Hair Chalks Voor My Little Pony Haar.

Jullie hebben ze in mijn laatste ebay/kruidvat shoplog al zien liggen, het setje met 12 hairchalks/hairpastels waarmee je je haar tijdelijk een leuk kleurtje kan geven. Ik heb ze besteld omdat ik er vorig jaar veel over gehoord had en zelf wel eens wilde weten of bepaalde kleuren me wel of niet staan (als ik het dan ooit echt wil verven met permanente verf weet ik in ieder geval voor welke kleuren ik wel en niet moet gaan!).

DSC_2362 copyDit setje hair chalks kostte me rond de €3,67 en daarvoor kreeg ik 12 sticks/pastels. Zelf vond ik ze wel wat klein toen ik het doosje voor het eerst open maakte maar opzich heb je niet erg veel nodig om een paar lokken goed te kleuren. De pigmentatie is in ieder geval super!

Maar hoe werkt het en hoe snel krijg je het weer uit je haar (mocht je de kleuren niks vinden): Je moet je haar nat maken, ik merkte dat ik mijn haren letterlijk onder de kraan moest houden zodat ze echt goed nat waren. Ik heb ze daarna even uitgeknepen zodat ze niet meer drupten en dat aardig natte haar werkte bij mij het beste. Wanneer ik het probeerde op wat droger haar werkte het helemaal niet goed en kwam er vrij weinig kleur vanaf. Het aanbrengen is super simpel, je kleurt je haar letterlijk in met de chalks door over je haar te gaan. De kleur komt ook op je handen en kleding maar dat is er makkelijk af en uit te wassen.

20130119_111041 copy(De foto hierboven: haren waren nog semi nat en de chalks zit er net in. Oh my, wat voelde m’n haar uitgedroogd! – De foto hieronder: haren zijn opgedroogd en 1 keer zachtjes uitgeborsteld. Kleur is naar mijn idee een stuk minder intens maar nog wel opvallend bij mijn blonde haarkleur na het uitborstelen en drogen)

20130119_112803 copyDe chalks maakte mijn haar erg droog en stug toen ik de kleuren er in gewreven had en dit blijft eigenlijk de gehele tijd zo. Het uitkammen toen het haar opgedroogd was vond ik wat minder prettig, ik kwam er bijna niet door heen en na een beetje uitkammen merkte ik dat de kleur doffer en minder fel werd. Dit is wel weer op te lossen door het wat haarlak op te sprayen, op die manier blijft je kleur ook wat langer goed zitten en geeft het minder af aan wat het aanraakt gedurende de dag. Wel vond ik de kleur er al aardig ver uitgedragen uitzien na een uur of 4. Mijn lange haar ‘schuurt’ natuurlijk altijd langs mijn kleding dus het is er gewoon afgedragen. Ook toen ik later die dag mijn haar doorborstelde merkte ik dat de kleuren steeds minder opvallend werden en dat ik het er letterlijk uit borstelde.

Ik ben best benieuwd hoe goed de kleuren te zien gaan zijn op zwart of bruin haar. Mijn haar is op dit moment semi licht/donker blond (het wordt altijd weer lichter in de zomer en donkerder in de winter) en op mijn haarkleur werkte het aardig snel. Ik heb de kleur er trouwens na 1 keer goed wassen uit gekregen (na die paar keer borstelen was er al niet veel meer van terug te zien). Het kan zijn dat als je haar wat beschadigd of super blond is je er een paar wasbeurten langer over doet. De kleur is dan letterlijk in je haar gedrongen en gestained.

Al met al, ik vind het wel leuk voor af en toe een kleurtje en het is niet bepaald veel of lang werk om het aan te brengen. Zelf heb ik alleen de onderste helft van mijn haar genomen en daar de punten en een stuk daarboven gekleurd. Anders werd het een beetje too much naar mijn mening, ook omdat het mijn haar ontzettend stug en droog maakte. Maar wil jij ook graag eens my little pony haar? Dan raad ik je deze chalks (of andere setjes met meer of minder kleuren die je ook goedkoop via ebay kunt scoren) zeker aan! Zorg er wel voor dat je je haar naderhand even een lekkere conditioner of haarmasker geeft, zo wordt je haar weer goed gevoed en ben je snel van dat droge stugge haar af!

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

18 thoughts on “Hair Chalks Voor My Little Pony Haar.”

 1. Zijn dat niet gewoon ordinaire pastelkrijtjes? Die niet speciaal voor haar zijn? Of staat er echt iets van ‘hair chalks’ op de verpakking?

  1. ze worden verkocht als hairchalks maar het staat er niet specifiek op voor zover ik het kan ontcijferen. dat is opzich ook geen probleem omdat het vrijwel dezelfde ingrediënten bevat en precies hetzelfde werkt XD je kan ook simpelweg pastels kopen in de winkels hier maar omdat ik ze hier niet kon vinden heb ik ze via ebay besteld :3

 2. je kan ook altijd zo verfshampoo nemen, dat heb ik eens gedaan voor ik mijn haren rood wilde verven, dat was je ongeveer na een week eruit, als je het echt lelijk vind kan je je haar gewoon heel vaak wassen dat de kleur er sneller uit is.

 3. Jammer dat je haar er stug van wordt, dat kan ik ook wel begrijpen. Maar het kleurtje ziet er wel leuk uit!
  Ik zou het persoonlijk overdag niet zo dragen, maar voor een feestje of in de zomer bij een passende outfit kan het best leuk staan!

 4. Ik heb het geprobeerd met gewoon pastelkrijt, had hetzelfde resultaat, alleen bleef de kleur wel vrij intens. Alleen het gaf af als de neten joh! :’) Ik krulde het met de krultang, waardoor het er wat mooier uitziet. Joke, wordt gewoon samengeburned. xD

 5. Ik was hier al heel benieuwd naar! Het ziet er wel ontzettend leuk uit zo met al die kleurtjes!!! Dat is echt gaaf!!! En ook fijn dat het er snel uit gaat voor als je spijt hebt. Alleen wel jammer dat je haar daar stug van wordt.
  Lijkt me echt wel leuk voor feestjes of bijzonderheden=)

 6. heb je je gechalkte haar wel met een krultang of stijltang gedaan toen het eenmaal droog was? dit is namelijk nodig om de kleur vast te zetten en vast te houden tot aan de volgende wasbeurt. zo vlekt het ook minder :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//