Rouwdag 10 november 2010.

Ik had jullie al eerder laten weten dat ik gisteren ff afgesloten was van de wereld aangezien ik een rouwdag had vanuit mijn opleiding (social work, maatschappelijk werk en dienstverlening). Deze was verplicht en ik kan je wel zeggen; iedereen maar dan ook echt iedereen zag er tegen op. Ten eerste omdat we totaal geen informatie kregen over wat er zou gebeuren en wat we gingen doen. En ten tweede omdat we allemaal wacko verhalen hadden gehoord van 4e jaars MWDโ€™ers die dus vorig jaar deze dag hadden.
Eigenlijk viel het allemaal wel mee afgezien van dat het voor iedereen eigenlijk wel een erg emotioneel uitputtende dag was en we geen kans kregen onze emoties en gedachtes weg te stoppen (wat velen toch wel graag doen om zich groot te houden tegenover de buitenwereld).
Ik kan en mag niet precies vertellen wat we gedaan hebben i.v.m. geheimhoudingsplicht over de dag zelf en over de persoonlijke verhalen die iedereen verteld heeft, maar ik kan wel vertellen dat het een erg positieve dag geweest is waardoor onze groep nog hechter en gemoedelijker geworden is. Onze groep was al een erg veilige en vertrouwde groep maar door deze ervaring als groep en als individuen vind ik wel dat dat gevoel nog groter is geworden.
Er waren veel momenten waarin ik zelf maar ook vele anderen het erg moeilijk hadden en het was voor sommigen ook erg opluchtend om even alles er uit te kunnen en mogen gooien.
Het is zeker de moeite waard om met een deskundig team en een veilige groep ook eens een rouwdag te organiseren. Het leven gaat al zo snel en we hebben vaak geen tijd om bij zulke kwesties stil te staan. Daarom is zoโ€™n dag echt goed once in a while!
x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

One thought on “Rouwdag 10 november 2010.”

  1. een rouwdag ik vind het eigenlijk best engig klinken :$, maar fijn dat het toch een opluchting was (:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//