Veilig bruin binnen een paar uur!

bruinen

In de zomer wil je natuurlijk een stel prachtige bruine benen onder je zomerjurkje. Helaas is het met het weer in Nederland soms lastig om op een natuurlijke manier een kleurtje op te bouwen. Wanneer het zonnetje dan toch een keer tevoorschijn komt, willen we alles eruit halen wat erin zit en nemen we soms teveel risico met een knalrood velletje tot gevolg. In dit artikel lees je hoe je op een veilige manier een mooi kleurtje krijgt. Laat dat strandfeestje maar komen!

Snelle kleur
Je kent het wel. Je vriendinnen vragen of je morgen mee gaat naar een festival en je besluit op het laatste moment toch mee te gaan. Natuurlijk wil je je nieuwe zomerjurkje aan, maar je hebt in je drukke bestaan nog geen tijd gehad om een mooi kleurtje te krijgen. Geen paniek, gebruik een zelfbruiner. Dit is een crème die binnen een paar uur je bovenste huidlaag verkleurt dankzij het stofje DHA. Omdat de crème hier 6 uur de tijd voor nodig heeft en je in de tussentijd niet mag douchen, kan je de zelfbruiner het beste aanbrengen voordat je gaat slapen. Een dergelijke crème klinkt misschien vrij chemisch, maar er zijn ook natuurlijke zelfbruiners op de markt, die niet schadelijk zijn voor de huid. Voor het beste resultaat scrub je eerst alle dode huidcellen van je lichaam en smeer je jezelf vervolgens zo gelijkmatig mogelijk in om lelijke vlekken te voorkomen. Vergeet ook niet na het insmeren je handen goed te wassen.

Kunstmatig kleurtje
Een andere manier om snel aan een mooie kleur te komen is een spray tan. Hoewel deze manier van bruin worden razend populair is onder ordinaire types als Snooki van MTV’s Jersey Shore, kan een spray tan ook een heel mooi natuurlijk effect geven. Je bepaalt namelijk zelf de intensiteit van de kleur en kan dus ook kiezen voor een subtiele gloed. Natuurlijk is het aanbrengen van een laagje verf op je huid niet per se goed voor je lichaam, maar doordat Europese salons voldoen aan de maximale veiligheidsvoorschriften kan het ook weinig kwaad. Het is niet aan te raden er een gewoonte van te maken, maar het is wel een perfecte oplossing om snel een mooi kleurtje te krijgen voor een speciale gelegenheid.

In de zon
Wanneer het zonnetje doorbreekt en je plots tijd vrij hebt om een middagje te gaan bakken, vergeet dan niet je smartphone mee te nemen! Het is begrijpelijk dat je alles uit zo’n dag wilt halen en zo bruin mogelijk wilt worden. Pas hiermee op, want het gevaar van verbranding ligt op de loer. Voorzie je Samsung toestel daarom van een waterproof Galaxy S6 Edge case of een Samsung S7 hoesje dat helemaal past bij je bikini en download de app Sunburn Timer. In deze app geef je aan welk huidtype je hebt en welke factor zonnebrandcrème je bij je hebt. Op basis daarvan bepaalt de app hoe lang je in de zon mag blijven liggen mét en zonder bescherming op, zonder dat je verbrandt. Zorg voor een smartphonehoesje met ingebouwde standaard om je smartphone mee neer te zetten en zet je favoriete serie op, je krijgt vanzelf een seintje als je je moet omdraaien of uit de zon moet. Zo hoef jij je nergens druk over te maken en kan je volledig ontspannen.

Snack je bruin
Om nog sneller bruin te worden neem je tijdens het zonnen een wortelsapje en zakje nootjes mee. Deze voedingsmiddelen zorgen er namelijk voor dat de kleursynthese van je huid versnelt. In wortels, maar ook in tomaten, rode paprika en watermeloen zorgt het stofje carotenoïden voor een snellere verkleuring van de huid. In verschillende soorten noten, zoals hazelnoten, paranoten, maar ook in bijvoorbeeld havermout zorgt het stofje koper voor ditzelfde effect.

Op welke manier bouw jij het liefste een mooie kleur op?

 x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

4 thoughts on “Veilig bruin binnen een paar uur!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//