua acne problemen. Mocht je zelf vragen hebben over dit onderwerp of iets wat er mee te maken heeft kun je me altijd mailen of een comment achter laten!

Voor nu: Let’s Hope For The Best!

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

14 thoughts on “Bietensap Er Uit, Ziekenhuis En Antibiotica Er In.”

 1. Ik heb zelf ook een redelijke problematische huid en heb een tijd terug ook een antibiotica kuur gehad. Dat hielp erg goed! Heb daarna nog door gesmeerd met een lotion met anti biotica er in, en mijn huid was nog nooit zo rustig geweest. Sindsdien is het nog steeds niet perfect, maar het gaf mijn huid zeker een boost die het heel hard nodig had! Ben benieuwd wat het bij jou doet!

  1. Thanks dat je je verhaal hebt willen delen! Ik hoor erg gemengde verhalen, bij de 1 werkt het zo goed dat het weg blijft of in ieder geval erg veel verminderd, bij een ander werkt het niet en is weer wat sterkers nodig.. damn, skin struggles suck!

 2. Balen dat de bietensap niet wilde werken.
  Ik was wel benieuwd naar een update. Hopelijk gaat de recepten een beetje werken, maar het blijft natuurlijk afwachten.
  Succes!

 3. Ik ben zelf ook dit hele traject door geweest met de dermatoloog voor mijn acne. Helaas hielp dit bij mij niet. Daardoor ben ik naar een gespecialiseerde huidkliniek gegaan waar ze met laserbehandelingen werken. Dat heeft bij mij super goed geholpen. Heb er nu bijna geen last meer van. De verzekering vergoedde het bij mij, maar dat moet je zelf dan even controleren. Misschien een tip voor als dit niet werkt. Al hoop ik natuurlijk voor je dat dit van de dermatoloog jou wel helpt, want ik weet hoe het is.

 4. Ah jeetje meis! Ik hoop met je mee! Ik weet hoe het voelt om steeds weer iets nieuws te proberen en dat het dan steeds niet werkt! Wel op een ander gebied, maar het gevoel blijft hetzelfde natuurlijk! Ik heb helaas geen tips voor je… als ik ze tegenkom, laat ik het weten!

 5. ik ben heel benieuwd of het gaat werken en hoop het natuurlijk heel erg voor je.Ik moet zeggen dat het bij mij ook weer erger dan ooit is rondom mn kaaklijn op het moment. grr…zo vervelend.. vind het interessant om het vervolg te horen/lezen..

 6. Wat balen van je huid zeg! Ik snap precies hoe je je voelt; ik heb zelf ook bij de dermatoloog gelopen voor mijn huid en die wilde mij zelfs het heftige roaccutane (als je het zo zegt) voorschrijven, maar dat durfde ik niet aan dus kreeg ik wat anders, anti-biotica pillen en een crème. Uiteindelijk hielp dat allemaal wel een beetje maar werd mijn huid er te droog van, waardoor ik uiteindelijk juist weer meer talg aanging maken. Toen begon ik mij te verdiepen in natuurlijke huidverzorging en door hele zachte producten voor mijn huid te gebruiken is mijn huid wel een heel stuk opgeknapt! Ik heb nog wel littekens en laatst had ik weer een break out, maar dat is meer een uitzondering dan regel gelukkig. Ik hoop dat je anti-biotica gaat helpen!

  1. Ik was ook bang dat hij me roaccutane wilde voorschrijven, maar hij zei dat het in mijn geval nog lang niet aan de orde was, thank god! Eerst dit proberen en dan zien we verder :)

 7. Jammer dat de bietensap niet heeft gewerkt, gelukkig maar, want ik lust het niet :P Maar hopelijk werkt dit nu wel! Ik ga dit ook misschien eens aankaarten bij mijn huisarts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//