My Holy Fails.

Ola lieve lezers!

Vandaag eens een minder positief artikel, namelijk mijn all time holy fail producten op het gebied van beauty, make-up en verzorging. Er zijn stiekem nog best wel wat producten waar ik niet van hou en ook echt nooit meer zal gebruiken of opnieuw kopen. Toch heb ik mezelf een maximum van 5 producten voorgehouden, anders zou dit artikel veel te lang en deprimerend worden!

Als eerste weten de meeste wel al dat femketje en cream blushes geen goede match zijn. Soms durf ik het nog wel eens aan om er 1tje uit mijn stash op te graven en opnieuw te gebruiken, maar over het algemeen is het een no go. Zo ook de cream blush van de Essence ballerina backstage collectie. Wat een rampenplan is dat als je lange nagels hebt zeg! Ik krijg het amper uit het potje en de kleur is daarnaast ook niet echt om over naar huis te schrijven. Zelf dacht ik dat het wel goed zou uitkomen bij mijn ultra bleke huid die ik ongeveer 3/4e deel van het jaar heb, maar nee…. het was echt een dikke clumpy ass niet mooi blendende FAIL!

Daarnaast, als tweede fail product de cream stick blush van de Catrice papagena collectie, de roze variant wel te verstaan. (de oranje was beter gepigmenteerd en werkte ook fijner om 1 of andere reden) Nee, deze was ook echt een no go gezien de pigmentatie en ook blend deze cream blush totaal niet. Nogsteeds gaan cream blushes en femketje niet samen. Jammer dat deze cream stick blush me niet heeft kunnen overtuigen.

Als derde product een Rimmel mascara, de Day2Night mascara wel te verstaan. Ik heb deze nog maar net uitgeprobeerd maar jakkes, wat een draak van een mascara. Spinnenpoten galore! (dat zegt al meer dan genoeg) Ik hou van mooie natuurlijke gesepareerde wimpers en dat geeft deze mascara eigenlijk 9 van de 10 keer niet, of ik moet het heel voorzichtig aanbrengen met het ‘lengte’ borsteltje. Ook vind ik dit dus een dikke fail omdat ik de prijs echt te hoog vind gezien het resultaat op mijn wimpers. No way dat ik ooit nog eens zo’n €13 uitgeef aan zo’n butt mascara >.<

Dan als vierde een haarproduct wat helemaal niets doet voor mij haar, maar wel de wereld beloofd. De Tony & Guy sea salt texture spray, die je haren met een paar spraytjes een wavy beach look zou moeten geven. Nou ammehoela! Ik heb precies gedaan wat er op de verpakking stond en heb zelfs filmpjes opgezocht waarin gedemonstreerd werd hoe dit product te gebruiken en daarnaast nog 100 andere manieren geprobeerd met allemaal hetzelfde effect en resultaat; helemaal NIETS! Gelukkig heb ik dit product niet full price gekocht maar zat deze in een Glossybox van een paar maanden geleden. Dat valt dan wel weer mee, lol!

Als laatste een product of eigenlijk meer een complete lijn waar ik echt niet gek op ben. De Weleda Amandel lijn die ook in een Glossybox heeft gezeten. Ik kreeg toevallig de olie, en tsja, ik hou niet zo van oliën op mijn huid en al helemaal niet op mijn gezicht. Ik heb zelf een gecombineerde huid, dan voelen oliën sowieso al niet fijn op de plekken waar mijn huid al wat vetter is van zichzelf. Ook vond ik de geur helemaal niets. Ik had het gevoel uitgeperste noten op m’n face te smeren en daar werden ik, mijn katten en mijn vriend niet bepaald vrolijk van.

Tot zover mijn 5 holy fail producten! Hebben jullie ook een product (of meerdere) die je never ever meer opnieuw gaat kopen?

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

10 thoughts on “My Holy Fails.”

 1. Ik ben het 100% eens met de sea salt spray. Ik dacht al dat het aan mij lag. Ik heb sluik dun haar en het doet echt helemaal niets. Zo zonde van zo’n product. Al heb ik er wel een handige sprayflacon aan over gehouden.

  Ik heb zelf ook een gecombineerde huid, en heb wel wat positievere ervaring met gezichtsolie. Niet die van Weleda, die vind ik ook niet fijn. Die ik gebruik komt hier vandaan: http://stores.ebay.nl/solacearomatherapy
  Ik heb ze eerst een e-mail gestuurd en op basis van huidtype en welke geur je wel leker vindt kunnen ze een goed advies geven.

 2. Erg jammer, want je hebt er toch wel een bepaalde verwachting van. Wel fijn dat je het deelt met anderen, want slechte reviews/artikels mogen ook geplaatst worden natuurlijk. Ik had niet verwacht dat de Rimmel mascara spinnenpoten zou geven, heel jammer.

  Liefs, Romy

 3. Jammer dat de producten je niet bevallen. Dat heb ik zelf ook, met een dure haar olie van het merk Biosilk Therapy. Ik las op internet dat ie heel fijn was. Mijn zusje vond dat ook. Nou, mijn haar werd al snel vet. En over de geur nog niet gesproken, een niet fijne zware bloemengeur! =(

 4. Ah, terrible dat de producten tegenvielen! De cream blushes blijven moeilijk, heb je wel eens een stippling brush gebruikt? Toen ik dat deed met een highlighter kreeg ik een heel ander effect. Gisteren deed ik het toevallig met een cream blush en het effect was best.. mooi! xD Stond er versteld van!

 5. Awww, I really like the Ballerina Backstage LE creamy blush, I like the subtle old-time rose color, but I use it with a brush to take it from the pot and apply it! Maybe you should try that? >.<
  With the Rimmel mascara I agree 110% with you, what a bad bad mascara! I'm glad to see I'm not the only one having problems with it… And also threw away 13€… Grrrr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//