Relationship Talk – Boyfriend Trouble.

Ik krijg ontzettend vaak de vraag hoe ik het doe, al zo lang in een relatie zijn met Roy (we gaan alweer richting de 10 jaar!) waarbij het lijkt alsof er nooit een vuiltje aan de lucht is. Goed opgelet lezer!: Het lijkt zo, maar het is net als in elke andere gezonde relatie zo dat ook hier af en toe de bom barst en we elkaar wel de hersens kunnen inslaan.

In deze so called colum *waar ik af en toe wat meer issues in bespreek dan in mijn dagelijkse reviews, looks en andere make-up en nagellak artikelen*, ga ik het hebben over hoe mijn relatie is verlopen en wat wij er aan doen om de relatie in stand te houden en zo af en toe een goede boost te geven. In dit eerste deel, jaaaaa er komen er meerdere ;), gaat het om boyfriend trouble. Een issue waar ook ik in het begin van mijn relatie een enorme lading van heb gehad.3

Ik moet zeggen dat Roy en ik in het begin al zo ontzettend veel crap over onze relatie heen hebben gehad dat we eigenlijk vanaf het begin vrijwel geen schijn van kans hadden er iets van te maken. Long story short: ik ben gruwelijk belazerd toen ik nog maar 14 was en dat heeft me een behoorlijke knauw gegeven. Ook Roy heeft toen een erg lastige tijd gehad. En daarnaast was het allemaal nog wat lastiger aangezien ik nog maar 14 was, in Hoek woonde (dorp vlakbij Terneuzen waar mijn roots liggen) en Roy voor mijn gevoel aan de andere kant van de wereld op 1,5 uur busreis afstand. Toch heb ik er toentertijd voor gekozen niet op te geven. Stiekem ben je toch sterker dan je denkt en liefde maakt ontzettend blind. Soms wel ten goede van een relatie moet ik zeggen, want was ik toen niet zo blind geweest, dan waren we nu zeker weten niet meer samen geweest, en wie weet bij welke klootzak ik dan terecht was gekomen.

Mijn eerste grote punt wat ik tegen iedereen zeg die boyfriend trouble heeft, op welke manier dan ook is: Wees trouw aan jezelf en wees eerlijk. Volg je eigen “guts” en instinct, wat anderen er ook van zeggen. Als ik naar al het commentaar wat ik toen over me heen kreeg had geluisterd was het nooit wat geworden. Je eigen gevoel bepaald alles. Hou je van hem of haar, ga er dan voor, maar alleen als diegene je ook hetzelfde terug kan geven. Het moet van twee kanten komen, anders ga je er letterlijk aan onderdoor.

1

Vergeven en vergeten is iets waar ik toch wel een aantal jaar veel energie, tijd en moeite in heb moeten steken. Iemand opnieuw leren vertrouwen is zwaar vermoeiend maar uiteindelijk wel de moeite waard. Misschien ben ik wel te vergevingsgezind geweest vergeleken bij hoe anderen met de situatie zouden dealen, maar ik ben blij dat ik de keuze om met Roy samen te blijven toen wel heb gemaakt. Ik kan met trots zeggen dat we door een hele crappy periode zijn gegaan maar we er 100 keer sterker uit zijn gekomen. And look at us now… we gaan richting de 10 jaar samen, zijn in ondertrouw en gaan in september geregistreerd partnerschappen, trouwen zit over een paar jaar in de planning en baby’s zijn ook al ter sprake gekomen. We zullen zien wat de toekomst brengt.

Zolang je achter je eigen keuzes staat, je hart volgt en je een good guy (of girl) in je leven hebt, twijfel niet en ga er voor. Ain’t no mountain high enough!

Mocht je vragen hebben n.a.v. deze column of andere, schroom dan niet me een mailtje te sturen via info@femketje.nl, of laat het achter in de comments.

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

15 thoughts on “Relationship Talk – Boyfriend Trouble.”

 1. Heel mooi. Hier ook 12 jaar samen en nodige shit gehad. Blijven knokken, voor elkaar en kind. Iedereen zegt dat er nooit wat aan de hand is, of dat ze nooit ruzie hebben, is ook niet gezond.

 2. Mooi artikel. Soms is een relatie gewoon doorzetten omdat je weet dat het samen gewoon onwijs fijn is, alleen op dat moment even niet. Jammer dat sommige mensen je niet kunnen steunen. Maar ik denk dat als je de 10 jaar haalt en er zijn trouwplannen dat het wel helemaal goed zit. Ik hoop dat jullie nog vele jaren gelukkig samen zijn!

 3. Goed artikel! Ik ben zelf 6 jaar samen met mijn vriend. We komen ook net uit een vervelende periode, maar het gaat nu gelukkig beter en komen er samen sterker uit :)

 4. Heel herkenbaar dat vertrouwen! Ik heb zelf heel erg moeite met mensen vertouwen. En dat niet alleen in een liefdes relatie! Ik ben nu bijna 2 jaar samen met mijn vriend maar je wil niet weten hoeveel crap dat ons al gebracht heeft. Ik heb moeite met vertrouwen en daarnaast ook nog eens hardstikkr jaloers. Ik vind het knap hoe jij jezelf over het vertrouwen gedeelte heen gezet hebt!! Mij lukt het tot nu toe niet zo goed! Misschien lukt het mij ook ooit nog eens!

 5. Leuke artikel!
  Ik ben nu 8jaar te samen met me vriend & soms kan hier ook de bom ontploffen maar we kunnen niet zonder elkaar :)
  X

 6. Wauw, tien jaar wat ontzettend knap! Ik herken je verhaal wel, ik heb ook veel meegemaakt in m’n relatie en vooral wat andere mensen die het niets vonden. Uiteindelijk zijn we nog steeds samen en ik word iedere dag gelukkiger. x

 7. Wauw, heel mooi geschreven en ook fijn dat je je tips en ervaringen met ons deelt =) Fijn dat je nooit hebt opgegeven met Roy =D

 8. Wauw respect en prachtig dat het nog steeds aan is.
  Ik ga nu richting een jaar en heb ook al wat dingen mee gemaakt.
  Zo ben ik zelf niet de makkelijkste en is mijn vriend soms nogal jaloers toch zijn we zielsgelukkig samen en hoop ik dat mijn vriend en ik nog lang samen blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//