Tjappi’s Dierenarts Avonturen Continue…

Ola lieve lezers!

Al ruim twee maanden geleden postte ik een artikel over dat Tjappi *1 van mijn 2 beloved katers* ziek was door blaasgruis. Hij heeft een nachtje bij de dierenarts gelogeerd en vanaf het moment dat hij terug thuis was, was het hel op aarde tussen de twee kater-broers. Dit, omdat Tjappi niet meer vertrouwd en eigen rook zoals hij eerst deed, en Timmi hier niet echt gecharmeerd van was. Na veel proberen met vanalles en nog wat, was het gelukt om de broers weer rustig en zonder gegrom, geblaas en ander kattengeweld bij elkaar te zetten.

We moesten Tjappi 2 maanden lang in de gaten houden en hij kreeg speciaal voer wat het gruis wat hij in z’n blaas had, zou oplossen. Timmi heeft gewoon van hetzelfde voer gegeten (dit was volgens de DA geen probleem btw) en de verwende nesten willen niet eens meer naar het normale supermarkt voer kijken. Na die 2 maanden moest ik dus Tjappi’s kattenpies laten controleren maar dat ging dus niet zonder moeite >.<

Meneer Tjappi wilde niet, maar dan ook echt niet op de plastic korrels piesen. Ik ben er 4.5 uur mee bezig geweest maar hij vertikte het. Uiteindelijk had ik nog een laatste idee en laatste poging en dat was om maar weer gewoon kattengrit in de bak te doen en er zelf met een bakje onder te hangen. En met veel en snel succes! Zodra de bak klaar voor gebruik was rende Tjappi er op en had ik ruim voldoende kattenpies om in een testbuisje te doen voor de dierenarts. Dat arme beest had gewoon sinds 5 uur ‘s ochtends niet geplast en pas rond een uur of 2 ‘s middags stond ik met een pipetje z’n pies in een buisje te doen XD

Ik werd diezelfde middag nog rond een uur of 6 gebeld met het goede nieuws dat het er allemaal perfect en schoon uit zag! Hooray :3 Tjappi kan nu over op ander voer wat voorkomt dat hij opnieuw gruis krijgt. Ze weten namelijk niet of dit een eenmalig iets is of dat hij er gewoonweg gevoelig voor is. Na weer 2 maanden op dat nieuwe voer, moeten we weer zijn kattenpies laten onderzoeken waarmee ze dan bepalen of hij weer terug kan op het oude voer. Maar voor nu: Liever voorkomen dan genezen dus hoppa, dikke pingels betalen voor een paar kilo voer >.< Maar ik heb het zeker wel voor mijn furry babies over. Het is dan wel veel geld voor wat voer, maar ik heb er voor gekozen dieren te nemen, en dan vind ik ook dat je er goed voor moet zorgen. Daarnaast, ik krijg er zoveel kattenliefde voor terug elke dag weer, dat is gewoon onbetaalbaar!

largeIk wil iedereen super veel bedanken voor het medeleven en alle lieve berichtjes op twitter, FB, instagram en natuurlijk ook hier op mijn blog <3 Thanks a lot guys!

x femketje (en purrende kopjes van de kitties!)

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

16 thoughts on “Tjappi’s Dierenarts Avonturen Continue…”

  1. ooh, superleuk ! Ben echt blij dat het beter gaat ^^ en die foto van hun 2 samen is zo grappig gekke koppies

  2. Yay, wat fijn dat het weer goed gaat! Onze kat heeft al jaren blaasgruis en heeft er een hele poos geen last van gehad (weer normaal voer) en nu heeft hij het sinds een jaar of twee weer. Dikke pingels, inderdaad ;) wel jammer dat je andere kat dat ook gewoon eet, dubbele pingels! Ik mix het een klein beetje met gewone brokken, misschien dat dat bij jou ook werkt ;) knuffels aan je poezels!

    1. haha ja dat heb ik dus al geprobeerd maar ze vissen de normale brokken er gewoon uit en leggen ze naar de etensbakjes :’)

  3. Wat een opluchting dat alles weer goed is, wat zul jij blij zijn. Ja dat speciale voer is duur, ,maar zoals je al schreef, dat kan gebeuren als je dieren hebt. Ik hoop dat hij geen nieuw gruis meer terug krijgt, jij kunt in ieder geval,heerlijk verder knuffelen met 2 gezonde katten :-)

    1. Zeker weten :D Ik heb het er echt voor over, sommige mensen stuurden mailtjes van ja je kunt ze ook normaal voer geven want als ze het gruis weer krijgen dan is het gewoon zo.. Maar wth, waarom zou je niet je dieren zo goed als je kan verzorgen, ook al is het “duur” >.< Zo lame hoe sommige mensen over huisdieren denken. Alsof die geen gevoel hebben en niks merken als ze ziek zijn ofzo >.<

  4. Thank god gaat het weer goed met Tjappebeest! Damn, dat waren nog spannende tijden. Gelukkig is hij ook weer happy at home, ik vind ze samen gewoon echt geweldig. xD Yeap, dat special food is echt expensive, tell me all about it! Ik had het namelijk met een konijn. :”) Maar hey, liefde boven alles!

  5. Ik heb ook een kater die speciaal voer moet krijgen. Helaas was het bij hem geen gruis (dat zijn struvietkristallen die gewoon oplossen door speciaal voer) maar blaasstenen, die enkel met een operatie te verwijderen zijn. Het is inmiddels 8 maanden geleden en hij doet het goed op zijn speciaal voer. Ik hoop dat het zo blijft, ook bij jouw poes natuurlijk :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//