Young Woman Tag!

Op verschillende blogs heb ik deze aardig nieuwe tag al een aantal keer voorbij zien komen en het leek me leuk om deze voor mezelf, en de site natuurlijk, ook eens te doen. Here we go!

Wat vind je leuk aan opgroeien? Zijn er ook dingen die je minder leuk vind?
– Het leuke aan opgroeien is dat je jezelf leert kennen maar jezelf ook ziet veranderen met de jaren. Het fouten maken en daar van leren, maar ook dat je met het opgroeien dingen herkent van je eigen ouders of andere familie. Ik ben nu 23 en moet zeggen dat ik eindelijk zelf ook in kan zien welke leuke en minder leuke dingen ik qua innerlijk heb meegekregen van mijn mams en paps. Minder leuke dingen waren voor mij het vroege verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen leven toen ik met 17 jaar uit huis ging. Maar aan de andere kant was dat alleen maar awesome en leuk omdat ik al snel leerde hoe het “echte” leven was. Geen zorgeloze kindertijd meer die ik sowieso niet erg lang heb gehad door verschillende dingen uit mijn jeugd, maar gewoon werken voor je geld en doen wat moet!

 

Op welke aspecten/successen in je leven ben jij het meest trots?
– Dat ik gewoon alles wat ik wilde heb bereikt met hardwerken en doorzettingsvermogen! Ik ben net 23 en heb een awesome baan, een freaking mooie koopwoning, een lieve vriend waar ik al bijna 9 jaar mee samen ben en natuurlijk al ruim 3 jaar mijn lieve blog lezers! <3

Wat is voor jou ultiem jeugdsentiment?
– Dat mijn mams geweldig lekker kookte, en nog steeds trouwens. Elke keer als ik weer eens bij mijn ouders ben word ik volgepropt met lekker eten!

07Aan welke modegril heb jij je vroeger (helaas) overgegeven?
– Ik zou het eigenlijk niet zo snel weten. Ik was altijd pretty basic en gewoon femketje. Zelfs scrunchies waren niet mijn ding terwijl ik toch gewoon een 1990 product ben.

Hoe denk jij over feminisme?
– Ik vind het goed dat het er is, maar zou mezelf niet zo snel feminist noemen. Ik vind het wel fijn dat er mannen zijn die het zware werk kunnen en willen doen :’)

Heb jij weleens ervaren dat je anders (positief/negatief) werd behandeld vanwege je geslacht?
– Jammer genoeg wel ja, op negatieve maar ook positieve manier. Vaak was dit bij sollicitatiegesprekken of gewoon op straat. Voorbeelden genoeg waarbij mensen je onderschatten omdat je vrouw bent, en voorbeelden genoeg dat mannen denken dat je er wel leuk uit ziet en mee te sjansen valt terwijl je aan het werk bent of op de bus staat te wachten….Uhg, soms zou het wel makkelijker zijn als ik een man was, maar aan de andere kant vind ik het vrouwzijn wel ontzettend bij me passen!

Wat zou je tegen je moeder willen zeggen?
– Men, om niet al te sentimenteel te worden: thanks mam, dat je me hebt gemaakt zoals ik ben en er voor heb gezorgd dat ik blij ben met hoe en wie ik ben. Ook gewoon saai en zonder make-up of andere fratsen waardoor ik me niet achter een masker hoef te verschuilen maar gewoon mezelf kan zijn zonder schaamte. Wijze woorden van mijn moeder: “Als je me niet wilt zien dan doe je maar gewoon je ogen dicht!”

Wat zou jij tegen je moeder willen zeggen? *PS: neem de tag gerust over als je wilt!*

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

14 thoughts on “Young Woman Tag!”

 1. Wat een mooie tag!
  Leuke antwoorden ook en ik denk dat ik zo juist ben over gegaan zodat ik hem nu ook ga overnemen:)!

 2. Ik vind deze tag nog steeds zo leuk! :) Ik zou tegen mijn moeder willen zeggen, bedankt voor alles, maar dan ook echt alles! :) Mijn moeder is gewoon heeeeeeeel erg belangrijk voor mij! :) X

 3. Leuke tag en leuk om je antwoorden te lezen. Mijn mama leeft niet meer maar er zijn natuurlijk genoeg wat ik tegen haar zou willen zeggen als ik de kans had.

 4. Leuke tag is dit, met mooie ‘achtergrond’!
  Ik zou tegen mijn mama zeggen dat ze de allerliefste mama is die ik me maar kan wensen, dat ze ook als een vriendin voor me is. En dat ik haar voor eeuwig dankbaar ben hoe ze alles voor me heeft gedaan en nog zal doen ♥

 5. Leuke tag! Ik ga em ook overnemen!
  Wat ik tegen mijn moeder zou zeggen? Dat ik blij ben dat ze me aan mn oren heeft meegesleept af en toe en dat er altijd voor me is en altijd in me gelooft <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//