Essence All About Matt Fixing Compact Powder.

DSC_1730

Mijn zoektoch naar een nieuwe fijne setting poeder gaat verder. Eerder reviewde ik al een poeder van miss sporty, welke toch wel een aardig gepigmenteerde kleur achterliet wat naar mijn mening iets too much was om over een full coverage foundation te gebruiken. Daarom besloot ik toch maar weer voor een Essence setting powder te gaan. Want mijn favoriete poeder komt uit een oude Essence limited edition welke jammer genoeg al erg lang geleden sold out is.

Benieuwd naar mijn ongezouten mening, lees dan snel verder!

DSC_1731

Even wat korte info over de setting powder: het is een compact powder, een vaste poeder dus welke je los maakt met je kwast (of beauty blender mocht je die gebruiken). Het is dus geen poeder waar je echt mee kunt “bakken”, daar is een losse poeder fijner voor. Maar om een mooie foundation te setten voor een hele dag is hij echt ideaal. Het is een witte poeder welke eigenlijk geblend in de huid niet meer terug te zien is. Hij laat geen witte waas achter (als je hem in ieder geval goed blend) en geeft ook geen dicht geplamuurd effect oftewel een pancake face.

Hij voelt lekker zacht en blend erg makkelijk. Ik heb de poeder nu al een aantal keer bij looks uitgeprobeerd. Dat is dus voor een periode van ongeveer een paar uurtjes in een avond. Ook heb ik hem 2 dagen met een full face make-up getest en ik moet zeggen dat je hem gedurende een hele dag wel 1 keertje mag bijwerken. Voor alleen een werkdag is hij ideaal, maar wil je met je zelfde makeupje naderhand ook nog uit eten of stappen, dan raad ik aan om de poeder nogmaals aan te brengen, om je gezichtje weer mooi egaal te maken en je foundation goed op zijn plek te laten zitten. Bij mijn laatste look (zie de foto’s hieronder) heb ik de poeder als setting powder over mijn concealer en foundation gebruikt.

DSC_1833 copy small

DSC_1744 copy small

Het enige wat ik merk bij deze poeder is dat hij droge plekjes en velletjes wel wat accentueerd. Maar over het algemeen doen alle poeders dat bij mijn huid wanneer het ietsjes droog is, altijd in de wisseling van de jaargetijden. Los van dat is het wel echt een favoriet aan het worden. Hij werkt fijn en snel, en is ook nog eens lekker betaalbaar met een prijsje van €2,99 :D

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

16 thoughts on “Essence All About Matt Fixing Compact Powder.”

  1. Jakkes, dat is crappy inderdaad! Zelf heb ik er met mijn gecombineerde huid niet zo’n hele grote issues mee, maar mocht je een droog huidtype hebben dan zou ik ‘m overslaan :)

 1. Deze deed helaas niet veel goeds voor mijn huid. Wederom veel accent op mijn droge plekjes, vooral op mijn neus..

  1. Hoi! Heb je intussen een poeder gevonden die die plekjes niet beaccentueert? Ik heb dezelfde struggles :( vooral heel erg op mn neus, en dat valt zo op!
   Xx

   1. Ik heb toevallig vandaag een poeder geprobeerd van essence, de pure nude powder. Deze lijkt gekleurd maar is vrijwel transparant op de huid en accentueerd bij mij droge plekjes op de huid niet :D

 2. Ik heb hem ook en vind het wel handig om tussendoor wat glim weg te werken. Bij mij slaat hij toch een klein beetje wit uit maar niet storend.

 3. ik gebruik deze al een hele tijd met veel plezier! Het enige nadeel is dat de verpakking snel stuk is :( bij mij tenminste dan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//