De Laatste Loodjes…

Ola lieve lezers!

Zoals de meeste van jullie wel weten zit ik op dit moment in de laatste paar weekjes van mijn HBO opleiding (maatschappelijk werk en dienstverlening). Vanochtend kreeg ik de beoordeling van mijn scriptie die trouwens mooi voldoende was (dat betekend taart kopen zodra mijn loon gestort is!) en nu zijn er nog maar 2 dingen die gedaan moeten worden. Als laatste moet ik mijn scriptie nog verdedigen in een presentatie van zo’n 15-20 minuten en moet ik a.s. donderdag nog een essay inleveren die ik gelukkig ook al op tijd afgerond heb.

De laatste loodjes wegen echt het zwaarst heb ik wel gemerkt. Het is een druk jaar geweest en ben blij dat ik bijna klaar ben. 3 dagen per week stagelopen, een dag naar school gaan, in de weekenden werken en ook nog eens een huishouden draaiende houden is niet het gemakkelijkste om te combineren. Om maar te zwijgen over alle sociale contacten die onderhouden moeten blijven met vrienden en familie. Niet alleen ik had het druk maar Roy ook. Afstudeerstress (of examenstress) slaat niet alleen op de studerende persoon zelf maar ook op zijn of haar omgeving. Elke keer dat ik gestressed zat te werken aan mijn scriptie of wat dan ook, merkte Roy hier ook genoeg van (denk aan kort af reageren, snel kwaad worden om kleine dingetjes etc. etc..).

Ik kan niet wachten tot ik ook de laatste twee dingetjes voldoende heb afgerond en ik op 10 juli 2012 mijn diploma in handen krijg!

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

8 thoughts on “De Laatste Loodjes…”

  1. Gefeliciteerd met de beoordeling van je scriptie en succes met de laatste loodjes. Kun je daarna hopelijk lekker bijkomen ;)

  2. Kan me voorstellen. Maar daarna heb je een super voldaan gevoel.
    Mijn vriend is nu ook aan het afstuderen en hij is ook in dezelfde mood als jij. Ik begrijp dus volledig dat invloed op de omgeving… :P Maar als het voorbij is dan is het zeker alle moeite waard geweest! Nog even volhouden dus :)

  3. Goed om te horen dat het zo goed gaat! Ja, het is even zwaar op het einde, maar goed, je krijgt er iets geweldigs voor terug! Een mooi diploma op zak, mag je echt trots op wezen! =D Zeker op HBO niveau! Nog heel veel succes met de laatste loodjes!

  4. Gefeliciteerd met de beoordeling van je scriptie. Eet smakelijk alvast, hihi.

    En uiteraard succes met de laatste loodjes. Die wegen inderdaad het zwaarst. Komt vast goed!

  5. lol ik zit net in hetzelfde schuitje ! Ik zit ook in mijn 3e jaar Maatschappelijk werk en mijn eindwerk is ook zoveel moeite. Tis echt zwaar die laatste weken !! pfff

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//