Besparen Als Pas Getrouwd Stel. 

Zoals jullie weten zijn Roy en ik getrouwd. Officieel heet het geregistreerd partnerschap, maar we hebben dezelfde rechten als elk ander getrouwd stel. Een huwelijk, maar nu nog zonder groot feest.

We willen uiteindelijk wel een heel groot feest geven, maar daar hebben we op dit moment nog niet de financiële middelen voor.  Om ervoor te zorgen dat we snel veel geld kunnen sparen heb ik gekeken naar onze maandelijkse kosten. Als eerste heb ik onze verzekeringen eens goed en kritisch bekeken.

keep-calm-and-save-money

Besparen op je maandelijkse vaste lasten is iets wat op een hele makkelijke manier kan, ook al lijkt dat in het begin niet zo. Tegenwoordig zijn er op internet hele fijne sites te vinden waar je bijvoorbeeld je verzekeringen kunt vergelijken.

Een aantal verzekeringen waarop je kunt besparen zijn:

 • Zorgverzekering
 • Inboedelverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Telefoonverzekering
 • Dierenverzekering
 • Autoverzekering

Simpelweg een aantal gegevens invullen op zo’n vergelijkingssite en binnen no time weet je waar je het meest kunt besparen. Op deze manier heb ik al een goede besparing weten te regelen voor mijn zorgverzekering.

Ook valt er veel te besparen op je energiekosten. De kosten voor het verwarmen van je huis kunnen behoorlijk oplopen, dus als ik daarop kan besparen ben ik blij. Niet is zo vervelend als schrikken van de extra kosten die je moet betalen als je je jaarrekening krijgt. Schrikken van het bedrag wat je terug krijgt en dat geld op je spaarrekening kunnen zetten is véél leuker!

Mijn advies: neem alles eens goed onder de loep. Kijk welke verzekeringen goedkoper kunnen en welke overbodig of zelfs dubbel zijn. Uiteindelijk levert je dat zó een aantal tientjes per maand op.

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

8 thoughts on “Besparen Als Pas Getrouwd Stel. ”

 1. Ik wil ook graag op mezelf, maar het kost gewoon heel wat geld in de maand. Weten jullie toevallig hoeveel het gemiddeld kan kosten per maand (alles) Zou het graag willen weten zodat ik ook al een schema kan maken voor mezelf hoeveel ik per maand zou moeten verdienen.

  1. Poehh ik denk dat dat erg verschillend kan zijn per koppel, gezin of persoon. Je hebt sowieso je maandelijkse kosten allemaal die ook per gemeente e.d. kunnen verschillen. Je zou wel al je vaste lasten voor zover zoals telefoonrekening, ziektekosten, en mogelijke huur kunnen optellen en daarbij kijken hoeveel je aan bijvoorbeeld boodschappen per week of maand nodig hebt. (die zijn ook best belangrijk anders verhonger je, maar die worden vaak vergeten omdat de rest zo’n groot pakket kosten is)

  2. Het is vooral belangrijk te weten waar je sowieso rekening mee moet houden.
   Hierbij wat dingen op een rijtje:
   – Telefoonrekening
   – Internet&televisie (ga uit van 40á50 euro per maand als je die samen afsluit)
   – Huur (dat weet je als je een huisje op het oog hebt)
   – Gemeentelijke belastingen (kun je ook weer vrijstelling van krijgen maar hoe dat precies weet ik niet, moet je even uitzoeken)
   – Gas, water en electra
   – Boodschappen (ik en mijn vriend besteden zo rond de 40 euro per week daarvoor)
   – Verzekeringen (zorg, dat is er al vanaf €90 p/m, inboedelverzekering, en is er nog eentje die wel handig is maar waar ik nu even niet opkom
   – Eventuele schoolkosten p/m
   – Eventuele reiskosten p/m
   – Auto kosten

   Dit is even snel uit het hoofd waar je sowieso rekening mee moet houden ;)

 2. Helaas valt er voor mij niets te besparen op mn zorgverzekering… ik heb nou eenmaal een goede en uitgebreide verzekering nodig. Maar goed dat jullie hier wel op kunnen besparen!

 3. Gefeliciteerd dat jullie zijn getrouwd, ik zag al wat foto’s op instagram! Al wist heb ik niet zoveel verstand van alle verzekeringen is het toch wel verstandig om het eens goed te bekijken!

 4. Verzekeringen zijn zo weggegooid geld, maar als er wat gebeurt heb je het natuurlijk wel nodig. Besparen op energie vind ik wel een goeie :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//