Cream Blushes; Mijn Haat-Liefde Verhouding.

Cream blushes… Tsja, ik ben er niet weg van maar zo heel af en toe durf ik ze nog wel eens opnieuw te ontdekken en proberen. Soms valt het erg mee maar soms valt het ook erg tegen. Sommige cream blushes zijn gewoon niet welkom in mijn stash!

Zelf vind ik creamblushes altijd wel mooi, zien er goed uit in de verpakking, brengen vaak ook wel fijn aan maar uhg… zodra ik het op mijn gezicht heb word ik gek! Vaak blijven cream blushes erg lang sticky op mijn huid, zelfs als ik het afpoeder met een HD powder of iets dergelijks. Ook hebben niet alle cream blushes dezelfde soort finish of textuur. Vandaag de haat-liefde verhouding die ik met de meeste heb. Mijn huid veranderd met de seizoenen en daarom kan ik het ene seizoen weer helemaal gek zijn op een cream blush, maar het seizoen daarna weer helemaal niet omdat het dan weer zo sticky aanvoelt of niet fijn blend.

Dan de verpakkingen van cream blushes. De potjes zijn echt gruwelijk irritant, zeker ook omdat ik lange nagels heb en daardoor geen normale hoeveelheid op m’n vinger kan krijgen. Om er nu met een kwast in te gaan vind ik al helemaal geen fijn idee dus meestal ‘schep’ ik het er uit met een spateltje. Vaak heb je dan alsnog teveel product in 1 keer wat bij mij al snel tot een erg rommelig potje cream blush leidt. Een gewoon paletje, zoals de cream to powder blush van Catrice vind ik dan wel weer erg fijn omdat je daar makkelijk bij kunt zonder dat je er meteen de klauwafdruk van je nagels in zet. Ook de sticks van de Papagena collectie van Catrice vind ik wel fijn werken, alleen is de pigmentatie van de roze niet erg goed.

(v.l.n.r: Catrice FeMALE cream to powder blush 01 A Woman’s World; Essence Ballerina Backstage blush soufflé 01 Prima Ballerina; Catrice Papagena 01 Tigerlily; Catrice Papagena 02 Bird Of Paradise)

Om even door te gaan over de pigmentatie; daar word ik ook niet al te vrolijk van bij de meeste cream blushes. Vaak moet je ze super veel opbouwen waardoor ik het gevoel krijg een kilo blush op m’n wangen te smeren waardoor het resultaat ook vaak slecht egaal wordt en je er blotchy en patchty uit ziet. Niet echt charmant!

Al met al… Cream blushes zijn niet mijn ding. Sommigen zijn fijn, vooral die cream to powder cream blushes maar ik hou het toch het aller liefste bij een goede poeder blush!

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

6 thoughts on “Cream Blushes; Mijn Haat-Liefde Verhouding.”

  1. Ik draag geen blushes, dus ik kan hier niet over mee praten, al hoewel ik één blush in mijn stash heb, een cream blush. xD Ik wil het nog een keer gaan proberen met een stippling brush, maar zelf ben ik er ook niet echt wild van.

  2. Ik heb nog helemaal geen ervaring met creamblushes, en ik denk ook niet dat ik die zou willen. Geef mij maar een fijne poeder blush =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//