Onzekerheid & Empowerment – Love Yourself!

DSC_2892 copy small

Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een personal post/column waarbij ik een bepaald onderwerp aansnijd namelijk: onzekerheid en hoe van jezelf te houden *in a normal empowering way*. Veel mensen geloven niet dat ook ik gruwelijk onzeker ben geweest, over wat dan ook… Over life itself, hoe ik er uit zag en als laatste: wat ik waard ben als persoon.

Laten we beginnen met een korte recap van de oorzaak van mijn onzekerheid van vroeger: Gepest worden. Ik ben gepest als een motherfucker. Zonder echte reden eigenlijk. Ik werd lelijk genoemd, een cry baby, noem maar op. Vooral dat ik lelijk zou zijn werd dagelijks naar mijn hoofd gesmeten. Nu ik er aan terugdenk was ik gepest omdat ik het stille verlegen meisje was op de basisschool, welke aparte hobby’s had en blijkbaar met de niet populaire kinderen om ging.

Dit pesten werd overigens steeds minder in de jaren op de middelbare school. Als ik kijk naar hoe ik er uit zag was ik eigenlijk een heel gewoon en stil blond meisje. Op de middelbare school waren er alsnog pesters, maar dit was wel echt minder voor mijn gevoel dan op de basisschool. Vooral groep 8 vond ik hel. Dit had ook te maken met toendertijd mijn thuissituatie die eigenlijk gewoon messed up was (long story short: huiselijk geweld en de hele rambam). Ik was scared en kroop daardoor helemaal terug in mijn schulp, maar dat is een ander verhaal waar ik het nu niet over ga hebben om alles niet zo depressing te maken :’) Like hello, lees de titel, dit is een empowering artikel!

Ik werd dus lelijk genoemd. Lelijk, een heel simpel woord wat zo ontzettend veel met iemand kan doen, zeker op een bepaalde leeftijd. Op dit moment heb ik zoiets van GIRLS/GUYS, what were you rambling shit about, want ik was gewoon een simpel meisje, zonder rare fratsen en eigenlijk gewoon just fine. Uiteindelijk snap ik mijn moeder, die altijd zei dat mensen zulke nare dingen tegen je zeggen om je de grond in te trappen, vaak uit eigen onzekerheid en jaloezie en om zichzelf beter te voelen. *waarom hebben moeders altijd gelijk*…. Maar goed, ik werd daar heel onzeker door, en mijn acne struggles die begonnen rond mijn 13e hielpen ook niet mee.

Maar hoe ben ik als een blad aan een boom omgedraaid van onzeker stil meisje naar eigenlijk gewoon volwassen vrouw who couldn’t care less wat anderen van haar denken? Heel simpel: just be YOURSELF. Okay, het is simpeler gezegd dan gedaan, daar weet ik alles van. Maar ik heb van mijn liefste man waar ik al samen mee ben sinds mijn 14e geleerd, dat niemand anders van je kan houden en jezelf ook niet van iemand anders kan houden totdat je als eerste van jezelf houdt. No matter what. Het klinkt nogal zweverig en shit, maar er zit wel een waarheid in. Hoe kun je verwachten dat iemand van je houdt, als je zelf alleen maar negativiteit ziet in jezelf? Dan zal je iemand nooit geloven of vertrouwen die claimt wel van je te houden.

uglyNaar mijn mening is het belangrijk om te zien wat je waard bent. Ook al denk je dat je niets bent in deze wereld. Je bent hier voor een reden. Ten eerste omdat je ouders seks hebben gehad, maar waarom zou je dan niet gewoon proberen er wat leuks of moois van te maken :) Je bent nu eenmaal hier, en lachen maakt de wereld mooier, zelfs wanneer je onzeker bent over bijvoorbeeld je glimlach (ook iets waar ik mee heb gestruggled… girl: ik ben de meest understanding person ever).

Ik wil deze post afsluiten met wat “wijze” woorden. Het is niet makkelijk om van jezelf te houden. Dit groeit echt met de jaren. Vijf jaar geleden kon ik nog heartbroken zijn als iemand me lelijk of raar noemde. En nu begin ik gewoon te lachen omdat het serieus te belachelijk voor woorden is dat iemand anders je so called “lelijk” vind en dat zo nodig moet benoemen om zichzelf beter te voelen. Kijk eens een paar minuutjes in de spiegel en noem op wat je mooi vind. Niet zeggen dat er niks is want dat is bullshit. Iedereen heeft mooie dingen, of dit nu uiterlijk gebaseerd is of innerlijk. Okay, ik begin wel… (en dit is niet leuk want ook ik kan af en toe nog onzeker zijn) Ik vind mijn jukbeenderen mooi. PUNT. Nu zijn jullie aan de beurt!

Noem in de comments 1 ding van jezelf wat je mooi vind, en wat je met niemand anders zou willen ruilen, innerlijk of uiterlijk based. Share the love, en geef complimentjes aan mensen, zeker aan degene waarvan je weet dat ze het niet aannemen, they need it the most! <3

x femketje

You are all beautiful and worth of a good life living… Sticks and stones may break your bones but words are just words and can be forgotten ❤

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

11 thoughts on “Onzekerheid & Empowerment – Love Yourself!”

 1. Goed dat je zo sterk bent geworden, je komt altijd over als een zelf verzekerde vrouw die weet wat ze wilt en er voor gaat! Ik ben ook gepest gelukkig alleen op de lagere school.

  Ik ben heel trouw en loyaal. Dat is iets wat ik niet zou willen ruilen met iemand.

 2. Ugh ik ken het hoor! Ben vroeger ook flink gepest, want ik was blijkbaar raar en anders. Ik ben nog steeds een beetje raar, ik heb mijn eigen smaak, als het nu gaat om muziek, mode of make-up en dat is ook gelijk hetgeen waar ik trots op ben, ik ben anders, er loopt geen tweede van mij rond en I love it! :D proud to be a weirdo!

  Goed artikel meid, spread the positivity! <3

 3. Mooi geschreven! Ik was vroeger ook een stuk onzekerder, maar inderdaad door mezelf te blijven ben ik een stuk zekerder geworden. Nog niet met alles maar dat heeft ook te maken dat ik mega verlegen ben (en er soms van die awkward dingen uit floep als ik met vreemden moet praten, teehee).

 4. Wat naar dat je zo bent gepest. Gelukkig ben je er wel sterker uit gekomen, dat is veel waard. Ik vind mijn zachte karakter heel fijn. Ik vind dat ook aantrekkelijk in andere mensen.

 5. Mooi artikel! Kan me niet voorstellen dat je bent gepest! Ik ben zelf ook gepest, maar vond mezelf ook lelijk. Had een bril en een beugel :-( Helaas ben ik nog steeds heel onzeker en zie ik er niet mooi uit volgens de media, ben helaas altijd al stevig geweest :-(
  Ik vind mijn ogen heel mooi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//