Waarom Ik Budgetproof Make-up Producten Gebruik.

DSC_1647 copy smallIk krijg regelmatig de vraag of ik niet een keertje een look zou willen maken met duurdere high end producten (denk aan mac, chanel e.d.). Heel af en toe gebruik ik ook wat meer high end producten zoals mijn mac concealer/foundation en mijn Naked 3 palette of mijn andere palettes van Urban Decay. Natuurlijk gebruik ik deze dure producten ook met veel liefde, maar ik combineer ze altijd met budget producten zoals die van ELF, Essence of Catrice.

Er is een reden waarom ik vaak betaalbare items gebruik, ten eerste is dat omdat dat beter is voor mijn eigen portemonnee, maar ik doe het vooral ook omdat ik graag laat zien wat je kunt doen met mooie budget make-up producten. Niet iedereen heeft een grote bankrekening en dat kan ik goed begrijpen. Zeker als je wat jonger bent, nog thuis woont, misschien tijdelijk werkloos bent of het gewoon niet zo breed hebt en parttime werkt en studeert.

DSC_0670 copy small

Daarnaast vind ik het sowieso not cool als Essence, ELF en Catrice producten als minderwaardig of iets dergelijks worden afgeschilderd door bloggers/personen die altijd alleen maar dure items kopen en daar over ranten. Want waarom zouden er in een Essence schap geen goede producten kunnen zitten, of waarom zou je online bij ELF geen awesome mooie items kunnen scoren? Ik kan zelfs verklappen dat heel veel favoriete producten van mij persoonlijk uit het Essence schap komen. Denk bijvoorbeeld aan mijn favoriete lipstick, highlighter, setting powder en mascara!

Budget betekent niet automatisch slechte kwaliteit, of zoiets als goedkoop is duurkoop. Ik scoor liever bijvoorbeeld een eyeshadow base voor 3 euro, dan eentje waar minder in zit en wellicht even fijn werkt voor 15 euro. Misschien komt het omdat ik een geboren en getogen Zeeuw ben, maar ons Zeeuw’n bin noe eehmah zuunig ;)

Hieronder nog even een lijstje met een aantal van mijn favoriete budget items (sommige zijn niet meer verkrijgbaar maar zal er een vergelijkbaar product bij noemen).

Essence princess lash mascara.
Essence i love extreme volume mascara.
Essence lipstick, en nog eentjeΒ maar deze laatste is wellicht sold out.
Essence setting powder, deze is LE maar de gewone in het vaste assortiment is ook perfect!
Essence highlighter.
Catrice blush.
ELF producten… allemaal i swear!
W7 wenkbrauw potlood.
Sleek palettes :D
Sleek blushes.
NYX concealer.
Buyincoins.com eye/lipliners.
Essence liquid liners. (meerdere in het huidige assortiment zijn amazeballs!!)

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

32 thoughts on “Waarom Ik Budgetproof Make-up Producten Gebruik.”

 1. Ondanks dat ik dol ben op een aantal duurdere merken, kan ik ook heel gelukkig zijn met budget aankoopjes! Er zitten soms echt hele fijne, mooie producten bij! Vooral ELF, Sleek en het eigen merk van Etos vind ik super! Essence heb ik al een tijdje geen kijkje meer bij genomen, dus dat kan ik binnenkort ook weleens doen! Leuk artikel! X

 2. Ik vind het leuk om naar high-end te kijken, kopen kan ik het niet met mijn uitkering. Dat is ook niet erg. Af en toe heb ik een extraatje (moeder van mij wat in de handen duwt) dan koop ik iets wat lang op mijn wishlist stond.
  Ik vind het gewoon geweldig hoe jij met budget merken net zo’n geweldige look neer kan zetten als iemand met high-end producten! Tenslotte betaal je vaak voor het merk en de luxe verpakking!

  1. Dankjewel! Ja het is wel waar, je betaald vaak gewoon het grote geld voor alleen de naam, soms is het product not even worth the hype zegmaar!

 3. Hier ben ik het echt helemaal mee eens! Zelf ben ik ook een budgetmeisje. Afgezien van enkele blushes en een highlighter van MAC, bestaat 99% van mijn make-upcollectie uit Essence, Catrice, MUA enzovoort. Met ELF heb ik zelf nog geen ervaring, maar ik lees steeds meer positieve reviews die me toch wel hebberig maken :) Echt een heel leuk artikel!

  1. Dankjewel :D Ik probeer zelf geen mac producten te kopen en heb zelf alleen een gekregen foundation en 1 gekochte concealer er van. Ze testen namelijk nog steeds op dieren en met name op katten en dat gaat er bij mij gewoon echt niet in!

 4. Ik ben het helemaal met je eens! Ik loop regelmatig even de Kruidvat in voor het Carice en Essence vak. En ELF is ook 1 van mijn favorieten!!
  Ik heb bijvoorbeeld een eyeliner van MAC en van de week een eyeliner van Essence gekocht.
  Guess which one works better? ;-)

  1. Haha zeker weten dat die van Essence nog relaxter is ook! Hoor ook dat de liners van mac zo snel uitdrogen, heb zelf een gel liner van essence die echt al een half jaar lang perfect is en niet eens uit wil drogen ;)

 5. Ik heb amper high end producten en eerlijk is eerlijk.. ik heb nog steeds liever 5 mooie lipsticks dan 1 haha.

 6. Yes, sluit me aan bij jouw verhaal. Helemaal mee eens, en vaak zijn de producten die ik heb, ook echt pareltjes. Price doesn’t matter.

 7. Super post en helemaal waar! Ik ben altijd super blij met m’n aankopen van bijvoorbeeld catrice of essence. Heerlijk toch als je een goed product hebt voor een vriendelijk prijsje.

  1. Dat vind ik dus ook :D En natuurlijk is het wel eens leuk om te splurgen en een duurder palette ofzo te kopen, maar waarom zouden daardoor andere goedkopere items minder goed zijn :D

 8. Wat een leuk artikel dit! Ik ben namelijk ook groot fan van budget producten. Ik heb ook wel wat luxere producten hoor, maar juist de combi van beiden vind ik zo leuk. Er is tegenwoordig zoveel goeds te koop, dat je echt niet persee een dikke portemonnee hoeft te hebben.

 9. Je hebt helemaal gelijk! Er zijn genoeg budget producten die heel kwalitatief zijn. Ik ben echt dol op ELF en Catrice. Essence spreekt mij op de een of andere manier niet super erg aan maar zitten ook zeker mooie spullen tussen!

  1. Bij Essence moet je vaak een beetje door de verpakkingen heen kunnen kijken, want meestal spreken die me niet zo aan los van het soort product of de kwaliteit er van. Maar bijvoorbeeld hun mascara’s, liquid liners en nagellak vind ik super!

 10. Juist fijn dat je blijft vasthouden aan de budgetmerken. Zie, jammer genoeg bij, sommige bloggers dat , nu ze meer verdienen met hun blog ze afstand doen van de budgetmerken en soms zelfs lacherig doen dat ze ooit die merken hebben gekocht en er blij mee waren. Zo jammer want hun publiek is niet echt veranderd en zo jaag je toch mensen weg, zeker als je duidelijk laat merken dat je budget nu eigenlijk minderwaardig vindt.

 11. Vind het ook zonde van mijn geld om alleen maar dure merken te kopen. Terwijl er zat budget producten zijn die misschien nog beter zijn of net zo goed zijn. En zo maak je inderdaad looks die voor veel mensen betaalbaar zijn.

  1. Inderdaad :) Niet iedereen heeft een groot budget over voor zulke dure items, en ik vind dat je gewoon gorgeous looks met drogisterij producten kunt maken :D

 12. Je hebt helemaal gelijk! Budget merken zijn hartstikke goed. Leuk dat je goedkope producten kan kopen. Zo kun je misschien meerdere dingen kopen en meerder producten uitproberen. Natuurlijk is het zo dat budget merken misschien iets minder van kwaliteit zijn, maar de kwaliteit die ze leveren is nog steeds goed. Ja, voor echte goede kwaliteit betaal je nu eenmaal.

  1. Ik moet zeggen dat ik geen erg groot verschil merk tussen de high end producten en basic betaalbare items die ik in mijn stash heb. Vaak zitten er echt pareltjes tussen in het Essence en Catrice schap :)

 13. Ik ben het helemaal met je eens! Mijn enige high end producten zijn mijn oogschaduw palettes van Sleek.
  Maar de rest van mijn make-up stash bevat gewoon Essence en Catrice.

 14. Goed verhaal! Je maakt ook prachtige looks met budget producten!
  Ik probeer tegenwoordig steeds vaker budget merken uit.
  Maar heb wel aardig wat duurdere make-up in mijn stash, maar dit komt omdat ik een make-up winkel heb gewerkt.

 15. Ik geef je helemaal gelijk! Ik ben zelf ook dol op budgetproducten; Essence en Catrice zijn mijn favoriete merken wat betreft nagellak. Met make-up heb ik wat minder, maar de paar basic oogschaduws die ik heb van Essence werken prima. Een vriendin van me doet de grimeursopleiding en zelfs haar hoor ik vaak klagen over merken als MAC (bijvoorbeeld een zwarte oogschaduw daarvan die grijzig uitpakt, terwijl die van Sleek wel echt pikzwart is). Ook hier fan van budget dus!

  Het valt me overigens weleens op dat juist de budgetproducten dierproefvrij zijn (zelfs het allergoedkoopste Max & More van de Action, zag ik laatst). Dat vind ik ook wel een groot pluspunt eigenlijk:)

 16. Ik heb dat zelf ook. Ik heb wel wat duurdere merken, maar ik gebruik net zo goed ook budget merken die heel fijn werken. En meestal zijn goedkopere merken niet getest op dieren. Terwijl dit met duurdere merken wel zo is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//