Catrice Photofinish Liquid Foundation 010 Sand Beige.

Een tijdje geleden was ik opzoek naar een aantal goede en betaalbare foundations. Ik ben van mezelf echt geen foundation of concealer persoon en ga het liefste zonder make-up de deur uit. Toch miste ik af en toe wel foundation tijdens shoots etc. daarom heb ik o.a. deze foundation van Catrice gekocht om eens uit te proberen. Voor een klein prijsje van €6,49 was de keuze snel gemaakt.

Ik ben zelf erg licht qua huidskleur dus ik nam de lichtste tint uit het assortiment mee. Wat blijkt; deze tint is voor mijn huidskleur in de winter zelfs nog te donker! Ik denk dat deze foundation pas de perfecte match is voor mijn huidskleur als ik in de zomer al wat meer gebruind ben. Dat is wel een minpunt aan deze foundation lijn, in de variatie qua kleuren is dus niet voor iedereen wat wils.

De dekking van de foundation is okay, een beetje gemiddeld naar mijn idee maar dat is perfect voor mijn huid. Ik heb vrij weinig onzuiverheden meer dus voor mij is het goed genoeg zonder extra concealer te moeten gebruiken. Wat ik wel merk bij deze foundation is dat als deze opdroogt (wat de foundation overigens wel erg snel doet!) je snel wat droge plekjes op de huid ziet. Prepareer je huid dus goed met een fijne scrub en voedende moisturizer voordat je deze foundation gebruikt.

 Links een vers pompje foundation, rechts een iets opgedroogd en uitgesmeerd pompje foundation. De foundation werd toen deze helemaal droog was nog donkerder!

De foundation blijft overigens wel erg lang en goed zitten mits je deze afpoedert met wat losse poeder of compact poeder. De verpakking vind ik ook erg fijn en vooral hygiënisch! Hij zat netjes dichtgesealed met een plasticje en je kunt de foundation makkelijk doseren door het pompje. Het enige minpuntje aan de verpakking is dat je deze nooit helemaal leeg zult krijgen. Openknippen is er niet bij omdat het een glazen verpakking is.

Al met al, me likey ondanks dat de kleur op dit moment nog te donker is voor mijn huidskleur! 

x femketje

Published by

femketje

contact: business@femketje.nl

15 thoughts on “Catrice Photofinish Liquid Foundation 010 Sand Beige.”

 1. jammer dat hij nog wat te donker is voor je.
  (gelukkig wordt hij bij jou niet oranje :P)

 2. Ik denk dat je beter even een voor-en na foto had kunnen maken om ons een iets beter beeld te geven over de dekking van de foundation. Ook al heb je niet veel onzuiverheden en is de kleur te donker, zo kunnen wij toch beter zien wat het effect is. misschien een tip : )

 3. misschien kan je de andere foundation proberen van catrice in de lichtste kleur , de matte foundation
  de lichste kleur is iets lichter dan bij deze foundation en dat is echt de perfecte kleur sowieso voor mij !

 4. die heb ik toevallig tegelijkertijd met deze gekocht maar nog niet uitgeprobeerd. Denk eigenlijk dat die ook nog te donker is voor me >.<

 5. haha ja inderdaad XD ik heb al veel foto's gezien waarbij het echt super oranje werd :P

 6. Ik heb hem ook, vind hem erg fijn. Je hebt inderdaad wel gelijk over de verpakking, ik gooi toch een groot gedeelte weg eigenlijk, zo zonde..

 7. Ik gooi niet superveel weg, kan het pompje eraf draaien en met dat buisje er nog veel uit halen! :)
  Voor mij is deze foundation in deze kleur echt perfect, ben aan mijn 2e verpakking begonnen.

 8. Ik kocht deze onlangs in 02 en oorspronkelijk dacht ik dat deze voor mij te donker ging zijn… Nu blijkt die te licht. Misschien moet ik hem maar mengen met 03? :) Fijn product in elk geval!

 9. Jammer dat zelfs de lichtste foundation nog te donker is, ik ben zelf namelijk erg licht van kleur.
  Al meng ik vaak mijn foundation met een beetje body butter van Dove, dan wordt mijn gezicht lekker zacht =)

 10. Ik heb deze ook, en dan de 2e kleur (weet de naam ff niet) die is echt perfect voor mijn huidskleur. Ik gebruik deze al even en ben er erg tevreden over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//