No Buy >.<

Ola lieve lezers!

Ik zit er al een hele tijd in, zonder dat ik het anderen heb laten weten: een no buy. De meeste van jullie zullen wel weten wat dit betekend maar voor die paar mensen die geen idee hebben waar ik het over heb: Een no buy is simpelweg een periode waarin je niets koopt wat je niet nodig hebt (denk aan nagellak, make-up, kleding, schoenen e.d. en in mijn geval probeer ik ook altijd zo veel mogelijk te besparen door aanbiedingen tijdens het boodschappen doen af te speuren). Ik ben er eigenlijk vanaf begin februari al mee bezig geweest met af en toe een slippertje op Ebay van een euro of een trui die in de mega sale was en me maar €3 kostte.

Het is echt niet zo dat ik koopverslaafd ben of iets anders qua budgetteren en altijd maar naar de stad ren om te shoppen, zo ontzettend leuk vind ik het ook weer niet! XD Maar ik vond het wel eens tijd worden om te kijken wat ik al allemaal heb en wat ik er mee kan zonder iets nieuws toe te voegen en geld uit te geven. Ook is het financieel steeds wat moeilijker aan het raken omdat ik nog steeds geen tweede parttime baan gevonden heb en ik op dit moment ook niet echt veel extra uren bij mijn werk kan draaien. Maar ik geef de hoop na ruim een jaar nog steeds niet op en blijf lekker door solliciteren. Ik heb al ontelbare afwijzingen gehad en op den duur doen ze ook niet zoveel meer met me. “Jammer maar helaas” denk ik dan, op naar de volgende vacature!

Hebben jullie nog tips om geld te besparen door bijvoorbeeld dingen te hergebruiken of iets in die richting? Ik hoor het graag! En hoe zit het met jullie, hebben jullie wel eens een no buy en hoe ga jij daar mee om?

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

28 thoughts on “No Buy >.<”

 1. Ik probeer het te vaak, maar ik faal vaak als een baksteen. Winkelen bij Primark scheelt wel echt mega veel geld! Kleding is zo duur tegenwoordig.. Verder vind ik het vaak leuk om producten die ik mega lang niet heb gebruikt te herontdekken. Heel chill!

 2. Ik doe gewoon mn briefgeld in mn spaarpot, en als ik dan echt ga winkelen neem ik dat geld mee :)

 3. Wat goed van je! Veel succes met een nieuwe baan vinden!
  Ik zit nu ook in een no-buy, ik spaar namelijk voor 1+1 gratis actie van de Kruidvat waarbij ik alles ga inslaan!

 4. Ik heb wel eens een artikel geschreven over het besparen op beauty producten :) Ik heb momenteel ook een no buy, maar hou me er niet heeel strak aan. Wel let ik beter op en koop ik veel minder als voorheen.

 5. Elke maand is voor mij eigenlijk al een no-buy, omdat ik amper geld overhou. Maar ik geef ook geld uit aan dingen die niet echt nodig zijn, zoals tijdschriften en eten onderweg… Misschien als ik daar op bespaar dat ik dan 50eu overhou hahaha. X

 6. Wat goed van je, een no-buy maand! Ik heb het eigenlijk nog nooit gedaan, maar koop ook niet extreem veel. Meestal houd ik ook bij wat ik koop, en of het nuttig is of niet, en anders schuif ik mijn aankoopjes een maand door.
  Succes! :-)

 7. Ik schrijf alles op wat ik uitgeef, dan heb je tenminste een idee waar het heen gaat. Geen folders meer bekijken en NIET de stad in, als je het niet opzoekt, koop je ook niets!

 8. Ik vind het heel knap, ik heb een tijdje lang niet echt dingetjes gekocht omdat ik veel dingen cadeau kreeg. Maar dit was niet echt een officiële no-buy. Vandaag neusde ik op eBay, en tja dan kan ik OPI lakjes va €7,50 toch weer niet weerstaan….. XD

 9. Succes met het vinden van een baan! Ik weet hoe moeilijk het is ik ben er ook mee bezig en al die afwijzingen telkens werkt ontmoedigend. Ik zit dus ook in een soort no-buy fase maar vind het wel heel erg moeilijk! Vooral de lakjes van Essence voor 1,70 kan ik nooit weerstaan dus vermijd dat schap de laatste tijd. Xx

 10. Heel veel succes! Producten die ik heb gekocht welke in de kast verdwijnen en waar ik dus niks meer mee doe, probeer ik te ruilen. Op Facebook zitten een aantal groepen waar je kunt ruilen. Ik ben o.a. lid van ´Glamourswitch´ waar je producten uit de boxen kunt ruilen en ´Glam-Market voor niet Boxen en gebruikte producten´ waar je dus je andere beautyproducten kunt ruilen. Zo heb je toch ´nieuwe´ dingen in huis en komen je eigen spulletjes in goede handen terecht!

 11. ik zit al een maand of twee over te denken om in een no buy te gaan. Ik merk dat ik gewoon te veel shop op het moment, wat vreselijk is voor bankrekening. Ik zie gewoon veel te veel leuks op blogs voor bij komen dat ik ook wil haha. Wie weet misschien lukt het me wel in april

 12. Heel veel succes meid! Soms lukte het wel bij mij vooral als ik dure dingen wil hebben maar de laatste tijd wordt groot gaat in mijn hand.
  Tip heb ik niet maar ik doe altijd als ik een dure ding wil kopen dan moet wel sparen. Ik laat de plaatje op mijn prikboard zodat iedere dag kan zien en ja die wil ik hebben…sparen ;)

 13. Zit momenteel ook in een no-buy! Ik probeer mijzelf mijn doel voor te houden van mijn bezuinigingen, namelijk dat ik eind oktober naar tunesië kan. En dat lijkt te helpen. Hoewel ook ik, wel eens slippertjes heb.

 14. Leuk site heb je!
  En wat knap van je, no buy.. Ik zou het je niet na doen, misschien wel goed om een keer te proberen.
  1 tip waar ik nu heel erg op let: koop alleen wat je echt leuk vind en niet kopen omdat het zo’n goede aanbieding is en het misschien wel een keer van pas komt. Dat heeft bij mij wel een verschil gemaakt.

 15. Handig artikel! Ik ben een student, dus ik heb al niet veel om uit te geven. Lijkt me wel moeilijk, een no buy.

 16. Ik zit ook in een no-buy! Mijn tips: alles GOED uitzoeken (kleding, make-up). Organiseer een ruilavond met mede make-up lovers om je nagellak etc te ruilen, lever je oude (kapot of niet) kleding in een zak in bij H&M en ontvang 15% korting op je volgende aankoop. Dan heb je weer ruimte voor nieuwe dingen als je no buy afgelopen is, je weet precies wat je hebt en bij de H&M nog een leuke korting ook! Verder houd nu ik echt lijstjes bij van wat ik nodig heb (ook op de lange termijn). Zo weet ik precies wat ik wanneer nodig heb en kan ik dit incalculeren :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//