Rainbow Flakies In Mijn Stash.

Toen ik vorige week eens heel mijn stash aan het doorpluizen was (op zoek naar dat ene mooie maar unieke kleurtje), viel me ineens op dat ik maar liefst 3 dezelfde soort en kleur flakie lakjes had! Vandaar dit artikel waarin ik ze vergelijk qua product maar ook qua prijs.

Eerlijk gezegd is er qua product niet heel erg veel verschil tussen de drie lakjes die ik in mijn stash heb. Als eerste de Golden Rose flakie (#08). Deze was het duurste omdat ik hem online heb gekocht en er ook verzendkosten bij kwamen. Alsnog was hij niet erg duur, ik geloof dat ik een euro of 4 à 5 betaald heb voor dit lakje met 10ml lak inhoud. Wat wel opvallend is bij dit lakje vergeleken bij de andere twee is dat deze een erg sterke vernis geur heeft, veel sterker dan die van Catrice en Essence.

Dan de Catrice lak. Jammer genoeg is deze uit een LE (million styles topcoats) en nu dus niet meer standaard te krijgen. Deze lakt fijn, is wel de meest waterige qua substantie van de drie maar daarom wel erg handig en snel in gebruik. De lak droogt best snel, sneller dan de andere twee lakjes en daarom gebruik ik deze ook het meeste op dit moment. Deze lak kostte me €2,99 voor 10ml lak (de lakjes/topcoats uit deze LE waren iets duurder dan de normale Catrice lakjes die €2,49 kosten).

Als laatste en ook meteen de goedkoopste rainbow flakie lak is deze van Essence. Deze is als het goed is nogsteeds in het vaste assortiment te krijgen, zeker in de grote kruidvat filialen met een groot nail art Essence schap. Deze is vergeleken bij de andere twee gemiddeld in alles, droogt okay, lakt okay en ruikt ook okay. Het is een multi effect topper in 08 Night In Vegas en kostte me rond de €1,79 als ik het goed heb. Het potje bevat 8ml lak en is daarmee ook de kleinste qua inhoud.

Als ik kijk naar de kleur en het uiteindelijke resultaat op een zelfde zwarte lak (deze is van Essence btw, uit de oude Denim Wanted collectie), is er eigenlijk geen verschil te bekennen anders dan de snelheid van drogen tussen de drie lakjes. Ik zie geen opmerkelijke verschillend zoals dat 1 lak bijvoorbeeld meer rood of groen heeft, ze zijn gewoon gelijk aan elkaar! In het potje zie je overigens (vooral in real life) wel veel verschil tussen de kleuren. De Golden Rose flakie heeft in het potje erg veel rood/oranje flakies en een gelige basislak. Die van Essence heeft een meer witte basislak die wel erg sheer is en niet terug te zien is op de nagel zelf. Die van Catrice zit een beetje tussen die van Essence en Golden Rose in qua basiskleur maar is verder hetzelfde qua flakie kleur als die van Essence.

Als ik 1 favoriet zou moeten kiezen ga ik voor die van Catrice. De reden waarom ik voor deze flakie kies is omdat deze naar mijn mening de beste kwaliteiten heeft, een mooie kleur en grootte van de flakies, droogt het snelst en lakt ook het snelst. Hij is wat wateriger dan de rest maar ik heb zelf een hekel aan stroperige en plakkerige topcoats. Catrice is mijn nummer 1!

x femketje

PSSST! Doe jij al mee met de winactie waarbij je kans maakt op 1 van de 2 oranje navy armbandjes? De winactie loopt tot en met 13 juni!

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

8 thoughts on “Rainbow Flakies In Mijn Stash.”

  1. Ik heb het lakje ook van catrice. Het is fijn om te weten dat als dit potje op is ik toch nog zo een lakje bij essence kan kopen.

  2. Flakies.. I love them, Ik heb ook bijna alle golden rose Scale effect lacquers. En uiteraard die van Catrice en Essence ook ;-)

  3. ik heb die van essence, maar eerlijk gezegd nog nooit gebruikt :$ Moet ik maar eens doen… ;)

  4. Flakies zijn echt leuk, grappig dat je drie flakies hebt die erg veel op elkaar lijken =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//