Maandelijkse Rompslomp Van Het Vrouw-Zijn.

Ola lieve lezers!
 

Dit keer even geen review artikel of een shopvlog. Nee, dit keer ga ik het hebben over iets waar wij vrouwlijke wezens allemaal mee te maken krijgen, hebben gehad of nog steeds elke maand mee zitten. En niet alleen wij vrouwen moeten het ondergaan, onze mannen, vriendjes en mannelijke vrienden ondergaan dezelfde hel en misschien soms nog wel net ietsjes erger.
De ene vrouw heeft geluk met haar maandelijkse periode, sommigen hebben het zwaarder dan gemiddeld en ook langer, gepaard met gezellige hoofdpijn, krampen en alle andere ziekheden die je maar kunt bedenken. Zelf voel ik me altijd zwaar grumpy en ben ik heel erg snel aangebrand als ik weer eens ongesteld ben *denk aan nog meer moodswings dan normaal, hoofdpijn, rugpijn en de rest van de hel* en dan kan ik vaak nog wel eens minder aardig (nou Femke dat is wel errug zachtjes uitgedrukt denkt Roy nu) reageren op bepaalde personen die op dat moment het dichtste bij zijn.
Okay, ik weet dat er elke maand een aantal dagen zijn dat we ons niet optimaal voelen en die allways reclame (have a happy period) helpt dan ook echt niet mee door elk reclameblok voorbij te komen. “WAT NOU HAPPY PERIOD!?” is dan het eerste wat ik door het huis roep. Maar aan de andere kant heeft ongesteld zijn wel weer een hoop voordelen:
– Je mag ongegeneerd VEUL chocolade, chips, friet en al die andere ongezonde troep eten zonder dat iemand er iets over (durft) te zeggen. (voor eigen veiligheid en eigenwaarde want wie weet hoe je gaat reageren XD)
– Je mag af en toe eens goed uitschieten naar of om een ander ookal was hetgene wat die persoon zei of deed niet eens zo shocking. (op dat moment voor jou natuurlijk wel, laten we dat voorop stellen!)
– Het is okay om eens goed te janken om stomme emotionele tv. (ik hoef daar soms niet eens ongesteld voor te zijn… ik word altijd al emo als er een kat uit een boom gered wordt maar goed….)
– Het maakt niet uit als je eens een dagje in een lekkere baggy broek en normale onderbroek rondloopt i.p.v. altijd maar die eeuwige string of iets anders wat we eigenlijk alleen maar dragen omdat anderen het mooi vinden terwijl het soms niet erg comfi zit.
– Het herinnert je aan het feit dat je vrouw bent en daar mag je stiekem best trots op zijn want het is niet altijd even makkelijk om (volgens velen) het zwakkere geslacht te zijn.
Dus als je weer eens ongesteld bent, moet worden of er net vanaf bent; het is zeker naatje dat je het elke maand weer moet worden maar heb er vrede mee. En mannen; wees extra lief voor je vriendin, vrouw, zusje of moeder want ze verdienen het, zeker die tijd van de maand!
x femketje

UPDATE:
Ik merk nu al in de reacties dat dit artikel niet goed gelezen of niet goed begrepen wordt (door niet helemaal door te lezen of wat dan ook). Het gaat om positieve en leuke kanten van het ongesteld zijn want, okay, het is niet altijd even leuk maar je kunt er wel wat leuks van maken! ^^

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

14 thoughts on “Maandelijkse Rompslomp Van Het Vrouw-Zijn.”

 1. Leuk om te lezen, maar wist je ook dat de chemicaliën in maandverband/tampons (denk bleekmiddelen) je krampen juist kunnen verergeren!? In America heeft zelfs een meisje van 15 twee dagen in coma gelegen door een reactie op de chemicaliën in haar tampon haar tampon!
  Gek eigenlijk als je erover nadenkt dat we vaak heel bewust bezig zijn met wat er in onze makeup/verzorgings artikelen zit, terwijl we voor de intiemste dingen in chemicaliën gebleekte producten gebruiken.

 2. Om heel eerlijk te zijn kan je er ook voor kiezen nooit meer ongesteld te worden. Ik slik al een paar jaar de pil gewoon door zonder een stopweek te houden. Ik weet dat sommigen nu gaan denken, is dit niet ongezond? Ik heb met zat artsen gesproken die zeggen dat dit niets uitmaakt.

  Je kunt deze keuze maken, maar ik snap dat sommigen wel sceptisch blijven. ^^

 3. @Zina Ik slik de pil ook wel eens door maar mijn lichaam wordt daar nooit zo vrolijk van. Ik kan zelf ook niet langer dan 1 of max. 2 weken doorslikken want dan krijg ik lichamelijke klachten >.< Ik vraag daar ook vaak naar bij mijn dokter omdat ik al ruim 6 jaar de pil gebruik en hij geeft aan dat het niet zo gezond is voor mij persoonlijk. Ik denk daarom ook dat het per persoon verschilt en ook aan de soort pil die je hebt ^^

 4. Leuk stukje, haha! Voel helemaal met je mee. Ik stel het wel vaak 2 á 3 maanden uit maar langer vind ik echt niet prettig.

 5. Haha je hebt helemaaal gelijk meid!
  Ik ben nu 2 jaar ongesteld en ik heb nu de pil aangevraagd.
  Omdat ik er echt ziek van ben.
  nu gaat het stukken beter!

  xx♥

 6. Oohh ik haat dit zo! ik ben dan zoooooooo chagrijnig en reageer zomaar van alles en nog wat op mensen af terwijl ze normale vragen stellen ahha

 7. Ik vond het wel een leuk artikel! Ik was één van de ongelukkige meisjes die op een vroege leeftijd ongesteld werd (10 jr.) Ik vond het verschrikkelijk. Kon er met geen van mijn vriendinnen over praten, want die wisten niet hoe het was. Pfff, ik had het zwaar! :P haha
  Nu slik ik de pil en heb ik bijna geen klachten meer. Vroeger had ik altijd heel veel last van buik- en rugpijn, maar nu gaat het allemaal wel soepeltjes ^^

 8. Ik ben vaak chagrijnig om het ongesteld zijn, maar ik ben zelden om die reden chagrijnig richting mijn vriend. Wel heb ik heel vaak buikpijn en gerommel, alsof mijn darmen aan het verschuiven zijn.. Say what? Ja, echt. En ik ben het altijd heftig, 2 dagen lang. Super plus tampons moet ik bijna om het uur verschonen, want ik lek er gewoon doorheen.. Heel erg fijn ook! Ik lek echt snel door, dat vind ik echt een hel!

  Verder heb ik ook niet echt extra vreetbuien, eigenlijk. En verder, tja, ongesteld zijn moest gewoon verboden worden, haha.

 9. Lol, hier geen begrip hoor als ik chagrijnig ben. 'Ik moet maar gewoon normaal doen, want wat kan hij eraan doen?'. En ik ben bijna 2,5/3 weken in de maand ziek ervan in meer of mindere mate, maar als ik 3 dagen achter elkaar met hoofdpijn vroeg naar bed ga dan krijg ik ook alleen maar gezucht naar m'n hoofd… net of ik voor mn lol 3 dagen achter elkaar om 19:00 al mijn nest in duik.
  Verder ben ik niet zomaar chagrijnig in die tijd maar echt dood en doodongelukkig een paar dagen lang, dan kan alles me gestolen worden. :P *Je wilt niet weten hoe vaak ik mijn blog al heb willen verwijderen bijvoorbeeld*
  Ik vreet in die tijd niet meer trouwens, dat zou dan 3 weken lang zijn, en waar blijft mijn dieet dan. :P Daarbij voel ik me sneller beter als ik gewoon gezond blijf eten en geen snoep e.d. eet in die tijd, dat is echt funest voor mij heb ik gemerkt. :O
  Ik zie dus niks leuks aan ongesteld zijn zoals je begrijpt. :P
  Ongesteld vanaf je 12e oid vind ik sowieso ontzettend vroeg. Het zou beter zijn als je als vrouw pillen zou moeten slikken ALS je zwanger wilt worden en er verder geen last van hebt… ideaal! :D

 10. Ik ben af en toe chagrijnig om het ongesteld zijn, volgens Arjo maar ik voel me niet dat chagrijnig ha..ha…

 11. In het begin had ik nergens last van, ik vond t af en toe best prettig om te weten dat alles goed zat (i.v.m. ziekte)
  Door mijn ziekte moet ik de pil doorslikken omdat ik anders te veel pijn heb =( de pil doorslikken is niet ongezond! de gyneacoloog heeft mij verteld dat dit soms beter is dan iedere maand ongesteld worden!
  Maar toch mis ik soms wel het gevoel van ongesteld zijn (raar is dat he?) omdat ik nu niet altijd weet of alles goed is met mijn lichaam =(
  Ik wil ook weer lekker kunnen eten wat ik wil zonder t gejammer aan mijn hoofd dat ik op de lijn moet letten, ik wil ook weer is lekker emo een filmpje kijken en daar uren over huilen haha!
  Meiden, wees blij als je ongesteld word! Sommige kunnen dit niet eens met een ander delen omdat het niet kan of omdat het nooit komt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//