Autumn/Winter Fashion Trends!

Jullie kennen mij nu onderhand na bijna 6 jaar fulltime bloggen wel: Ik ben een herfst meisje, geboren en getogen! Ik vind het daarom ook geweldig om altijd wat meer aandacht aan de najaarstrends te schenken qua fashion dan andere seizoenen in het jaar. Herfst staat voor mij gelijk aan verandering. Niet alleen in fashion, maar ook in de natuur. Het is altijd zo pretty om te zien hoe de natuur van kleur en vorm veranderd. En hoe alle nieuwe trends zich weer laten zien in kleding en schoenen, vaak ook naar aanleiding van herfstige natuurkleuren en patronen. Vaak komen trends ook weer terug in de loop van de jaren, maar dat vind ik niet erg! Vandaag in deze post mijn favoriete herfst/winter trends qua fashion van 2016.

femketjeespritfwtrends

Wollen mantels.
Het is op dit moment misschien nog iets te tropisch qua temperatuur, maar ik ben alweer op zoek naar een mooie nette wollen mantel of jas. Qua kleur zien we vooral veel grijs, zwart en bordeaux rood, maar een mooie donkerblauwe vind ik ook zeker niet mis staan. Een mooie bijpassende sjaal er bij je en bent ready voor een koude storm! (iets waar ik hier vlakbij Vlissingen en de kust wonend zeker bekend mee ben!)

Gebreide jurkjes.
Om nog maar even in de wol te blijven vind ik de fijn gebreide jurkjes, rokjes en truitjes ook ontzettend leuk. Zeker in een effen bordeaux tint en juist met een kek tropisch dieren printje of antieke maar altijd chique houndstooth patroon.

Puntig schoeisel en metallic studs.
Ik moet zeggen dat ik nooit zo weg ben van ballerina’s, maar gooi er wat shiny studs op en Femke is tevreden ;) Sowieso is metallic en puntig weer terug into fashion aan het raken. Niet alleen qua kleding btw, maar ook zeker als je naar make-up trends kijkt: Metallic is everywhere!

Faux Fur.
Als dierenlover ben ik natuurlijk altijd voor een mooie faux fur jas, tas of andere accessoire. Goed nieuws want ook de nep bontjen jassen komen weer terug, en dit keer zelfs met aparte prints en de hele rambam. Hoe gekker hoe beter, hoe opvallender hoe fancy’er ;) Nu kon ik gelukkig met een gerust hart ademhalen toen ik ging kijken op de site van Esprit naar wat jassen met bontkraagjes e.d., want Esprit zorgt er voor dat er alleen mooi nep bont gebruikt wordt!

Er zijn echt nog een hoop meer (nieuwe) trends terug te vinden in de winkels nu het weer richting herfst gaat, maar bovenstaande zijn toch wel echt mijn favorieten! Om welke trend zit jij te springen, en welke zou je het liefst meteen skippen? Laat het achter in de comments!

x femketje

 

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

13 thoughts on “Autumn/Winter Fashion Trends!”

  1. Faux fur, metallic studs, donkere lipkleuren! Ik word er blij van :D ben meer een zomermens maar herfst trends zijn heel leuk :D

  2. Say yes… Puntige schoenen! Ik ben jaren 80 meisje en dat was mijn glorie tijd en puntige schoenen is mijn liefde! Ik droeg Italiaanse lederen laarsjes met mega hakken of laarsjes met een rij gespen en veterschoenen in blues brother style :)

  3. Vooral Wolle mantels worden een trend! Iemand nog goede tips om online een moderne wollen mantel te kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//