Stupid In Love; Loverboys.

Je kent het wel, blind zijn door de liefde. Niet door hebben als er iets niet klopt aan je new big love en gewoonweg niet willen geloven wat je vrienden denken en zien over hem/haar. Je wordt letterlijk dom van liefde als je niet op past en je laat er je beste vrienden en familie voor vallen.

Verkeerde vriendjes *of vriendinnetjes natuurlijk* kunnen er voor zorgen dat je geïsoleerd raakt en afgezonderd van je familie. Dit fenomeen wordt ook wel Loverboys genoemd. Iedereen kent wel de Nederlandse film Loverboy *en anders moet je hem echt gaan kijken!* waarin dit onderwerp erg duidelijk naar voren wordt gebracht. 

Nog steeds zijn er Loverboys die jonge, vaak onzekere meisjes in hun armen nemen om er later misbruik van te maken door ze als prostituee te laten werken. Ook al zijn er veel workshops, lezingen, informatieavonden en whatever wat allemaal nog meer is om deze jongens/mannen en soms meiden/vrouwen ‘uit te leggen’ aan schoolgaande jongeren, nog steeds gebeurd het te vaak dat een meisje ineens in de handen van een loverboy is gevallen en de ouders vaak niet weten wat te doen om hun zoon/dochter weer veilig terug thuis te krijgen. 
Aangezien ik zelf alweer in mijn 3e jaar HBO Social Work Maatschappelijk Werk en dienstverlening zit kom ik ook met slachtoffers van loverboys in aanraking en heb ik zelfs in mijn eerste jaar een hele krant over dit thema in elkaar gezet. Veel slachtoffers weten vaak niet wat te doen uit angst voor de loverboy en zien dan ook geen weg terug naar huis. Dit, uit schaamte of ook weer angst om terug naar huis te moeten.
Aan de ene kant kan ik wel begrijpen dat het lastig is om terug naar huis te gaan als je er eenmaal zo diep in zit en je met de dood bedreigd wordt door degene waar je eerst smoor verliefd op was, maar aan de andere kant lijkt het me ook weer zo onwerkelijk om in zo’n situatie te kunnen blijven en te willen leven. 
Stel jij bent zo’n slachtoffer *geweest* of ken je iemand waarvan je vermoed dat die ook in de verkeerde handen terechtkomt of al terecht gekomen is, twijfel dan niet en vertel dit aan iemand. Dit kan bijvoorbeeld 1 van je ouders zijn maar ook de politie of een maatschappelijk werker op school. 
Voor meer informatie over loverboys en hun manier van werken:
x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

2 thoughts on “Stupid In Love; Loverboys.”

  1. Wat goed dat je hier een stuk over plaatst! Er zijn zoveel meiden die hiervoor zich moeten behoeden…

    liefs Heidi

  2. Goed dat je hier aandacht aan besteedt, ik vind het echt verschrikkelijk dat er nog steeds dit soort dingen gebeurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//